Csepeli sikerek a Global Laser Run versenyen

Csepel.hu

A Csepeli Öttusa és Vízi Sort Egyesület 15 sportolóval vett részt vett a Magyar Öttusa Szövetség által a Margit -szigeten rendezett Global Laser Run City Tour Budapest állomásán mely a 2019 -es Laser Run Világbajnokság egyik előfutára volt.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a 2018 novemberében megtartott UIPM kongresszuson döntés született, miszerint a Magyar Öttusa Szövetség, a Laser Run Világbajnokságok történetében először a Felnőtt Öttusa Világbajnoksággal egy időben, Budapesten rendezheti meg ezt a versenyt is.

A versenyen Elit (azaz leigazolt öttusázók) és Open (kortól, nemtől függetlenül minden amatőr) kategóriákban próbálhatták ki az érdeklődők az öttusa egyik összevont versenyszámát, a lézerpisztolyos lövészettel kombinált futást- beszélt a tapasztalatokról Belák János utánpótlás szakvezetőnk. A csepeli versenyzők több korosztályban is sikereket, dobogós helyezéseket értek el, amire nagyon büszkék vagyunk. Részvételi szándékunk elsődlegesen az öttusa népszerűsítése mellett egy új, önálló sportág promótálása volt. Rövidtávú célunk, hogy részt vegyünk a 2018 szeptember 28 – 30 között Írországban sorra kerülő Laser Run világbajnokságon és ott a lehető legtöbb tapasztalatra szert tegyünk. Hosszabb távon pedig nem más, mint ennek az új sportágnak a meghonosítása hazai sportéletünkben. Utánpótlás korosztályoktól egészen az amatőr – szenior kategóriákig sportolási lehetőséget kívánunk biztosítani a versenysport illetve a szabadidősport területén egyaránt.

2018 júniusától Csepelen (az országban elsőként) egyesületünk külön sportágként elindítja a “Laser Run” képzéseket. Jelentkezni már lehet egyesületünknél vagy új honlapunkon a https://laserrun.hu/ -n keresztül.

Forrás: Csepel Öttusa Média

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !