400 forint fölé nő a dízel ára

Autonavigator, Mr.Gabee, CSepel.info

Míg szerdán jelentősebb mértékben, literenkénti 7 forinttal drágult a benzin, 8-cal a gázolaj, pénteken egy visszafogottabb, de mégis érezhető drágulás következik. A Holtankoljak.hu információi szerint a 95-ös benzin ára literenkénti 4, míg a gázolaj 5 forinttal emelkedik. A hét második emelésével a dízel ára fájdalomküszöböt tör.

A hét utolsó munkanapjától a 95-ös benzin átlagára 392, míg a gázolajé 402 forint lesz. Bár 400 forint feletti üzemanyagárat az elmúlt években nem kellett tapasztaljunk (utoljára 2014-ben adódott ilyen), korábban (2012-ben) 450 forint feletti árakkal is találkozhattunk – mind a benzinnél, mind a gázolajnál. A drágulásnak az előrejelzések szerint nincs vége, nem zárható ki, hogy idén történelmi rekordot döntenek a hazai üzemanyagárak.

Természetesen továbbra is igaz, hogy az időszakos árváltozásokon túl az egyes helyek árképzésére is erősen ajánlott figyelni, ugyanis az egyes töltőállomások között akár literenkénti 40-50 forintos eltérések is adódhatnak.

10 hozzászólás “400 forint fölé nő a dízel ára” bejegyzésre

  1. Kisapó szerint:

    Köszönjük FIDESZ-KDNP!!!!!!!!!!

  2. Nagyapó szerint:

    Kisapó! Egyszerű, menjen Ausztriába, Szlovákiába tankolni!!!!!!!!! Ne itt rontsa a légkört!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Pilsner Urquell szerint:

    Kisapó!
    A Közel-s Távol-Keletet egylőre még nem a Fidesz-KDNP irányítja. Arról sem tehet sajnos, hogy nem Magyarország alatt rejtőzik a világ legnagyobb olajkészlete.

  4. Kisapó szerint:

    Kedves Pilsner Urquell!

    Ezt nem a Közel-s Távol-Kelet miatt emelik. Ez igen is a FIDESZ-KDNP játéka. Csak szemellenző van rajtatok és nem láttok mást csak a “NARANCSÜLTETVÉNYT”!

  5. Nagyapó szerint:

    Kisapó! A tájékozatlanság nem baj, csak a rosszindulat. Nézze meg az EU országaiban az üzemanyagárakat, azután Fideszezzen!!! A magyar áraknál, csak a román, bolgár árak kisebbek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. 1olvaso szerint:

    Az árak az adó miatt magasak. Tudnék mondani olyan országot (nem közel kelletti, és nem olyan ország, amelyik olajból él), ahogy 200 ft/ liter…

  7. Pilsner Urquell szerint:

    Hát persze, mindentudó Fidesztudó Kisapó, számodra a világ nem létezik,olyanról még nem hallottál. Jó neked…

    https://infostart.hu/gazdasag/2018/05/17/
    atlepte-a-80-dollaros-kuszobot-a-brent-nyersolaj-ara
    Pánik a nyersolj-piacon

    “Átlépte a 80 dolláros küszöböt az északi-tengeri Brent nyersolaj ára csütörtökön az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében, 2014 novembere óta első alkalommal, azokra az aggodalmakra, hogy kieshet Irán az olajexportálók sorából az újra életbe lépő amerikai szankciók miatt és így tovább csökkenhet a kínálat az egyensúly közelébe került világpiacon…”
    “Venezuela kitermelésének csökkenése mellett felfelé hajtja az árakat, hogy a nemzetközi atommegállapodásból a múlt héten kilépő Egyesült Államok visszaállítja a korábbi szankciókat, ha csak nem sikerült új alkut kötni Iránnal.”

  8. Qqriq szerint:

    LASSAN MONDOM, HOGY MINDENKI MEGÉRTSE:
    NEM LESZ GÁZOLAJ ÁREMELÉS!!
    😉

  9. Pilsner Urquell szerint:

    Johnny! Azta! Neked nyerolajjal megy a verdád?
    Amúgy az üzemanyagárak itt vannak:
    https://holtankoljak.hu/nemzetkozi-uzemanyagarak.
    (Nyugatra meg görögbe már se ne menj! És – halkan mondom – az év végéig a duplája is lehet.)

Itt lehet hozzászólni !