Szívatás

 

A fenti címmel háborog Facebook oldalán Horváth Gyula csepeli DK-s képviselő, hogy a húszezer forintos gépjárműadóját egyben kell megfizetnie erre az évre. Azt írja ez a jóember, hogy a csepeli önkormányzat még csak fel sem ajánlotta számára a részletfizetés lehetőségét, hanem egy összegben követeli a pénzt, ettől pedig „eláll az ember szava”. Mégis, hogy gondolja ez a fránya hivatal, hogy vele szemben ezt meg lehet tenni? – jön át a lényeg a volt alpolgármester bejegyzéséből.

Azért van annak valami diszkrét bája, amikor Horváth Gyula puffog az összeg láttán. Az átkosban politikai főiskolát végzett csepeli politikus ugyanis nem tartozik a szegényebb képviselők közé. Igazi álláshalmozó, aki annak idején képviselőként, alpolgármesterként és a Fővárosi Közgyűlés tagjaként legkevesebb három helyről kapott fizetést. Az alpolgármestersége alatt összesen 32 milliós jutalmat felvett politikus vagyonnyilatkozata szerint több ingatlannal is rendelkezik, ebből az egyik egy kétszintes, közel 170 négyzetméteres családi ház, a másik pedig egy majdnem 400 négyzetméteres dömsödi nyaraló.

A képviselőnek sosem kellett gyalog járnia sem. Úgy hírlik, mostanában egy vadonatúj Toyotával közlekedik, amivel állítólag szeret parkolni a tilosban. Az autó ára egyébként alsó hangon hétmillió forint – egy-két extra és máris 10 milliónál járunk. Márpedig abban biztosak lehetünk, hogy Csepel hetvenkedő DK-s képviselője nem a fapados verzióval rója a kilométereket.

Horváth Gyula lelkem tehát háborog, részletfizetést követelve. Hiszen szegény ő is, mint az a 32 hátrányos helyzetű csepeli gyermek, akik most az önkormányzat jóvoltából a Madarasi-Hargitára utazik nyaralni. Csakhogy ha a szépreményű politikuson múlna, a gyerekek maradnának itthon. A DK-s képviselő ugyanis nem szavazta meg a csepeli önkormányzat legutóbbi testületi ülésén a fideszes városvezetés javaslatát. Szolidaritás, az elesettek támogatása. Ugyan, kérem!

A politikus ennek ellenére nem áll le, őrjöng, tombol, tajtékzik nap mint nap. Pedig sipákolt volna akkor, amikor a szocialista városvezetés egy beruházónak 2005-ben bruttó 11 milliárd forintért eladta Észak-Csepelt, a kerület vezetése mégis évről évre újabb hiteleket vett fel, miközben Csepel 10,1 milliárd forintos vagyonvesztést szenvedett el. Vagy amikor évekkel ezelőtt fény derült az MSZP csepeli elnöke, Szenteczky János fémjelezte Csepeli Vagyonkezelő, vagyis a Csevak működésére, amely „a lenyúlás szinonimájává” vált, valamint a Csepel SC és a Csepeli Munkásotthon kálváriájára, amelyek megszerzésénél olyan offshore cégháló rajzolódott ki, hogy azt kis betűkkel feltüntetve is csak ember nagyságú plakáton tudta bemutatni a 2010-ben polgármesterré választott Németh Szilárd.

Persze hol volt még akkor a Facebook!

TK

11 hozzászólás “Szívatás” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Tipikusan az a urizáló típus, aki mindenki mással szemben szarrágóként viselkedik, még soha életében 5 forintot nem adott a koldusnak vagy akármilyen jótékony célra, sőt talán még a saját gyerekétől is sajnálja a zsebpénzt, miközben mindig tele van a bukszája.

  2. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Talán nézz utána az eredeti szövegnek először!

  3. Horváth János szerint:

    Nem tudom ki ez az illegalitásba menekülő TK, de ilyen gyengén és pofátlanul hazudni
    már vicc.

  4. Qqriq szerint:

    Ne hari HJ, de ezért nem fogok regisztrálni a fb-ra…
    A magánvéleményemet írtam le a poszt illetve a Horváth úrral kapcsolatos ismereteim, benyomásaim alapján. Ha Horváth úr nem ért egyet a poszttal, lehetősége van jelezni az észrevételeit akár hozzászólásban, akár a szerkesztőség felé.
    Egyébként pedig mindenkinek van lehetősége részletfizetést kérni helyi adózással kapcsolatos ügyekben. Ehhez be kell fáradni a polgármesteri hivatalba és intézkedni. Nem túl bonyolult eljárás.

  5. Horváth János szerint:

    Nincs miért haragudnom, az illető csak névrokon. Nem kell regisztrálni, hogy elolvasd a
    bejegyzéseket a csepeliblog.hu oldalon. Tehát a történet az, hogy leírták: fizethet 2 rész-
    letben, viszont 1db egyösszegű csekket kapott. Igazad van abban, hogy be lehet menni
    akár egy plusz csekkért is, de könyörgöm, ne az én időm rovására kelljen a hivatal tévedését
    korrigálni!
    Valószínűleg jó néhány ilyen cikk is hozzájárult, hogy HGY lassan közellenség.

  6. Bleki szerint:

    feltalálták az átutalást

  7. velemeny szerint:

    Egyik kutya másik eb, lehet ez bármelyik oldal, ugyanolyan álláshalmozó volt mindegyik.

  8. helyi szerint:

    Szilárdról azért nincs ilyen fotó, mert ha rááll a hajóra, azonnal elsüllyed a nyuljáspacal-hordzozótól! 🙂

  9. Öreg Rocker szerint:

    Még szerencse, hogy most aztán teljesen rendben van a CSEVAK, minden működik, minden azonnal elkészül.

  10. TenkA szerint:

    Öreg Rocker

    Milyen Csevak? Városgazda!

    Tessék má’ figyelni!

  11. Johnny szerint:

    Öreg Rocker!
    Legfőképp a társasházkezelésük kimagasló színvonalú. 🙂
    Amennyiben mindenkinek 2 részletben kell megfizetni, akkor Horváthnak is, nem?
    Én befizettem egyben, az volt a bajuk, akkor basszák meg.

Itt lehet hozzászólni !