Orbán: egy centet sem kellene adni a migránsoknak az uniós költségvetésből

Pesti Srácok

Orbán Viktor miniszterelnök nem támogat olyan európai uniós költségvetést, amelyben elveszik a pénzt a gazdáktól, a kutatás-fejlesztéstől, valamint a regionális fejlesztésektől, és odaadják azoknak az országoknak, amelyek beengedték a migránsokat. A kormányfő ezen kívül a Kossuth rádió 180 perc című műsorában bejelentette, hogy három miniszterelnök-helyettese lesz az új kormányban: Semjén Zsolt KDNP-elnök általános miniszterelnök-helyettes lesz, Pintér Sándor belügyminiszter nemzetbiztonságért felelős, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter pedig gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettesként dolgozik majd.

A kormányfő erről pénteken beszélt a Kossuth rádióban. A következő EU-s költségvetésre vonatkozó tervekről szólva azt mondta: a legfontosabb tanács az, hogy “csigavér”, hosszú lesz ugyanis a vita.Kiemelte: a hét évre szóló közös költségvetést egyhangúlag kell megalkotni. És “amíg a magyarok azt nem mondják, hogy mehet, addig nincs költségvetés” – hívta fel a figyelmet. Szerinte a migránsoknak “egyetlen centet” sem kellene adni, azt mindenki oldja meg a saját büdzséjéből. Hozzátette továbbá, hogy a mezőgazdaságra fordított összegek csökkenését sem támogatja.

Az új közigazgatási egységként létrejövő Miniszterelnöki Kormányirodáról elmondta: feladata lesz a minisztériumok közigazgatási államtitkárainak koordinálása, ehhez a szervezethez rendelték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, és egy egységes hírszerzési központ is működik majd a kormányirodán. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy “végigviszik” azt a migrációellenes alkotmánymódosítást, amelyet 2016-ban nem sikerült elfogadni. Ehhez kapcsolódik a “Stop Soros” törvénycsomag is – tette hozzá, úgy fogalmazva utóbbi javaslatról, hogy szeretné, ha “Soros árnyékhadserege feljönne a fényre”.

Forrás: Pesti Srácok

12 hozzászólás “Orbán: egy centet sem kellene adni a migránsoknak az uniós költségvetésből” bejegyzésre

  1. Kaschauer szerint:

    Ammál is kevésbé kellene nekün részt vállalnunk idegen etnikumok áttelepítésében, mivel a környező országokban őshonos magyarságot a megszállók által ért fenyegetések és megaláztatások, üldöztetések miatt fel kell készülnünk a saját testvéreink befogadására.
    Pl. Most éppen Romániában és Ukrajnában szenvediuk el a legtöbb megaláztatást és hátrányos megklülönböztetést az ottani náci rezsimek miatt.

  2. Johnny szerint:

    Azzal egyet értek, hogy linkre nem kell tartani őket és ha lehet, akkor valóban ne legyünk átjáróház sem a számukra.
    Azonban az egy hülye duma, hogy nincsennek ide beengedve, mert egyre többet látni belőlük, elég esténként az Ady-n lévő Lidl-be bemenni, vagy tökmindegy merre jár az ember. Azt is tegyük hozzá, hogy vannak ám itt nem kevesen, akik elvannak, mint a befőtt, valahol dolgozgatnak minimálbérért, kivárnak, csak az állampolgárságot megkaphassák, azt’ szabad számukra Európa.

  3. Horváth János szerint:

    A lényeg: adjátok a lóvét, és ne ugassatok bele, hogy mit csinálok!

  4. pl szerint:

    Pedig már Mészáros a leggazdagabb magyar, leelőzve Csányit…
    Még mindig dögöljön éhen mindenki más?

  5. lakájmédia szerint:

    elakarják venni a munkánkat a segélyünket a nyugdíjunkat mindenkit meghágnak aki él és mozog ne engedjuk elvenni a netto 120 ezres fizetésunket
    magyarország büszke és erős egész európa minket irigyel nyíl az égnek mutat

  6. Pilsner Urquell szerint:

    Létünk, világunk = migrácsfrász.
    A jelek szerint a magyar politika egyenlő a migráns-kérdéssel. Kizárólagosan, mindent felülíróan, más nincs is. Mindaddig, amíg lesz migráns-kérdés, tehát rövid életünkben immár örökre. Közben minden-minden elrohadhat.
    És ezt most már – a választás után, a kormányalakítás során – nem is a kormány, hanem a főleg pártsajtó, legfőként pedig a manipulált tunya-agyú választópolgárok és a kommentelők garantálják. (Orbán szólt volna sok egyébről is, amire itt senki sem reagál, mert senkit sem érdekel, csak a szűk ellenzéki sajtót). A kormány(sajtó) persze él és élni fog – oda és vissza – a választók és kommentelők biztosította zseniális lehetőséggel – hiszen a mindent felülíró, az agyakat kizárólagosan betöltő migráns-kérdés pompás menlevél és elfedező takaró mindenre. Minden hülyeségre és gyalázatra is. Úgy működtethető, mint a védelmi pénz. (Ahogy Horváth János tömören összefoglalta.)

    Ha most észrevételeznék pár témát, ami e fórumon föl se merülhet (például csupán csak: EMMI oktatási államtitkár nélkül, felsőoktatás mint ipari innováció, humánkultúra földbedöngölése, bohócügyi államtitkár, konzervatív keresztény értelmiségiek kritikája), akkor azonnal én lennék a Főellenség, és jönne nekem a szilárd sorosozás. Közmegelégedésre. – Ezért nem érdemes többé se megszólalni, se rákattintani a csepel.infóra. Se csepeli lakosnak maradni.

  7. Jobban szerint:

    “Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó.”

  8. Nagyapó szerint:

    Pilsner Urquell (inkább delirium tremens) megtestesíti a pökhendi ellenzékit (nem baloldalit).
    Igen, a legfontosabb kérdése a magyarságnak a migráció megakadályozása. Ezt a pökhendi ellenzéki megmondók tagadják, mert nekik ott a becsomagolt bőrönd és megvan a célországuk, mehetnek. A pökhendi ellenzékiek lenézik a magyar többséget, a rozsdaövezet az ők támaszai.
    Sajnálatos, hogy a pökhendi ellenzéknek csak annyi esze van, hogy amint Kádár alatt tanulta, mi csak kapunk. „Kapunk” lakást, „kapunk” húst, „kapunk” autót, meg „kapunk” a pofánkra, ha szólni merünk. Ez a gerinc törött népség még mindig azt hiszi, hogy az EU-tól mi „kapunk”. (Ahogy Horváth János tömören összefoglalta.) El sem tudja képzelni, hogy az EU támogatás JÁR!

    Jellemző Pilsner Urquell (inkább delirium tremens) szaktudására, hogy nem tudja, el sem tudja képzelni, hogy Dr. Kásler Miklós tanszékvezető egyetemi tanár – aki az EMMI élére kerül – ért az oktatáshoz!! (Gondolom csak a kockás inges tanítók, meg a fekete köpenyes ápolónő, a szakértők.)

    Pilsner Urquell (inkább delirium tremens) figyelje a gazdaság fejlődését, a bérek emelkedését, az adósság csökkentését, stb., amit a kormány nem használt fel a kampányban, de mi tudjuk, nekünk jó, ezért szavaztunk rájuk!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Nagyapó szerint:

    Pilsner Urquell! Mielőtt nagyon mérgesedne, a Delirium tremens egy kitűnő (talán ismeri), 8,5 %-os belga sör.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Qqriq szerint:

    A STOP Soros intézkedéscsomag részeként először a CEU-t kell megszüntetni, mert az egy legális migráncskeltető!

  11. Pilsner Urquell szerint:

    Nagyapókám!

    Contra verbosos noli contende verbis: sermo datur cunctis, animi sapientia paucis.
    (Cato, Dist, 1, 10)

  12. Tóth kati szerint:

    A migráns nem eu-s állampolgár.Miért kellene az eu-s költségvetésből adni rájuk?Tartsák el őket,akik behívtákmbefogadták őket.Semmirekellő népség,állítólag azért kell a nyugatnak,hogy megtermelje a nyugati puhányok nyugdíját.Ezek!Soha nem fognak dolgozni,nemhogy bármit is megtermelni.De,ha annyira jó nyugatnak a migráns,hogy meg is hívták őket,akkor miért akarják szétteríteni őket kelet eu-ban?Ha olyan jó munkaerők,akkor csak munkát kéne adni nekik,azt minden OK.

Itt lehet hozzászólni !