Elhunyt Lovas István

Pesti Srácok

Hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt Lovas István újságíró, a Magyar Idők publicistája, az Echo TV Sajtóklub című műsorának állandó tagja. A gyászhírt Bayer Zsolt, Lovas István barátja jelentette be blogján, a Bádogon a következő címmel: Elment Lovas Pista. 

“Reggel nem küldte el a nemzetközi sajtószemléjét sem az Echo TV-nek, sem a Magyar Időknek. Egész nap kerestük telefonon, de nem vette fel. Aztán nem jelent meg a ma esti Sajtóklub felvételén. -Meghalt a Pista? – kérdezgettük egymástól még a stúdióban, és nevettünk, mert úgy voltunk ővele, hogy nem hal meg soha. Lovas Pista nem az az ember, aki csak úgy meghal. Ugyanis lényegesen erősebb a halálnál. Este aztán megtudtuk a felfoghatatlan hírt. Lovas Pista nincs többé. És most nem is tudok mondani semmi többet. Majd később. Isten nyugtasson csöndesen, barátom” – írta Bayer Zsolt megrendülten.

Lovas István 72 éves volt.

Lovas Istvánnal a PestiSrácok.hu szerkesztősége kiváló emberi és szakmai kapcsolatot is ápolt. A népszerű publicista többször is nyilatkozott portálunknak, cikkeit, sajtószemléjét rendszeresen szemléztük és közreadtuk, írásai ugyanis hiánypótlóak voltak, Lovas István olyan ügyeket és sztorikat tálalt és tárt a magyar nyilvánosság elé, amelyeket súlyuknál és témájuknál fogva a nyugati mainstream médiumok is elhallgattak. Lovas István 2017 áprilisában a PestiSrácok Polbeat című élő műsorának is vendége volt, amelyben Stefka Istvánnak és Szarvas Szilveszternek arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártok szerepét átvették az erőszakra uszító balliberális médiumok. 

2010 óta periodikusan meg akarják buktatni az Orbán-kormányt, hol külföldi segítséggel, hol Soros György pénzén, de mindig antidemokratikusan és antidemokratikus eszközökkel, mert demokratikusan nem tudják – jelentette ki a PestiSrácok.hu Polbeat című adásában Lovas István publicista, a Magyar Idők, a Magyar Hírlap, a Demokrata, az Echo TV és a Karc Fm népszerű munkatársa. Hozzátette: a balliberális médiumok erőszakra uszítanak, de a Médiahatóság nem csinál semmit. A publicista Soros Györgyről azt mondta, a spekulánst a gyűlölet élteti és hajtja, a tőzsdecápának a kitartottjai egész Európában forradalmakat akarnak kirobbantani.

Lovas István a nemzetközi sajtó Orbán-fóbiájáról, a PestiSrácok.hu kiadásában megjelent Soros-könyv balos savazásáról is beszélt.

Lovas Istvánnal folytatott akkori beszélgetést alább visszanézheti.

Életrajz. Lovas István 1945-ben született Budapesten. A Wikipédián szereplő életrajza szerint 1984 és 1990 között a Szabad Európa Rádió szerkesztője volt Münchenben, illetve tudósítója New Yorkban. 1990 júliusában tért haza és azóta elhunyt barátjával, Méhes Csabával létrehozta az „Alapítvány a Kommunizmus Áldozataiért” szervezetet. Több éven át az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda és más fordító irodák számára készített fordításokat 9 nyelvből. 1992-től a Pesti Hírlapban kezdett írni, majd számos más napi- és hetilapban publikált, beleértve a Napi Magyarországot, a Magyar Demokratát, a Magyar Fórumot és a Magyar Nemzetet. 1992-től 1994-ig Csúcs László, a Magyar Rádió elnöki posztját betöltő alelnökének tanácsadója volt. 1997-től 2006-ig a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában olvasta fel jegyzeteit. 1998 és 2002 között Csermely Péternek, a Magyar Televízió hírigazgatójának tanácsadója, az MTV Akadémia ötletgazdája, egyik szervezője, illetve tanára volt. 1999-2002-ig a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt külföldi sajtóügyekben. 2000 és 2003 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem médiaszakán volt vendégelőadó. 2001 júniusától a Magyar ATV Sajtóklub című műsorát vezette. 2004 és 2014 között a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója volt. A halálát megelőző időszakban a Magyar Hírlapban, a Magyar Időkben, a Magyar Demokratában publikált, állandó résztvevője volt az Echo TV Sajtóklub című műsorának és heti nemzetközi sajtószemlét ismertetett a KarcFM rádióban. (Magyar Idők)

Forrás: Pesti Srácok

6 hozzászólás “Elhunyt Lovas István” bejegyzésre

  1. királyerdei szerint:

    R.I.P. _(

  2. Qqriq szerint:

    Nem hiszem el! Hogy történt ez? Ilyen hirtelen nem mehetett el! Ha mégis igaz, tuti nem a sors keze, hanem a Soros keze van emögött!!! Azonnal utánajárni!!!!!!!!!

  3. Nagyapó szerint:

    Lovas István a magyar újságírás egyik ikonikus alakja volt.
    Isten nyugosztalja!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. helyi szerint:

    Béke poraira! Sajnos most már lassan csak a folyton fröcsögő ostoba Bayer marad!

  5. Jobban szerint:

    Köszönjük, hogy elkötelezetten képviselte a magyarság érdekeit. A kitartó, elkötelezett, odaadó, szilárd helytállást. Isten nyugosztalja!

  6. szigetország szerint:

    Lovas István széles látókörű, sok nyelven tudó, jó íráskészségű újságíró volt, akiből nagyon evés.
    Emlékszem, az ukrán válság kitörésekor még a magyar jobboldali értelmiség sem értette, mi folyik Kijevben, s csípőből Oroszországot vádolta agresszióval– Lovas látta, hogy Ukrajnát a liberális Nyugat uszította fel az erőszakra.
    Még egy dolog, amiben hibáztatom a magyar jobboldali keresztény érzelműeket. Eléggé lebutítva szajkózzák, hogy “Jónak lenni jó”, mintha a világban csak a jóság létezne. A gonoszság legalább ekkora erővel van jelen, s pont azért, mert “Gonosznak lenni is jó”. Lovas ezt szó szerint kimondja Sorosról: “Sorost a gyűlölet élteti”. És még sokakat másokat is éltet a gyűlölet és gonoszság, mert ebben érzik magukat jól.
    Keresztény barátaimnak üzenem, hogy ne becsüljék le a pokol erejét, amire a Biblia is figyelmeztet.

Itt lehet hozzászólni !