22,5 millió migránst költöztetne be azonnal Soros szervezete Európába

MTI, Mandiner

Demeter Áron, a Soros Györgyhöz kötődő Amnesty International szóvivője szerint jelenleg 22 és fél millió embert kellene áttelepíteni otthonából, úgy, hogy ne kelljen átkelniük a Földközi-tengeren vagy a Nyugat-Balkánon. A menedékkérők minél gyorsabb Európába juttatása a fő céljuk – fejtette ki.

Soros szervezetének szóvivője szerint őket nem érdekli milyen törvények vannak Magyarországon, mert nekik a nemzetközi jog alapján akkor is igazuk van, ha olyasmit tesznek, ami Magyarországon törvénytelen. A migránsok által elkövetett terrortámadásokról, szexuális és más bűncselekményekről pedig kifejtette, hogy német vagy magyar állampolgárok is ugyanúgy megsértik a törvényeket, mint esetenként a menedékkérők.

A szerda esti Híradóban felidézték: az Amnesty International még 2016-ban indította „I Welcome” elnevezésű, menekülteket segítő kampányát. A szervezet azóta is azt szeretné elérni, hogy az országok arányosan vállaljanak szerepet a menekültek ellátásában. Szerintük a kormányok nem tesznek eleget a menedékkérőkért, éppen ezért helyi megmozdulások szervezésére és petíciók indítására buzdítanak. A szervezet magyarországi szakértője kiemelte: a menedékkérők befogadása minden ország kötelessége, még akkor is, ha a kormányok képtelenek annyi embert integrálni, mint amennyi az elmúlt években Európába jött.

Az Amnesty International hétfőn a Stop Soros törvényjavaslat ellen demonstrált a Kossuth téren. Demeter azt mondta: szerintük a nemzetközi jog alapján igazuk van, s még ha a parlament el is fogadja a Stop Sorost, ők akkor sem változtatnak majd tevékenységükön.

Forrás: Mandiner

86 hozzászólás “22,5 millió migránst költöztetne be azonnal Soros szervezete Európába” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    A 23 millió román helyett majdnem ugyanennyi arabot meg négert akarnak ránk szabadítani Sorosék! Tehát minden magyar embernek fejenként több mint két migráncsot kéne eltartani ráadásul azt is elvárnák, hogy a saját lakásunkba is befogadjuk őket! Miközben ezek olyanok mint a termeszek: minden letarolnak, felzabálnak, elpusztítanak!

  2. propaganda szerint:

    Álhír, nem mondott olyat, hogy 22,5 millió migránst költöztetne be Európába. Utánanéztem, a 22,5 millió a menekültek száma a világban jelenleg (2016 végi adat), ez az Amnesty honlapján szereplő adat, ezt a számot kutyulta bele valahogy az M1 híradó a hírbe.
    Egyébként az Amnesty nem Soros-szervezet, semmi közük Soroshoz.
    Csak óvatosan a fideszmédiával, rengeteg álhírt közölnek.

  3. Pilsner Urquell szerint:

    Igen, sok a bullshit itt is, ott is. Valahol a kettő (Qqriq is propaganda között) van kéne keresni a valót, amit a világ-média (és politika) két oldalról ködösít és takargat.

  4. Ábel Attila szerint:

    Gyurcsány őszödi beszédét se hittétek el? Pedig ez a szervezet eddig sem titkolta a céljait.

  5. Tóth kati szerint:

    Látjuk nap,mint nap mi megy a németeknél,olaszoknál,franciáknál,svédeknél.Az a valóság,meg az is,hogy egyre csak jönnek Európa felé.A szemünknek azért hihetünk,nem?

  6. Szabó Imre szerint:

    Christian Andersen nem volt akkora mesélő mint ezek a fideszes bértollnok bér trollok.

    Bár amíg a nép a mesékre hajtja fülét, addig a maffiakormány kitalicskázza az országot javait alólunk.

  7. Pilsner Urquell szerint:

    Ábel Attila!
    Dehogynem. Sőt: 22,5 millió migráns bizonyosan előbb lesz Európában, mint a 23 millió román Magyarországon. Csak arra figyelmeztetek, hogy pontosan kell fogalmazni.
    A Szervezet nem titkolja céljait, de a cél nem holnap lesz, hanem kicsit később, és a megvalósulásáig nagyon raffináltan felépített és szofisztikáltan pontos lépésekkel jut el, megnyerő és nemcsak szívreható, hanem látszólag nagyon racionális és objektíven érvelő szövegekkel – ezeket pedig nem lehet pontatlan és csúsztató, tehát szövegszerűen cáfolható propagandaszlogenekkel – mintegy fejszével – szembetámadni, mert az öngól. Pl.: @propaganda rögtön leleplezi a csúsztatást, és ettől úgy tűnik, hogy minden rendben, sehol egy migráns sincs a láthatáron.
    Nem elég álhírt kiabálni mindenre keresztbe-kasul, hanem meg kellene mutatni, hogyan készül és hogyan működik az álhír. (Ez persze senkinek sem érdeke immár, mert mindenki él vele… a hírolvasó meg kereng az indulatai szerint erre vagy arra, mint a kerge bírka, ha nem figyel és nem gondolkodik.)

  8. Pilsner Urquell szerint:

    Szabó Imre!
    Attól hogy talicskáznak, még jöhetnek a migrák, nem? Mi köze a kettőnek egymáshoz?

  9. propaganda szerint:

    Ábel! Gyurcsány beszédéről volt hangfelvétel. Erről nincs!
    Csepelinfó = fake news.

  10. propaganda szerint:

    Mondjuk nem tudom, az Amnesty mi a fenének nyilatkozik a köztévének. Nyilvánvaló volt, hogy eltorzítják + köréje hazudoznak.

  11. Pilsner Urquell szerint:

    @propaganda, ez a Mandi-cikk egy senkitől sem cáfolt MTI hírt ismertet. Ha más hírforrásokat is olvasol, ott is találkozhatsz vele és rengeteg hasonlóval. Nemcsak magyarul, sőt a nemzetközi sajtóban özönnyi ilyen tudósítás van. Csepelinfó ezúttal nem féknyúzott, csak kissé leegyszerűsítve kivonatolta a forrást.
    (Mondtam: aki mindenre féknyúzt kiált, konteó által vész el.)

  12. Nagyapó szerint:

    propaganda, Szabó Imre! Miért támogatják a migránsokat? Pénzük van az embercsempészetben?
    Írország követel 137 ezer eurót az Amnestytől, amit Sorosék adtak nekik!! Gondolom propaganda nem értesítette őket, hogy tévednek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Pilsner Urquell szerint:

    @propaganda! Te honnan tudnád, mit akar az Amnesty, ha nem nyilatkozik? Vagy csak a köztévének ne nyilatkozzon? És amikor másnak nyilatkozik (kinek? – sok mindenkinek a világon), akkor nem hazudoznak köréje? (Te például mit csinálsz? – az Amnestytől külön, fülbesúgott értesülések alapján?)

  14. propaganda szerint:

    Pilsner Urquell, ezt úgy hívják, hogy fideszmédia, itt a köztévé generálta az álhírt, majd átvette az összes fideszmédiás portál, ide tartozik a csepelinfó is, itt Ábel Attila annyit tett hozzá, hogy a cikk leghazugabb mondatát tette meg címnek.
    Az Amnestynek meg meg kéne válogatnia, hogy kinek és milyen formában nyilatkozik. Amit a közmédia művel, annak az újságíráshoz semmi köze nincsen.

  15. propaganda szerint:

    Nagyapó, az írországi Amnesty több mint 2,7 millió euró adományt kapott 2016-ban, ennek csak töredéke az a 137 ezer euró, amit Soros alapítványától kapott. Ettől még nem lesz “Soros-szervezet”.

  16. Pilsner Urquell szerint:

    @propaganda!

    Fideszmédia: csak úgy, mint az ellenzéki. Egyik ír egy témáról összes fórumán, másik meg se nyikkan róla. (Vagy dühösen tagad és köpköd, hogy féknyúz!) – És vice versa.

    Köztévé generálta: a levegőből esetleg? (out of the thin air?)

    Az Amnestynek meg kéne válogatni, kinek nyilatkozik: nyilatkozott vagy nem nyilatkozott, ő nyilatkozott vagy nem ő nyilatkozott? Vagy netán csak a levegő generálta bele ilyen formában a meg-nem válogatott mikrofonba, amit mondott? A hangfelvétel meghallgatható a köztévé honlapján (a június 6-iki híradó videója).

    Az Amnesty bevétele és az Open Society részesedése ebben:a 20 % nem éppen töredék (és az ír arány kb. megfelel a teljes Amnesty bevételben mutatkozónak).

    Van fogalmad arról, hogy mit jelent a “Soros”? Hány alapitványban van benne “töredék” pénzekkel? (úgy húsz meg a több száz között?) Nyugi: nem tudhatod. Mert valahányszor fölsorolják a legkülönbözőbb számú alapítványt, valahol fölvisít egy csapat, hogy féknyúúúúz! konteó! WLeaks!
    (És az NGO hadak természete, hogy keresztbe-kasul összefonódnak… Nemcsak NON-govermental szervezetekkel is…)

    Röviden: én nem vagyok olyan okos, mint te, hogy mindent bizonyosan tudjak, amit lehetetlen bizonyosan tudnom. Arról azonban vannak élénk elképzeléseim, hogy mit jelentene Európának, Magyarországnak, Budapestnek, Csepelnek a nagy nekiszabaduló Welcome!

  17. propaganda szerint:

    Pilsner, ez a 20% honnan jön? Hogy sikerült kiszámolnod, hogy a 137 a 2700-nak 20%-a?
    Ha láttad a híradós riportot, akkor tudod, hogy mi az, amit Demeter Áron ténylegesen mondott, és mi az, amit csak köréje hazudoztak.
    Egyébként úgy látom, sikeresen megfertőzte az agyadat a fideszes gyűlöletpropaganda.

  18. Pilsner Urquell szerint:

    Valóban elírtam, 2% (az egészben meg max. 5-8% van hivatalosan elismerve), de ez sem kevés. A felvilágosodás egész szellemi forradalmát 200-250 éve egy maréknyi (50-60) enciklopédista csinálta; a Nyugat irodalmi forradalmát egy 200 példányszámú lap, stb. Minden a szervezettségen múlik.
    Írtam valamit az NGO-król… Meg írhattam volna a sajtó szerepéről is…
    Amúgy az agyfertőzéshez semmi szükség a Fideszre (vagy a te agyfertőzésedhez a hazai ellenzéki pártokra) – ez a háborúsdi nem “nemzeti”, illetve nemcsak nálunk az: ugyanez megy immár az óceán mindkét partján szerte, nagyban. Csak nálunk nem szokás tudomást venni arról, hogy a Gubacsi hídon túl is létezik a világ.
    Egyébként meg tőlem azt hiszel, amit akarsz. És én is. Nem mi irányítjuk a világpolitikát. És még a saját gondolatainkat is csak szeretnénk. Többnyire teljességgel sikertelenül.

  19. Nagyapó szerint:

    propaganda! Nem mindegy, hogy legális, vagy tiltott támogatást kap az Amnesty International. Írországban is a tiltott, külföldi, politikai támogatást kell visszafizetni.
    Azonban nem ez a lényeg, hanem az, hogy miért lenne érdeke Magyarországnak az ellenzék és az Amnesty által támogatott migránsok, közöttük a terroristák, a mohamedánok, a buzik betelepítése???
    propaganda írásából sokat levon a szokásos hazudozása a gyűlöletpropagandáról. Nézze a zellenzék “szereplését” az országgyűlésben, azután gondolkodjon!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Elképzelt riport szerint:

    Tömegével válnak meg a keresztény egyház kötelékeiből az európaiak. Az egyházak tétlenül nézik és senki nem tesz az ügyért. Miért is?

    Mert a cél a teljes kiírtása a fehér keresztényeknek.
    És ebben teljesen kiveszi a részét az egyház. Bennevan a kezük, Vatikán irányítja a szálakat. Ha ez a főmozgató Ferenc meghal, mostmár le merem írni, vele együtt jön egy Petrus Rumanus nevezetű ómen, akivel

  21. Elképzelt riport szerint:

    Vatikán bezárul. Az embert két tény határozza meg a mai civilizációban

    POLITIKA ÉS EGYHÁZ

    Mindkettő széthúzza az embereket és gyűlöletet gerjeszt. Ez visz valóban a vesztünkbe.
    Nincs itt éhség, se baj. Csak az elitnek minden kell és totális teljes kontrollt mindenki felett.

  22. Jobban szerint:

    Demjén Ferenc: Korábban Bécsben is gyakran megfordultunk, de oda már egyáltalán nem járunk. Az idegenek kiszínezték belőle a polgári varázst. Berlinbe sem merek már kiutazni… Nem akarom lerombolni a régi emlékeket.
    http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/demjen-ferenc-csaladi-dramaja-apank-melle-temettem-el-a-hugomat/exc9yb4

  23. Gréta szerint:

    A katolicizmusnak: “van egy szellemi magaslata,ahol nincs más csak Poézis. Vigasztalás. Az “egzakt tudományosság nihilizmusából” nem vezetheti ki más a világot csak ez a katolikus Poézis.” Márai Sándor

  24. Qqriq szerint:

    A migráció a keresztény világ elleni irányított támadás! Benedek pápa a háttérhatalom útjában volt, ezért félre kellett állítani. A vatikáni titkosszolgálat a Moszadot is felülmúlja.

  25. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Miért volt érdeke a kormánynak 20 ezer letelepedési kötvényest, köztük már bizonyítottan
    homályos hátterű egyéneket beengedni? Ez a kérdés, nem pedig, hogy egyébként cselekvő-
    képtelenek mit mondanak! A gyűlöletpropaganda 2002 óta mérgezi a közéletet, na vajon miért?

  26. Pilsner Urquell szerint:

    Horváth János!
    A te visszakérdezésed a legkevésbé sem szünteti meg Nagyapó kérdésének abszolút jogos voltát!

    No, és tényleg, vajon nincs valami hangyányi különbség a kétféle betelepítés emberállományának mennyisége és minősége között?

    Ilyenkor arról is el szoktatok feledkezni – amit máskor meg épp vádként és ellenérvként lobogtattok -, hogy államunk igenis befogadott legalább annyi valódi rászoruló MENEDÉKKÉRŐT, amennyi igencsak “homályos hátterű” migránst – Abdeslamok tucatjait – az elutasított kényszerbetelepító kvóta kirótt ránk.

    Szofizmákat aztán tudtok gyártani dögivel!… Arra számítva, hogy az emberek nem olvasnak, nem gondolkodnak és nem emlékeznek soha arra, mit hallottak előző nap, csak a pillanatnyi negatív gőzök hatása alatt fröcsögnek épp arra, amit az orruk elé dugnak.

  27. Horváth János szerint:

    Pilsner Urquell!
    Amennyiben emlékeim nem csalnak az ellenzék a migránsokkal való bánásmódot kritizálta,
    illetőleg elfogadhatónak tartotta 1500-2000 személy befogadását /kvóta/. Azért ez egy kissé
    más, mint ha 0-ról beszélünk, mindenki rohadt Soros bérenc, aki mást akar, ugyanakkor fű
    alatt befogadnak 1000 akárhányat, plusz pénzért akár a magyarok biztonságát is eladják.
    Nem tudom milyen különbségre gondolsz, mivel csak a kormány telepíthet be az ő felelőssége
    a betelepülők vizsgálata, bár hallottuk, hogy annyit érsz amennyid van.
    Erről a kb. 2000 befogadottról néhány hónapja tudunk, ezért megfeledkezni is nehéz lett volna róla korábban.
    Ezt az utolsó bekezdést meg kéne még támogatni tényekkel, mert így csak lózung!

  28. Nagyapó szerint:

    Horváth Jánosnak nem az emlékezetével van hiba, hanem a hiba az, hogy hazudik. A bolgár javaslat, hogy a Junkers-képlet (ami %-os létszámmal számol) alapján főleg az úgynevezett frontországokból kellene kötelezően átvenni embereket a többi államnak. Ennek alapján éves szinten nagyjából 10 ezer embert kellene átvennie országunknak. Ezt a számot kell növelni a családegyesítésekkel. Az ellenzék ezt akarja!!
    Szokásos szoci hazugság, hogy a letelepedési kötvénnyel érkezetteket, akik komoly összeget fizettek és biztonsági átvilágításon estek át, összekeverik az illegális migránsokkal.
    Ne legyenek illúzióink, a migránsok ellátását Német szinten kell majd végezni (segély, lakás, eü ellátás, közlekedés, stb.), hogy ne menjenek vissza. Az ellenzéknek ez jó, mert őket nem érdekli az ország sorsa, csak az, hogy kitoljanak a kormánnyal, legyen káosz, mint Ukrajnában, akkor jól lehet halászni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. Pilsner Urquell szerint:

    Horváth János, lám, most pontosabban összeraktad az összefüggéseket, amelyek miatt háborogsz, ez az eddigi megszólalásaidból nem derült így ki. Bár önellentmondások maradtak benne bőven.

    Én arra a utaltam – hogy mondjak egy konkrét tényt -, pl. amikor a menekültekkel való bánásmódot kifogásolod, nem teszel különbséget menekült és migráns között (ez az ENSZ és Gyuri bácsi eszméje is), másrész éppen negligálod a kvóta-számmal nagyjából azonos számú menekült befogadását (ami talán mégse minősülne lelketlen kormányzati bánásmódnak); ellenben amikor a sorosozó kampány ellen háborogsz, vered a tamtamot a kormány fű alatti sunyi akciójáról, hogy igenis, a nyakunkra szabadított ugyanannyi tetves migáncsot, mint amennyit a kvóta címén nem volt hajlandó beengedni, és még titkolja is. A két érvelés – mint föntebb megmutatod – egyszerre is alkalmazható: a kormány lelketlen fasiszta, mert kerítést rak és sorosozik, és ráadásul még sunyi rohadék is, mert stikában beengedi a nyakunkba a rászoruló menekültet, csak sanda módon a kvótával kijelölt ömlesztett migánsokat nem, akiket nem ő válogat meg a sötét szándékai szerint (mert sajnos szuverén joga neki van ehhez, nem a Gyuri bácsinak, vagy az állományt kimagozó jótét EU-partnereknek, akik öntenék ránk Abdeslamostul az áldást).
    Mindehhez még összemosod a migránsokat a letelepedési kötvény-üggyel, márpedig a kétféle betelepülés totál más emberanyagot jelent, teljesen más anyagi vonatkozásokkal – például a betelepülőt nem te fogod eltartani, hanem ő hoz pénzt (esetleg idővel még neked is, nemcsak azoknak a politikusoknak és vállalkozásoknak, akiket gyűlölsz), és nem fog jatagánnal rohangálni utánad az utcán. Lehet a több más országban is művelt kötvényezést és módját kifogásolni, csak nem beleönteni egy más ügybe, hogy moslék legyen az egész.
    Erről az összezagyválásról egyébként mindenekelőtt a kétoldali “sajtó” nevű hovatovább minősíthetetlen heccbandák és a kétoldali kampányszlogenek tehetnek, nyilván ez is volt a nemes közös cél.

    Egyebekben: az ellenzék kimondhatatlan ostobán és kenve-fenve, hiteltelenül kommunikált az egész kampány menetében a migráció-ügyben, és ezen máig nem javított, azt meg hogy csupán a bánásmódot kritizálta volna, kérdezd meg most gyorsan Gyurcsánytól, hátha hallasz valami meglepetést.
    Ugyanakkor szó sincs arról, hogy a kormánypárti propagandát egy pillanatra is védeném. Együtt volt lidérces rémálom mind a kettő.

  30. Pilsner Urquell szerint:

    A továbbiakban pedig lásd, Nagyapó lényegretörő érveit.

  31. Elképzelt riport szerint:

    XVI. Benedeket valóban menesztették, teljes káosz uralkodott akkor Vatikánban. A pedofíliával és apácák megerőszakolásától volt hangos az utca. Mellesleg nem elfelejteni, Benedek háziorvosát Ománban megölték, és autóbalesetnek írták meg (ő volt a német háborús hadsereg főorvosa, illetve az afgán külügyminiszter orvosa is) A szálakat mindig a háttérben kell keresni.

    U

  32. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    1, 2 vagy 3 éve hol volt Junkers képlet? Honnan veszi azt a marhaságot, hogy az ellenzék
    akar 10 ezer+ család tömeget befogadni?
    A letelepedési kötvényesek átvilágítása a kormány szerint sem volt tökéletes, nem hiába
    bojkottálta Németh Szilárd a Nemzetbiztonsági Bizottság üléseit. Pénzt hoztak? A kötvény
    ára 250/300 ezer euró, azaz 80-100 millió, amiért nemcsak a kötvényes, de az egész családja
    jöhet. 5 év után 5-6 %-s kamattal az egészet visszakapja, az ügyintézői díjakat a Rogán féle
    magánzók lenyelték. 1-2 %-s általános kamatszintnél mi az üzlet ebben az országnak?
    Azt, hogy a befogadottakat mi illeti meg, nemzetközi előírások határozzák meg.
    Még ez az ellenség sem annyira hülye, hogy akkor csináljon káoszt, amikor esély volt hatalomba kerülni.
    És még egy apróság, ahogy a felcsúti mondta, a sértésekért elégtételt kell venni.

  33. Horváth János szerint:

    Pilsner Urquell!
    Látom levetkőzted a komoly kívülálló szerepét, de azért ne akarj többet belelátni a dolgokba,
    mint ami benne van!
    A határon megjelenőkről senki sem tudja, hogy menekült vagy migráns, ezért különbséget tenni
    csak a megvizsgálásuk után lehet, ez az állam feladata. Lett volna, ha elvégzi, de nem tette.
    Nem negligálok semmit, csak rühellem a hazugságot, ha azt mondják egyet sem, akkor egyet
    sem, főleg, ha ezzel nyernek választást.
    A kötvényesek számomra ugyanolyan idegen etnikum, az, hogy pénzük van nem jogosít fel
    semmire. Ha jól értem Orbánt, nem akar tömeges idegen identitást, vagy 20 ezer nem az?
    Kellene ismernem Gyurcsányt? Tudsz valamit?

  34. Pilsner Urquell szerint:

    Ezt a minden logikán átugró visszavitatkozós, egyre bomlottabb szócséplést meguntam. Az Ítélet napjáig folytatnád, látom, bármi áron, mert kizárólag a hőzöngés az érdeked – nekem meg van jobb dolgom is, mint itt csaholni a provokátori szövegeidet. Az értelmetlenséget sosem viselem el hosszabban.
    Légy boldog magaddal, esetleg szórakozásul válaszolj saját zagyvalék kérdéseidre, és kergesd tovább a magad farkát!
    (Ha valaki idáig olvasta volna ezt az agymenést, már úgyis pontosan tudja, mit gondoljon.)

  35. propaganda szerint:

    Nagyapó, a Junkers az egy kazángyártó cég volt, ill. régebben volt egy ilyen repülőgépgyártó is. Feltehetően Junckerre gondolsz, csak még írni nem sikerült megtanulni.
    Egyébként azt a bizonyos képletet még 2015-ben elvetették.
    Ez nem változtat azon a tényen, hogy Magyarország abszolút destruktív módon áll hozzá az európai tárgyalásokhoz, és minden létező megoldási javaslatot csípőből ellenez.

  36. királyerdei szerint:

    Kicsoda valójában Soros György? A milliárdos spekuláns igazi arca

    Bár ő maga zsidó származású, Izraelben sem igazán szívelik, ugyanis dollármilliókat adományozott az ott élő kisebbségek állítólagos elnyomásával kapcsolatos fellépésre. Volt pincér és kifutófiú is, új hazájában mindent megtett a republikánusok lejáratásáért. Ő Soros György, a kábítószerek és a migránsok nagy barátja.

    Napjaink egyik legbefolyásosabb politikai szereplője Soros György, aki bár semmilyen választói felhatalmazással nem rendelkezik, mégis minden politikus ajtaja megnyílik előtte. Múlt héten saját egyetemének a védelmében turnézott az Európai Bizottságnál. De ki is valójában ez az ember?

    Már gyerekkorában a nemzetállamok lebontása ideológiájának légkörében élt Soros György. Eszperantista, a kommunizmus iránt érdeklődő apja különösen nagy hatással volt rá. Már az egyetemen megismerkedett a nyílt társadalom eszméjével, később ezeket a gondolatokat leegyszerűsítve mintegy ürügyként használta saját gazdasági terveihez, és mindez mostanság a migránsok európai betelepítésének támogatásához vezetett. A tőzsdespekuláns, miután jelentős vagyont gyűjtött össze több alapítvány létrehozásával, mindent elkövetett és elkövet most is a nyílt társadalom eszméjének terjesztéséért.

    A magyar származású amerikai milliárdos, a Forbes listája szerint jelenleg az Egyesült Államok 16. leggazdagabb embere. 24,5 milliárd dolláros vagyonával a világranglistán is előkelő helyen áll. Soros 1930-ban született Budapesten, apja Schwartz Tivadar ügyvéd és autodidakta eszperantó nyelvész volt. 1947-ben hagyták el Magyarországot. Saját magát gyermekkora óta messianisztikus fantáziákkal megáldott emberként mutatja be könyveiben, máshol arról beszél, hogy úgy tekint magára, mint az Ótestamentum Istenére, aki „láthatatlan, jóságos, de mindent lát”. Máshol azt mondja: „úgy gondolok magamra, mint egyfajta istenre vagy mint gazdasági reformerre, amilyen Keynes volt, vagy ami még jobb, olyan tudósra, mint Einstein”.

    Soros György nagy port kavart spekulációs ügyleteinek egyike, az angol font elleni támadás volt. 1990-ben a német gazdaság még az újraegyesítésből adódó nehézségek ellenére is erősebb volt, mint az angol. Ennek ellenére az angolok 2,7 márka felett akarták tartani a font árfolyamát. Ezen próbálkozásuk közben magasan tartották az alapkamatot és az inflációt is.

    Hasonlóan alakult Soros szerepe az 1997-es délkelet-ázsiai gazdasági krízisben. Akkor is a helyi pénzek (elsősorban a maláj ringgit és a thai baht) gyengülésére játszva shortolt, és nyert. Régebbre nyúlik vissza Soros harmadik nagy port felvert ügye, a francia Société Générale nagybank (SocGen) részvényeinek adásvétele. 1988-ban Soros tudomást szerzett róla, hogy egy befektető a bank ellenséges felvásárlására készül. Pár nappal később a Soros Fund 95 ezer SocGen-részvényt vásárolt, majd haszonnal adott túl rajtuk. A francia hatóságok 1989-ben bennfentes kereskedés gyanújával vizsgálatot indítottak, és 2002-ben elmarasztaló ítélet született, amelyet Soros fellebbezése után a legfelsőbb bíróság megerősített.

    Magyarországon az 1994-es választások után megalakuló MSZP–SZDSZ-kormánykoalícióban a liberális párt és a mögötte álló Soros György megpróbálta az OTP-bankot is bevonni a privatizációs csomagba. Az Origo elemzésében az is olvasható, hogy nagy összefogással, de végül Horn Gyula kormánya meg tudta akadályozni, hogy az akkor Magyarországon mindenkinek a nagybetűs bankot jelentő OTP ne kerüljön egy pénzügyi spekuláns kezébe.

    Az OTP életébe 2008-ban lépett be ismét Soros György. Akkor Soros befektetési alapját meg is büntették. Majdnem félmilliárd forintos bírságot szabott rá ki a pénzügyi felügyelet a 2008. október 9-ei tőzsdei kereskedés végén, az OTP papírjaival végrehajtott ügylet miatt.

    Térjünk vissza Soros szellemi gyökereihez. A negyvenes-ötvenes évek fordulóján, Londonba költözésük után volt kifutófiú, pincér. Közben a pénzügyek mellett filozófiát is tanult az egyetemen. Az 50-es években egy londoni brókercégnél kezdett, majd néhány évvel később New Yorkban a Wall Streeten kapott lendületet a pénzügyi karrierje. 1961-ben lett amerikai állampolgár, de nem rajongott az Egyesült Államokért, üzleti és családi okokból maradt ott.

    Soros nemcsak az Egyesült Államokon kívüli világ belpolitikai folyamataiba próbál beavatkozni, hanem második hazájában is mindent megtett a republikánusok lejáratásáért. A tőzsdespekuláns egyszer arról beszélt, hogy az USA-t egy „intézményes eszközökkel elnyomó nemzetnek tartja, amely rendszeresen megsérti az emberi jogokat mind belföldön, mind külföldön”. Sokat tett azért, hogy a világ előtt George Bush republikánus elnököt a terrorizmus elleni harc kapcsán minél negatívabb színben tüntesse fel.

    Olyan szervezeteken keresztül, mint a Human Rights Watch vagy az American Civil Liberties Union masszívan kritizálta a republikánusok által vezetett USA tevékenységét a már említett terrorizmus elleni harc, a rasszizmus, az illegális migránsok kezelése vagy a drogliberalizáció kérdéseiben. Ezzel szemben támogatásaival aktívan segített demokrata jelölteknek,így többek között Barack Obamának vagy Hillary Clintonnak.

    Soros nagy híve a kábítószerek szabad fogyasztásának, és előszeretettel támogatja azokat a szervezeteket, akik ezt felkarolják. 2000-ben Kaliforniában népszavazást tartottak a marihuána legalizálásáról. Soros a Drug Policy Alliance nevű érdekérvényesítő csoportnak egymillió dollárt adományozott. A tőzsdespekuláns akkor a Wall Street Journalban megjelent cikkébena marihuána teljes legalizálása mellett érvelt.

    Egyszer egy tanulmányban fejtette ki az emberi élettel és orvostudománnyal alapvetően összeegyeztethetetlen nézeteit, többek között saját édesanyjával kapcsolatban is.

    A portál szerint Sorost Izraelben sem nagyon kedvelik. Ennek egyik oka, hogy – a holokauszttal kapcsolatos, vitatható kijelentései mellett – az egyik, közvetlenül Soros alá rendelt alapítvány 2001 óta közel 10 millió dollárt adományozott az Izraelben élő kisebbségek állítólagos elnyomásával szembeni fellépésre.

    Soros György az utóbbi években az európai migránsválság kapcsán aktivizálódott igazából, és lett ismét a nemzetállamok esküdt ellensége. Az amerikai üzletember még 2015-ben jelentette ki, hogy az európai gazdaság jelenlegi növekedési szintjének megőrzése érdekében évente egymillió migráns beengedésére van szükség. Ennek érdekében az általa támogatott civil szervezetek mindent megtesznek, hogy minél előbb lebontsák a magyar határt védő kerítést, valamint hogy minél több illegális bevándorló érkezzen Európába. Ennek a politikának a része, hogy Soros az elmúlt években meglehetősen jól szervezett hálózatot hozott létre az Európai Parlamentben. A magyar EP-képviselők közül a DK-s Niedermüller Péter és az LMP-s Meszerics Tamás szerepel Soros-listáján. Gulyás Gergely szerint az elmúlt hetekben Soros György leplezetlen módon “intenzív lobbitevékenységbe kezdett” Brüsszelben. A Fidesz frakcióvezető-helyettese megdöbbentőnek nevezte, hogy milyen sok európai parlamenti képviselő van közvetlen kapcsolatban Soros Györggyel, illetve az általa fizetett szervezetekkel. Nemrég személyesen fogadta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

    Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) fogadja Soros Györgyöt Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

    Soros György Európa destabilizálására, az Európai Unió szétbomlasztására törekszik, miközben az Egyesült Államok elnökét és Orbán Viktor miniszterelnököt is meg akarja buktatni – állapította meg Schmidt Mária történész a Látószög blogon nemrég megjelent tanulmányában.

    A Macedóniában uralkodó káosz is erősen kapcsolódik a tevékenységéhez, a korábban stabil országot a migránsválság és tüntetések fojtogatják, mely mögött ott találhatóak a milliárdos civil szervezeti.

  37. barvagarbalarka szerint:

    Uncsi. Valami új?

  38. Jobban szerint:

    Soros György által képviselt eszméket és akciókat továbbra is tartsuk jó távol Magyarországtól.
    Nem kérünk belőle.

  39. Jobban szerint:

    “Sokat lehet olvasni mostanában arról, hogy az ellenzék és az ellenzéki média a nagyon csúnyán elveszített választást követően jelenleg a gyászmunka fokozatait éli.
    A probléma abból adódik, hogy a gyászmunkához, a gyász feldolgozásához előre mutató, mély érzésekre lenne szükség. A gyűlölet nem pálya!”
    https://www.flagmagazin.hu/heti-lampas/fabrytol-lenne-mit-tanulni-a-ballibeknek

  40. Jobban szerint:

    Népességcsere zajlik Európában, részben azért, hogy a spekulánsok, mint amilyen Soros György is, sok pénzt kereshessenek a kontinens “tönkretételével”
    http://mandiner.hu/cikk/20180608_orban_nepessegcsere_zajlik_europaban

  41. Qqriq szerint:

    Kétség nem fér hozzá, hogy a Soros teljesen hibbant! Túl a nyolcvanon is csak a pénzszerzéssel meg a világ leigázásával van elfoglalva, ahelyett, hogy igyekezne minél nagyobb nyugalomban, békésségben eltölteni utolsó éveit felélve az élete során felhalmozott javakat. Reméljük már nincs sok hátra számára és utána egy kicsivel jobb hellyé válhat a világ.

  42. Horváth János szerint:

    Ha ennyire értetek hozzá, áruljátok már el, hol van ebben a buli, leszámítva az ember-
    csempészetet! Ha jó pénzt lehet keresni inkább azon csodálkozzatok, hogy a Lőrinc
    még nem szállt be!

  43. Elképzelt riport szerint:

    Soros György az, aki a 90′ évek rendszerváltozásait Európában ügyesen kihasználva, befektetett és milliárdokat kaszál vele. Elismerem, nagy utat járt be. Több szálon futtatja az eseménysorozatait, maximalista, és nem ismer lehetetlent.

    SZABADKŐMŰVES-ezt tudni kell róla.
    Hasonló, mint Rotschield,Rockefeller – bár az élet-elixír löttyből Sorosnak nem jutott és ez tette őt ilyen pusztítóvá. Míg az elit-nek állandó szerv-cserére van szüksége, milliók halnak meg az ő életben tartásukra, addig Sorosnak ez nem sikerült, azaz őt az elit nem tartják elitnek.
    A szálakat mindig a háttérben kell keresni – Amerikában sem szeretik Georgot.

  44. Qqriq szerint:

    Dehát Szabó Lőrinc már 60 éve nem él!

  45. TenkA szerint:

    Azért kíváncsi lennék a sok szakértő kommentelő tanulmányi hátterére, mert olyan magabiztosan nyilatkoznak demográfiai, közgazdasági, biztonságpolitikai, történelmi, közigazgatási, idegenrendészeti, migrációföldrajzi dolgokról, hogy csak na.

  46. propaganda szerint:

    Látom, királyerdei megtartotta azt a szokását, hogy cikkeket másolgat be forrásmegjelölés nélkül, mintha ő írta volna ezt a sok “okosságot”.

    “Soros György Európa destabilizálására, az Európai Unió szétbomlasztására törekszik … állapította meg Schmidt Mária történész”

    Ha Soros György valóban az Európai Unió szétbomlasztására törekszik, akkor megkérdezem: vajon miért ellenzi, miért tartja tragikus hibának és rendkívül károsnak a Brexitet? Miért finanszíroz Brexit-ellenes, új népszavazásért kampányoló csoportokat?
    Ha az EU szétbomlasztására törekedne, akkor tapsolnia kéne és nagy sikernek kéne tartania a Brexitet, nemde?
    Sehogy se áll ez össze. Nem lehet, hogy Schmidt Mária történész egy hülye?

  47. Pilsner Urquell szerint:

    Tenk A!
    A kulturális – szokás szerint – kimaradt. Az már a LeMP-nél is megszűnt.
    (A komment szekció sehol sem az Akadémia.)

  48. Horváth János szerint:

    Tények és érvek már megint sehol.

  49. Nagyapó szerint:

    Ha propaganda nem csak írna, hanem olvasna is, olvashatná királyerdei írásában “Az Origo elemzésében az is olvasható”.
    propaganda csodálkozik, mint Olgácska, pedig tudja, hogy Sorosnak azért fontos a Brexit megtorpedózása, mert az UK ellenpontot jelentett/jelenthet a német hegemóniának az EU-ban.
    Azt hiszem nem “Schmidt Mária történész egy hülye”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  50. TenkA szerint:

    Nagyapó
    “Sorosnak azért fontos a Brexit megtorpedózása, mert az UK ellenpontot jelentett/jelenthet a német hegemóniának az EU-ban.”

    Miért is? Miről beszélünk?

    Továbbá: Egyesek valóban elhiszik, hogy egyedüliként egy ember be tud érdemben avatkozni a világ 2. (3.) legnagyobb gazdasági erőterébe? Tény, hogy Sorosnak a becsült vagyona 8 mrd USD, de ez mégis hány százaléka pl. a német GDP-nek? Vagy a magyarnak? Ezt valaki ugyan magyarázza már el nekem, mert én nem igazán értem.

  51. Pilsner Urquell szerint:

    Tenk András!
    Vaslogikájú akadémikus érveidtől (“Miért is? Miről beszélünk?”) Nagyapó már bizonnyal a padlón fetreng, én ezen a szinvonalon meg se bírok szólalni.

    De továbbá, hogy érveink tényeket is illessük, bátorkodom egy árnyalatnyi módosító javaslatot fűzni Gyuri bácsi pénzecskéjét illető biztos tudomásodhoz (mert nem a sifonyérban őrzi mindenét). Hivatkozásain nem a kormánysajtót használják, hanem a ti ellenzéki lapjaitokat. Íme:

    24.hu
    2017. 03. 22. 14:11
    “Mint írtuk, a Forbes 2017-es listáján ismét Bill Gates lett a leggazdagabb, 86 milliárd dolláros vagyonával. A magyar származású amerikai üzletember, Soros György 33. helyen áll 25,2 milliárd dollárra taksált vagyonnal (tavaly 24,9 milliárdra becsülték befektetéseinek értékét, akkor ez a 23. helyezéshez volt elegendő).”

    24.hu
    Medvegy Gábor
    2017. 12. 27. 15:05
    “A magyar állami hírügynökség szemezgetett ugyan a listából, de valamiért kihagyta belőle a hazai közérdeklődésre leginkább számot tartó Soros Györgyöt. Mi azért eláruljuk, hogy a 195. helyen áll nyolcmilliárd dollárjával, ami 2,14 milliárdos csökkenés egy év alatt.”

    Ámde a linkelt listán se csökkenés, se növekedés: mindkettő 0 dollár.
    https://www.bloomberg.com/billionaires/

    Hogy is van ez? Hát így:

    Index
    2017.10.17. 19:48
    “Soros György magyar-amerikai befektető, filantróp és a magyar jobboldal főellensége 18 milliárd dollárt, vagyis közel 4800 milliárd forintot utalt át az Open society Foundations-nek – írja a Wall Street Journal.
    Ezzel Soros alapítványaihoz került a milliárdos vagyonának nagy része, amelyet a lap nagyjából 23 milliárd dollárra becsül. Így a Soros alapítvány egy csapásra az Egyesült Államok második legnagyobb jótékony alapítványává lépett elő, amelynél csak Bill Gates alapítványa kezel több pénzt. A Wall Street Journal forrásai szerint pedig Soros a vagyonának többi részét is átutalja majd az alapítványoknak.
    Soros György 1984-ben hozta létre az Open Society Foundations-t vagy Nyílt Társadalom Alapítványokat, amely a honlapja szerint több mint harminc kisebb, nemzeti és regionális Soros-alapítvány működését koordinálja, alapítása óta pedig eddig 14 milliárd dollárt költött jótékony célokra szerte a világon. Idén eddig több mint 940 millió dollárt költött el az alapítvány. ”
    (Ehhez képest az Amnesty egy gittegylet.)

    A szamaritánusi filantróp szándék kétségbe vonásának sanda antiszemita bűne távol álljon tőlem, de azért megjegyzem, hogy a vagyon alapítványi pénzzé változottan nem adózik. Ami már önmagában is szép kis megspórolt vagyon.

  52. Jobban szerint:

    Már 16 uniós ország utasítja el Brüsszel terveit a migránsok befogadására
    http://www.origo.hu/itthon/20180611-16-eus-tagorszag-nem-tamogatja-a-dublini-menekultugyi-rendszer-reformtervezetet.html
    A 20 éves Ali Bassár megerőszakolta, majd megölte a 14 éves Susanna Maria Feldmant, aztán elszökött Kurdisztánba.
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20180611-itt-vannak-az-elso-kepek-az-iraki-eroszakolorol.html
    Életveszélyesen megfenyegették az osztrák kancellárt
    Az Österreich című lap szerintaz életveszélyes fenyegetések azt követően terjedtek el, hogy a kancellár bejelentette több mecset bezárását és több tucat imám kiutasítását.
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20180611-sebastian-kurz-het-mecsetet-zaratna-be.html

  53. Horváth János szerint:

    Továbbra sem tisztáztuk, hogy mi a buli abban, hogy ennyi pénzt költ a menekültekre.
    Azt viszont már tudjuk, hogy az alapítványi pénz nem adózik, valószínűleg ezért nyomják
    a közpénzt is a hazai “alapítványokba”.
    Jobban!
    7 magyar nemzetiségű hímnemű követett el erőszakot egy 14 éves lányon Erdélyben,
    Érmihályfalván. /PS, Ripost/

  54. Nagyapó szerint:

    A sok szócséplést megunva, az emberek értik a lényeget. A Fidesz-KDNP erősödött, a migráns simogató ellenzék még lejjebb került. Az MSZP már 6%-on áll. Igaza lehet Szanyinak, meg kell szüntetni ezt a csődtömeget és egy új baloldali pártot gründolni, hiteles vezetőkkel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  55. Jobban szerint:

    Gondolom, hogy egy értelmesebb és életképesebb baloldal viszont nem lesz olyan szűk látókörű, hogy jobban ragaszkodjék a migránsokhoz, mint a saját népe biztonságos életéhez.

  56. Jobban szerint:

    Horváth János, sehogy sem akarja a lényeg érteni vagy úgy tesz, mint aki nem érti…
    A “menekültek” ?!?! azaz illegális bevándorlók, bizonyos “magyarázat” szerint biztonságos életteret keresnek, háború elől menekülnek. Nos, ha ez így van/lenne minden esetben?!, akkor miért nem próbálnak meg esetleg beilleszkedni abba a közegbe, oda ahová megérkeztek? Miért erőszakolnak nőket? Gondolom Horváth János, hogy ön sem örülne, ha önt erőszakolnák meg vagy valamelyik nő rokonát? Úgy-e jól gondolom? Miért kell fenyegetőzni terrorizmussal, robbantani, embereket gyilkolni? Hátrább az agarakkal!
    Tudom, hogy Horváth János nem tudja ezekre a kérdésekre a választ. Csak úgy felmerül.
    Hátrább az agarakkal!

  57. Jobban szerint:

    Túszdráma Párizsban
    ORIGO2018.06.12. 18:07
    Túszdráma volt Párizs belvárosában, egy 27 éves marokkói fegyveres férfi 2-4 túszt ejtett (az első hírek háromról szóltak, azóta is ellentmondóak a hírek). A különleges erők este nyolc előtt nem sokkal lerohanták a terroristát és kimentették a túszokat. A marokkói túszejtőt őrizetbe vették.
    …. elfogásakor az iszlámról és szeptember 11-ről is beszélt….
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20180612-tuszejtes-tortent-parizsban.html

  58. Horváth János szerint:

    Jobban!
    Nyugodjon meg, legalább annyira értem a lényeget, mint maga, persze kérdés ki mit tart
    lényegnek! Ha csak a kormányközeli mediákra hallgatnék, még a szerencsétlen barna
    medvét is migrációval vádolnám. Lehet, hogy nehéz felfogni, de mindössze csak EMBER
    akarok maradni.

  59. Jobban szerint:

    Horváth János, a kétharmadot alkotó szavazó állampolgárok, akik a kormánypártokat támogatták az áprilisi országgyűlési választás során, továbbra is emberek maradtak, akár hallgatnak kormányközeli médiát, akár nem. Az ellenzéki média “nyugalma” a migrációval kapcsolatban viszont nem győzte meg az emberek többségét.

  60. Jobban szerint:

    TERRORGYANÚ MIATT FOGTAK EL EGY TUNÉZIAI FÉRFIT NÉMETORSZÁGBAN
    MTI
    Veszélyes anyag birtoklásának és terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt őrizetbe vettek egy tunéziai férfit a németországi Kölnben, szerdai sajtóértesülések szerint lakásában a világ egyik legveszélyesebb mérgeként számon tartott anyagot, ricint találtak.
    https://magyaridok.hu/kulfold/veszelyes-anyag-birtoklasa-es-terrorgyanu-miatt-elfogtak-egy-ferfit-nemetorszagban-3194608/

  61. Jobban szerint:

    Nyugat-Európa sorsa már eldőlt. Pillanatokon belül számtalan nagyváros és kisebb részben vidéki terület feletti joghatóságát és uralmát fogja elveszíteni több, ma még nagynak és erősnek látszó állam.
    Ez az Európában több száz éve természetes jogrend megszűnését fogja jelenteni. Nemcsak az alapvető emberi jogok nem érvényesülnek többé, hanem elvész a tulajdonhoz való jog is, hiszen a területek új gazdái magukénak fogják tekinteni a földet, a termelőrendszereket és a teljes infrastruktúrát.
    https://magyaridok.hu/velemeny/europa-jovoje-sotet-de-3169678/

  62. Jobban szerint:

    Megerőszakolt egy migráns egy értelmi fogyatékos lányt
    A kitoloncolt migráns három napon át erőszakolt egy értelmi fogyatékos lányt. A migránst később elfogta a rendőrség, és négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy belga bíróság.
    A migránsnak az volt a célja, hogy a lány teherbe essen, így ő, mint apa, Belgiumban maradhasson.
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20180613-egy-migrans-megeroszakolt-egy-ertelmi-fogyatkos-lanyt.html

  63. Jobban szerint:

    2016-ban legalább 2,5 millió migránst csempésztek világszerte
    Legkevesebb 2,5 millió migránst szállítottak át illegálisan a határokon világszerte embercsempészek 2016-ban, amivel több mint 7 milliárd dolláros (1904 milliárd forintot) bevételre tettek szert – közölte az ENSZ bécsi székhelyű Kábítószer- és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalának (UNODC) a migránscsempészetről szóló első globális tanulmányában, amelyet most hozott nyilvánosságra.
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20180613-leglabb-25-millio-mograns-csempesztek-at-vilagszerte.html

  64. Horváth János szerint:

    Jobban!
    Nem árt a pontos fogalmazás: A több mint 8 millió szavazásra jogosultból, a kormány-
    pártokra szavazó kb. 3 millió. Így lehet hova tenni a 2/3-t. Ha nem vette volna észre,
    EMBER-t írtam!

  65. Jobban szerint:

    Horváth János! Kétharmados felhatalmazást kaptak a kormányzásra, pontosítson, ahogy jónak látja. A kétharmadot alkotó személyek is emberek.

  66. Jobban szerint:

    Maróth Miklós előadása az iszlámról
    https://www.youtube.com/watch?v=koo8YY1rGKs
    Maróth Miklós Széchenyi-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett orientalista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia volt alelnöke, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem alapító dékánja tartott előadást az iszlámról

  67. Qqriq szerint:

    Alkotmány XXXI. cikk (1) bek.:
    “Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére.”

    Brüsszel súlyosan fenyegeti az ország biztonságát, rengeteg migráncsot akar betelepíteni, Csepelre is. Soros és Juncker különösen VESZÉLYESEK! Mindenki köteles a kormánypártokra szavazni a sorosista ellenzéki erőkkel szemben, mert csak így szavatolható az ország biztonsága és függetlensége a bevándorláspárti, idegen érdekekkel szemben.

  68. Horváth János szerint:

    És honnan veszed észre, hogy fenyegetnek?

  69. Qqriq szerint:

    Akkor idézek a Wikipédiából:
    ‘A politikai helyzet Szomáliában továbbra is áttekinthetetlen, törzsi harcosok harcolnak a másik törzs harcosai ellen. A Sziad Barre rezsimje idején szerveződött frakciók megakadályozzák, hogy szilárd kormány alakuljon. Nincs működő központi kormány Sziad Barre rezsimjének összeomlása, a késő nyolcvanas, kora kilencvenes évek óta. Ennek nagy szerepe van a folyamatos káoszban és az 1989–1992-es polgárháborúban. Barre “oszd meg és uralkodj” taktikája következtében a nemzetségek között súlyos gyűlölet és bizalmatlanság alakult ki.
    Tekintélyét és hatalmát az egész ország területén érvényesíteni képes szomáli kormány nem létezik. Nincs központi államhatalom, helyette a törzsek anarchiája érvényesül.
    Szomáliföldön a jogrendszer alapja a szomáli szokásjog és iszlám saría. Az iszlám jognak ellentmondó törvények érvénytelenek.’

    Ha egy ilyen nyomorúságos országban megkérdezel egy átlagembert, hogy a szülőföldjén való boldogulás helyett szeretne e inkább Csepelre költözni, ami az európai kontinensen található, szerintem gondolkodás nélkül az utóbbit választja. Ez már önmagában egy fenyegetés. Vagyis, hogy iszonyatos létszámú embertömeg van, akik itt szeretnének új életet kezdeni. Ha nem mondjuk nekik kerek-perec azt, hogy STOP, ide bizony nem jöhettek, akkor jönni fognak. Csak jönnek, jönnek és jönnek, tömött sorokban vég nélkül.

  70. Horváth János szerint:

    Ugye azért nekem nem kell ugyanazt belegondolni mint neked!?

  71. Dagobert bácsi szerint:

    Qqriq! “Alkotmány XXXI. cikk (1) bek.:
    “Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére.””

    Aztán a szlovákiai, a kárpátaljai, az erdélyi, a vajdasági, a horvátországi, az ausztriai, és a különböző országok kettősállampolgár magyarjai hogyan teljesítik ezen kötelességüket!

    Lehet hogy ez a cikkely már nem is követelhető meg? És a külföldre megélhetési okokból elüldözött hazánkfiai vajon hogy teljesítik a haza védelmét, például Orbántól? Mert bizony az ő politikája szolgáltatja ki Magyarországot a nagyhatalmat kényének-kedvének!

  72. Kérdés szerint:

    Alkotmány?
    Alaptörvény esetleg.

  73. Qqriq szerint:

    A hazaszeretet leginkább a haza hiányakor mutatkozik meg például a honvágyban. Ha ehhez társul még a félelem, a biztonságérzetnek a hiánya, legyenek akármerre a világ magyarjai, nagyobb felelősséget éreznek a hazájuk iránt, mint az anyaországiak. Akik megélhetési okokból költöztek el, azoknak a túlnyomó többsége a létbiztonságot nem fogja a személyi biztonsága elé helyezni. Persze bizonyára lesznek olyanok is, akik úgy fognak élni, mint a Dél-Afrikai Köztársaságban a jómódú lakosság: magas falak mögött áramot vezetve a kerítésbe, lerácsozott ablakokos, fegyveres biztonsági szolgálat által védett épületekben. Bár egy lázadás, fegyveres felkelés esetén ez az életforma sem nyújt életbiztosítást.

    “A miniszterelnök hangsúlyozta: a bevándorlás teljesen át fogja alakítani a világot, amelyben most élünk, és ami majd 2050-ben vagy azután történik, az annak lesz a következménye, ami most zajlik. Aki most nem védi meg magát, az 2050-2060-ban már nem tudja – tette hozzá.

    A jelenlévő gazdasági szereplőknek azt mondta a kormányfő: “nem lesz értelme a gazdasági sikereiknek, ha egyébként az unokáik és a gyermekeik egy olyan világban veszik át önöktől a cégeket, amelyben nem jó élni”.

    A miniszterelnök azt is mondta, hogy aki „Európai Egyesült Államokat” akar, az bevándorláspárti politikát képvisel, és egy bevándorlók által megváltoztatott Európa mellett tör lándzsát.” (MTI, 2019)

  74. Horváth János szerint:

    És mellette mondott még egy rakás marhaságot.

  75. Qqriq szerint:

    Menedéket kért Németországban a német hajókra támadó szomáliai kalóz
    https://pestisracok.hu/menedeket-kert-nemetorszagban-a-nemet-hajokra-tamado-szomaliai-kaloz/

  76. Horváth János szerint:

    Mit vagy úgy oda? A Gurevszki ugyanúgy bűnöző, mi meg pátyolgatjuk, a baltásról nem is
    beszélve.

  77. Qqriq szerint:

    Ki az a Gurevszki?
    Baltás ügyvéddel nekem is volt már dolgom, itt vannak róla a vélemények: https://vasarlokonyv.hu/egyseg/112048/dr-baltas-daniel-balazs-velemeny
    De ő hogy jön ide?

  78. Horváth János szerint:

    Igazad van, Gruevszki. A baltás gyilkost, akit Orbán kiengedett talán nem kellene elbaga-
    telizálni! Bűnözőkről beszélünk, nem?

  79. Qqriq szerint:

    Ezek jogi és diplomáciai természetű kérdések. Gruevszki ügyében a rendőrség lezárta az eljárásokat. Ha van jogorvoslati eljárás, akkor még egy darabig elhúzódhat a történet. Szerintem ne előlegezzük meg a végeredményt úgy, hogy az eddigi nyomozás során nem merültek fel terhelő információk. Tény, hogy Gruevszki nem jelent veszélyt a magyar lakosságra. A Safarov-ügyben megtörtént a felelősségre vonás, a büntetés végrehajtásának átengedése kérdésében jóhiszeműen járt el a magyar diplomácia. Az elnöki kegyelmet megreklamáltuk. Safarov többet nem térhet vissza Magyarországra, ezért nem kell tőle tartania sem a magyar lakosságnak, sem az örmény kisebbségnek.

  80. Horváth János szerint:

    Kibírtad röhögés nélkül amíg leírtad?

  81. Qqriq szerint:

    Nem, én ezen mulattam:

  82. Horváth János szerint:

    Lehet, hogy szabadalmaztatni kellene a fideszes agyrémek ellen!

Itt lehet hozzászólni !