Szanyi Tibor felszámolná az MSZP-t

Tele van árulóval a párt – állítja

Blikk, ATV, HVG

Szanyi kapitány MSZP-elnök lenne

Felszámolná pártját Szanyi Tibor (61), az MSZP európai parlamenti képviselője. A Magyar Narancsnak adott interjújában azt állította, hogy fideszes kollaboránsok vannak a pártban, ő maga öt emberről biztosan tud, nekik az MSZP technikai-gazdasági hátteréhez van közük.

Szerinte a megszüntetés egy lehetséges kiút abból, amiben most van a szocialista párt. „Ide válságmenedzser kell” – mondja. A Magyar Narancs készített interjút a szocialista EP-képviselővel, ahol az első kérdés rögtön Szanyi egyik minapi Tumblr-bejegyzésére utal, ahol a politikus azt írta, be kell csukni az MSZP-t azért, hogy megmeneküljön a szocialista párt. Azt mondja, nem viccelt, a felszámolás szerinte egy létező technika, ha egy „vállalatból” a még használható elemeket ki kell szedni, hogy aztán újra „elültessék” azokat egy működő konstrukcióba.

– Neveket nem mondok, nem is az a lényeg, hanem a nagyságrendet akartam érzékeltetni. Lehet, hogy ez a szám három vagy hét, de a lényeg, hogy nincsenek olyan sokan, mint azt gondolnák – fogalmazott tegnap a Blikknek. – Az MSZP-nek egy olyan megújuláson kell átesnie, mint az MSZMP-nek Horn Gyula idején – fűzte hozzá.

A párt június 18-án tartja tisztújító kongresszusát. Szanyi szerint kérdés, hogy mekkora az igény erre a megújulásra, amelyet egyébként – ha megválasztanák pártelnöknek – szívesen levezényelne, s már jövőre az önkormányzati választáson új néven indulhatnának.

– A párt vezetősége semmilyen formában nem kívánja kommentálni Szanyi Tibor gondolatait. Amit elmondott, azért ő vállalja a felelősséget, a párt tagjai pedig eldöntik, mennyiben tudnak azonosulni a kijelentéseivel – mondta a Blikk megkeresésére Nyakó István, a párt sajtófőnöke.

Kunhalmi Ágnes szerint mindenki eldönti, hogy mit gondol Szanyi Tiborról. Ha ő lenne az elnök, akkor egy ellenzéki pártunió irányába indulna el, és a kereszténydemokráciával szemben szociális demokráciát ajánlana a választóknak – bármit is jelentsen ez.

Szanyi – az interjúból kiderül – gondolkodik azon, hogy induljon az MSZP-s elnökségért, de Kunhalmi javára biztosan nem lépne vissza. „még azt sem tudom, milyen diplomája van”, mondta párttársára. Tóth Bertalan javára sem lépne vissza, mert „most nem autóversenyzőre, hanem profi szerelőre van szükség”. Szanyi szerint indulhat Mesterházy Attila is, az ő baloldali elkötelezettségében nem kételkedik, úgy tudja, akár még egy női jelölt is lehet.

Forrás: HVG, ATV, Blikk

 

4 hozzászólás “Szanyi Tibor felszámolná az MSZP-t” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Szanyi elvtárs egy alkoholista szarzsák, az öszödi áruló!

  2. Johnny szerint:

    Tibi!
    Elbasztátok, ennyi!
    Meg is lehetne újulni, de amíg ilyen faszok vannak a teljes baloldalon, mint ti is vagytok, addig issza az ország a 2/3-ot.

  3. bagoly szerint:

    Önmagát minősíti, aki vagy akik megtűrik ezt a tetvet maguk mellett
    !

  4. Horváth János szerint:

    Ugyanez elmondható az orvvadásszal meg a hídon munkába igyekvő Flóriánnal barát-
    kozókról is!

Itt lehet hozzászólni !