Mostantól bűncselekmény az illegális bevándorlás támogatása

Magyar Idők

Elfogadta tegnap a T. Ház az alaptörvény módosítását, valamint a Stop, Soros! törvénycsomagot. Az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik támogatta a kormány által előterjesztett javaslatokat, amelyek célja többek közt keresztény kultúránk, valamint hazánk védelme az illegális migrációval szemben.

Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását, valamint a Stop, Soros! törvénycsomagot. A Trócsányi László igazságügyi miniszter által benyújtott alaptörvény-módosítás lényege, hogy az államnak kötelessége megvédeni az ország alkotmányos önazonosságát és keresztény kultúráját, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

Mostantól az alaptörvény kimondja, nem jogosult menedékjogra az a nem magyar állampolgár, aki Magyarország területére olyan országon keresztül érkezett, ahol üldöztetésnek vagy üldöztetés közvetlen veszélyének nem volt kitéve.

A módosítás értelmében jogi védelmet kap az otthon nyugalma, továbbá október 15-től tiltott az életvitelszerű közterületen tartózkodás is. Ebben a cikkben is rögzítik az otthon jogi védelmét azzal, hogy az emberhez méltó lakhatást és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést mindenkinek biztosítani kell.

Az alkotmánymódosítás létrehozta a külön közigazgatási bíróságot, amely közigazgatási jogvitákban és törvényben meghatározott egyéb ügyben határoz.

A Pintér Sándor belügyminiszter által előterjesztett Stop, Soros! törvény alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása.

Eszerint, aki anyagi eszközökkel vagy szervező tevékenységgel támogatja az illegális bevándorlást, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Szervező tevékenységnek minősül a határmegfigyelés, információs anyag készítése, terjesztése, továbbá hálózat működtetése.

Ugyanígy kell szankcionálni azt, aki vagyoni haszonszerzésért, több embernek segítséget nyújtva vagy mindezt 8 kilométeres határzónában követi el.

Az államhatárról szóló törvény is változott: azok, akik határvédelemmel és államhatár rendjével összefüggő bűncselekmények elkövetése miatt eljárás alatt állnak, nem tartózkodhatnak a határvonaltól számított 8 kilométeres sávban. A rendőrség alaptörvényben rögzített feladatává vált, hogy részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában.

A kétharmados passzusokat a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, a független Dúró Dóra és Ritter Imre nemzetiségi képviselő támogatta, míg az MSZP, a Párbeszéd, a független Bősz Anett, valamint az LMP-ből kilépését jelző Hadházy Ákos nemmel voksolt. A többi képviselő nem vett részt a szavazásban.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés által elfogadott országvédelmi akciótervről azt mondta, arra számítanak, hogy a viták ezzel nem zárulnak le, folytatódni fognak, pusztán megerősödött a magyar álláspont, pozíció.

– Újabb eszköz került a magyar kormány kezébe, hogy megvédje Magyarországot, és megvédjék a keresztény kultúrát az illegális migrációtól, valamint az azzal járó veszélyektől – mondta. A politikus úgy fogalmazott: amikor Magyarországra a zöldhatáron keresztül igyekeztek illegális bevándorlókat juttatni, akkor a kormány kerítést épített, ha pedig jogi eszközökkel igyekeznek bevándorlókat telepíteni Magyarországra, akkor jogi eszközökkel fog védekezni a kabinet.

Kocsis Máté rámutatott, az ellenzék nagy része nem támogatta az országvédelmi akciótervet, Magyarország és a keresztény kultúra megvédését. Ez teljesen világossá teszi számukra, hogy az ellenzék jelentős részének továbbra is Soros György érdekei fontosabbak, mint a magyar érdekek.

– Aki számára fontos az ország biztonsága, az a mai napon láthatta, hogy a Fideszre és a KDNP-re továbbra is számíthat. Ezzel egyidejűleg teljesítettük azt a választói akaratot és kötelességünket is, amelyet április 8-án a választók meghatároztak számunkra – mondta a frakcióvezető, aki jelezte, hogy a változtatások nagy része a kihirdetésüket követő napon hatályba lépnek.

A DK már előre jelezte, hogy pártjuk „soha nem vesz részt az Orbán-rendszer egypárti, illegitim alaptörvényének módosítgatásában”.

Tóth Bertalan, az MSZP új elnöke azt mondta azért nem nyomnak gombot, mert nem hajlandók részt venni „ebben a propagandában”. A Jobbik utólag közölte, azért szavazták meg az alaptörvény-módosítást, mert annak irányai jók, ugyanakkor eszközeit alkalmatlannak látják a kitűzött célok elérésére. A liberálisok szerint a baloldal hátat fordított a civileknek.

Forrás: Magyar Idők

25 hozzászólás “Mostantól bűncselekmény az illegális bevándorlás támogatása” bejegyzésre

  1. Csányi László szerint:

    Csak a hozzászolásokra vagyok kiváncsi?

  2. Qqriq szerint:

    IGEEEEN!!!!
    Most már csak nemzetközi körözést kell kiadni Soros ellen, hazahozni és gyorsított eljárásban elítélni. Ugyanis ha magyar állampolgár a magyar törvényekbe ütköző államellenes bűncselekményt külföldön/külföldről követ el, akkor is felelősségre vonható a hazai és a nemzetközi jog szerint. Trump külön felhívta Orbánt telefonon és utasította, hogy a térség biztonsága érdekében továbbra is elszántan védje a schengeni határt. Számítani lehet az együttműködésre, mert az európai bevándoroltatás és ennek nyomán a terrorizmus, bűnözés, erőszak már olyan méreteket öltött, hogy NATO érdekeket veszélyeztet.

  3. propaganda szerint:

    Most, hogy a hajléktalanságot betiltották, következő lépésként javaslom, tiltsák meg, hogy az emberek betegek legyenek. Egészségügy problémája megoldva.

  4. Kaschauer szerint:

    Propaganda!
    A hajléktalanságot nem tiltotta be senki, csak azt, hogy közterületeket szemeteld tele és hugyozzál szét, Budapest aluljáróiból fertőt csinálj. Azt, hogy a mocskodban fetrengj, amikor pedig emberi körülményeket biztosító menedékhelyek állnak üresen vagy félig lakottan.

  5. Qqriq szerint:

    Ki kell mondani, hogy jórészt Soros termeli ki a hajléktalanságot is: egyrészt azzal, hogy nagytőkés tőzsdespekulánsként elveszi a kisemberek kemény munkával, nehezen megkeresett pénzét (bennfentes kereskedés, piacbefolyásolás révén), tömegeket taszítva a hajléktalanság felé, másrészt az ilyen módon megkeresett pénzzel elősegíti az illegális migrációt. Németországban a hontalanok fele migráncs. Tehát a hajléktalanság ellen elsősorban a tőzsdespekuláció és bevándoroltatás visszaszorításával lehet küzdeni.

  6. Horváth János szerint:

    Attól, hogy eltünteted a közterületről, még a probléma megmarad. Költözz be néhány napra
    egy ilyen szállóra, próbáld ki!
    Tudom, hogy Soros mindennek az oka, de akkor legalább ti ne írnátok hülyeségeket!

  7. Horváth János szerint:

    És még valami!
    Ezt a hajléktalan eltüntető törvényt, a Fidesz egyik leggazdagabb képviselője nyújtotta
    be. Esetleg meg lehetne kérdezni a képviselőt, hogy lát-e összefüggést egyesek gyors
    meggazdagodása és mások elszegényedése között! Tiszta kézzel nehéz ám néhány év
    alatt milliárdokat összeszedni!

  8. TenkA szerint:

    Vitaindítónak: Ki is szervezi a migrációt? És miért is?

    Várnék építő jellegű hozzászólásokat, észrevételeket. A szokásos hülyézés, libsizés, beszólogatás nem ér. Észérvek, polgártársak!

    “….hogy az emberi tevékenység hogyan vezet állat- és növényfajok kihalásához, illetve hogy miként veszélyezteti az élelmezésbiztonságot, fokozza az éghajlatváltozást, és kényszerít végső soron tömegeket lakóhelyük elhagyására. ”

    És még mielőtt elkezdenétek hörögni, az MTI -től átvett hírről van szó.

    https://444.hu/2018/06/21/sivatagosodnak-a-talajok-2050-re-a-vilag-termotalajainak-90-szazaleka-lesz-erintett

  9. Jobban szerint:

    “… Soros mindennek az oka”…” lát-e összefüggést egyesek gyors
    meggazdagodása és mások elszegényedése között!Tiszta kézzel nehéz ám néhány év
    alatt milliárdokat összeszedni!”

  10. Horváth János szerint:

    ÉS!

  11. Jobban szerint:

    Horváth János! Elég durva kettős mérce… nemde

  12. Horváth János szerint:

    Talán, ha megpróbálkozna gondolkodni mielőtt hülyeségeket ír!

  13. Jobban szerint:

    …lát-e összefüggést Soros gyors meggazdagodása és mások elszegényedése között! Tiszta kézzel nehéz ám néhány év alatt milliárdokat összeszedni.
    Az ön által írtakat helyettesítettem be Sorossal….
    “Soros mindennek az oka.” Tehát Sorosra nem vonatkozik amit másra vonatkoztat?
    Ő kivétel? Ő semminek sem oka?

  14. Jobban szerint:

    Ön gondolkodik mielőtt ír Horváth János?

  15. Jobban szerint:

    “Orbán: Azért támadnak mert sikeresek vagyunk
    Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök szerint az idő a migrációs probléma megoldásában is a visegrádi négyeket igazolta, s Nyugat-Európa is “végre kezd felébredni és átveszi a visegrádi álláspontok egy részét”.”
    http://hvg.hu/itthon/20180624_Orban_Azert_tamadnak_mert_sikeresek_vagyunk#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

  16. barvagarbalarka szerint:

    Jobban: Olyan hülyékkel, mint Ön, még vitatkozni sem érdemes. Menjen, és szopja le Sorost.

  17. Jobban szerint:

    barvagarbalarka, szerintem sincs értelme párbeszédet folytatnunk, ebben egyetértünk.
    Illetlen, ocsmány, obszcén, trágár, alpári, közönséges, kulturálatlan, vulgáris, csúnya, agresszív, erőszakos, támadó, bántó, trágár, otromba, goromba, faragatlan, tapintatlan kommentje magáért beszél. A stílus maga az ember. Önt minősíti.

  18. Jobban szerint:

    Szlovák kormányfő: „Amit elutasítunk, az az, hogy Brüsszelben mondják meg, ki éljen Szlovákiában” http://mindenszo.hu/

  19. Jobban szerint:

    Rétvári Bence odapörkölt Gyurcsány Ferencnek: “Ön hallott már muzulmán vallási türelemről?”
    http://mindenszo.hu/retvari-bence-odaporkolt-gyurcsany-ferencnek-on-hallott-mar-muzulman-vallasi-turelemrol/

  20. Horváth János szerint:

    Jobban! Nem behelyettesíteni kell, hanem gondolkodni! Engem, és gondolom még néhány
    millió magyart nem Soros tesz tönkre, rabol ki, hanem ez a gennyes kormány. Ezeket
    tisztelni? Inkább a szomszéd kutyáját. Tudja Caligula a lovát nevezte ki konzulnak, meg van
    egy olyan népmese is, hogy “A király kalapja”.

  21. Jobban szerint:

    Horváth János, ízlések és pofonok. Sokunk pedig pont Soros üzérkedéseiből és manipulációiból nem kér. Köszönjük, a kormánynak meg pont örülünk. Jó, hogy a balliberális irányítás csődközeli kormányzásától sikerült megszabadulnunk. Az országban és a kerületben is. A néhány millió magyar talán nem véletlenül választotta meg 2/3-os többséggel nemrég a Fideszt és KDNP-t mint kormányzó pártot.

  22. Horváth János szerint:

    Matekból hányasa volt?

  23. Jobban szerint:

    Horváth János! Nagyon fájhat önnek a Fidesz elsöprő győzelme…de ha megnyugtatja, nyugodtan lovagoljon a matematikán.

  24. Horváth János szerint:

    Akinek vastag bőr van a képén, az az aljasságoknak is tud örülni. Nem is értem, miért
    csodálkozom azon, hogy minden áron a Németh seggében érzi jól magát!

  25. Qqriq szerint:

    A gyanús árfolyammozgás hátterében Soros állhat! Valószínűleg azért gyengül a forint, mert Soros újabb támadásba lendült a magyar fizetőeszköz ellen, ahogyan 10 éve is tette. Kamatemelésre játszik, mert zsarolni szeretné a kormányt, mivel az kipaterolja innen a komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentő zsoldosait, akik mindenáron élősködők millióival akarnak bennünket elárasztani. Tessék csak megnézni a fenti képen, milyen rossz arcú idegeneket kívánnak a nyakunkra hozni!

Itt lehet hozzászólni !