Folyamatosan szépül Csepel

Csepel.hu

A Csepeli Városgazda munkatársainak az elmúlt héten az Arany János Általános Iskola udvarának felújítása és a KRESZ pálya rendbetétele volt a fókuszában.

Az Arany iskola udvarán tereprendezést végeztek, öntözőrendszert építettek, elkezdték a kert szegélyének megépítését, villanyoszlopokat betonoztak és megkezdődött a térkövezés. A KRESZ park felújítása hamarosan a végére ér, a teljes felújításról külön cikkben számolunk be.

A kiemeltebb projektek mellett folyamatosan zajlanak az általános karbantartások a kerületben. A heti esőzések sokat segítettek a kerület növényzetének, a nagy hőségben sok problémával jár megfelelően öntözni a fákat és a kihelyezett virágokat. A fűnyírási/kaszálási munkák folyamatosak, emellett az illegális szemétlerakók megszüntetését is prioritásként kezeli a városvezetés.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Folyamatosan szépül Csepel” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ha már annyira szépül Csepel, felhívnám a figyelmet, az Ady Endre úton, a Táncsics
    Mihály utcával szemben van egy romos épület. A cserepek egy része már hiányzik, mivel
    az épület az utcafronton áll, baleset és életveszélyes.

  2. csak úgy ... szerint:

    Erről miért nem ír az infó? A válasz is megtalálható a parlament lap oldalán.

    http://sgis.parlament.hu/archive/playseq.php?date1=20180604&time1=123522&offset1=033232.48&date2=20180604&time2=123522&offset2=033437.96&type=real

    Szabó Szabolcs: Tisztelt Államtitkár Úr! A választókerületemhez tartozik Csepel, ahol 75 ezer ember él, és az egyik legfontosabb, sőt a legfontosabb közösségi közlekedési kapcsolatunk a belváros felé a csepeli HÉV, amely ráadásul nemcsak a csepeli lakosokat, hanem a Csepeltől délre, az agglomerációs gyűrűben élő lakosokat is kiszolgálja. A felszálló utasok száma körülbelül 50 ezer fő naponta. Tehát ez egy tényleg nagy forgalmú közlekedési eszköz.

    Sajnos azonban nagyon elavult, a pályához utoljára 1996 és 2000 között nyúltak hozzá, a szerelvények nagyobb része 40 évet meghaladó korú, egy másik része 50 évesnél is idősebb, múzeumba való példány. Ennek a következménye volt összességében az, hogy másfél héttel ezelőtt olyan számban estek már ki a szerelvények kerékabroncs-repedés miatt a forgalomból, hogy nagymértékben ritkítani kellett a járatokat, és sok esetben a hat kocsis szerelvények helyett csak háromkocsis szerelvények jártak.

    Magam is megtapasztalhattam, hogy

    bizony nagyon nagy a tömeg, tumultus van, egyszerűen fenntarthatatlan az a helyzet, ami most már ennél az elavult múzeumi HÉV-nél kialakult. Joggal követelik a csepeli lakosok rajtam is mint képviselőn, hogy mi fog történni. De önök vannak kormányon, úgyhogy megkérdezném, mit fog tenni a kormány a csepeli lakosok közlekedésében meghatározó szerepet játszó HÉV megmentése érdekében.

    Konkrétan mikor kezdenek hozzá a pálya felújításához, és mikorra fog az elkészülni?

    Konkrétan mikor fognak kiírni közbeszerzési eljárást új alacsonypadlós járművekre? Mikor jelennek meg ezek a vonatok?

    Nyugtasson meg majd arról is vagy azzal kapcsolatban is, államtitkár úr, hogy nem az lesz a megoldás, hogy a ráckevei HÉV-re ráküldik a Desirókat, Csepel meg megkapja a ráckevei HÉV-ről az ottani múzeumi járatokat, és akkor így rendbe lesz téve a dolog, mert ezt nem szeretnénk, csepeliek. Köszönöm szépen, várom a válaszát.

Itt lehet hozzászólni !