Felújítja az önkormányzat a Petz Ferenc utcai sportpályákat

Csepel.hu

Június közepétől elkezdik a Petz Ferenc utcában található két sportpálya és környezetük teljes felújítását. A tervek szerint a pályák aszfaltburkolatát kijavítják, majd egy akrilgyanta alapú lépésálló sportpályaburkolattal látják el. A két pálya közé egy teqball asztalt helyeznek ki, a kapukat felújítják és kosárpalánkokat is telepítenek.

A pályák környékét is rendberakják, kerékpártárolókat és kukákat helyeznek ki, több mint 150 cserjét telepítenek, a dühöngő és az iskola közötti rész pedig térkőburkolatot kap.

A kerületben lévő sportolási lehetőségek bővítése érdekében ezen felül, a Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Program keretein belül, összesen tíz, hozzávetőlegesen 150 négyzetméteres kültéri parkot alakítanak ki, melyekben minimum 15 sporteszköz kap majd helyet.

A sportparkokat a Szent László lakótelepen, Királyerdőben a Bokros utcában, a Vércse és Kondor utca sarkán, a Béke térnél, Csillagtelepen a II. Rákóczi Ferenc útnál, a Szent László téren, az Iskola téren és a Gyártelepen a Petőfi térnél tervezik kialakítani. A két, egyenként 400 méter hosszú futókört, a tervek szerint, a Rákóczi Kertben és Csillagtelepen az Iskola téren építik meg.

A Petz Ferenc és a Károly Gáspár utcákba tervezett parkok új helyéről még nem döntöttek.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !