Saját terveivel rémisztget Királyerdőben az MSZP

Csepel.info

Bokros utcai park

A szabadidőpark 2008-ban, a játszótér eltűnése után

Látszólag hatalmas megkönnyebbüléssel fogadta a csepeli MSZP a hírt, hogy az önkormányzat beépítés helyett sport- és pihenési céllal fejleszti a Bokros utcai szabadidőpark területét. Igaz, nem is volt erre más terv – kivéve 2010 előtt.

A csepeli önkormányzat újabb tíz helyszínre tervez sportparkokat. Ilyen lesz többek között a Petz Ferenc utcában, a Szent László lakótelepen, a Vércse és Kondor utca sarkán, a Béke térnél, Csillagtelepen a II. Rákóczi Ferenc útnál, Gyártelepen a Petőfi térnél és a Bokros utcában is.

Lezülleszteni, eladni, beépíttetni

Korábban azonban – hasonlóan Észak-Csepelhez, a Tamariska dombhoz, a Kis-Duna parthoz, a Kiserdőhöz, a Csepel SC-hez és a Görgey Iskolához – ezt a szabadidőparkot is idegen kézbe akarta adni az MSZP-s vezetésű önkormányzat. A legtöbb ilyen helyen lakópark épült volna, a Csepel SC területén pláza is. A Bokros utcai lakópark csak az MSZP 2010-es bukása miatt nem valósult meg.

Az MSZP-s vezetés sajátosan készítette elő a terepet a privatizációk előtt. Először lepusztították az ingatlanokat, hogy ne fájjon az elvesztésük. A Kis-Duna partot szemétteleppé züllesztették, a Görgey Iskolát, a Csepel SC épületeit lerohasztották. A Napközis Tábor épületeit meg sem lehetett már menteni, amikor az új önkormányzati vezetés visszavásárolta azokat. Ott egyébként ismét gyermektábor lesz, ami jól mutatja a régi és az új vezetés felfogása közötti különbséget.

A játszótér, amire úgy vigyáztak, hogy közben eltűnt

A Bokros utcai szabadidőparkkal is hasonló folyamat kezdődött. A parkban volt egy játszótér, amit szerettek a környékbeliek. Ez nyilván a “fejlődés” útjában állt. De nem sokáig. Ugyanis szó szerint eltűnt. Eltűnése azért is különös volt, mert – elvileg – vigyáztak rá.

Bokros utcai park

Egy szem csúszda maradt a “varázslat” után

Nem is akárki. Az MSZP-s vezetésű önkormányzat a játszóteret az “ellenzéki” SZDSZ vezetőjének, Kál Károlynak a cégével őriztette. Méghozzá havi egymillió forintos szerződés keretében. A politikus az önkormányzat egyik leginkább foglalkoztatott vállalkozója volt. 208 millió forint csörgedezett a számlájára az utolsó szocialista években. Pártja azóta felszívódott, ám ő él és virul. Úgy tudjuk jelenleg a csepeli DK alelnökeként várja, hogy újra az ő kezükbe kerüljön egyszer az önkormányzati kassza kulcsa. Mondanunk sem kell, a játszótér eltűnésének nem lettek következményei.

Tíz újabb sport- és parkfejlesztés

A csepeli önkormányzat döntése alapján 10 sportpark és két futókör épül Csepelen: az építkezések már az idén megkezdődhetnek. A tíz, hozzávetőlegesen 150 négyzetméteres kültéri parkban minimum 15 sporteszköz kap majd helyet.

A program keretében a kerületnek csak a területeket kell biztosítania, a kivitelezést a Nemzeti Sportközpont végzi el. A sportparkokat a Petz Ferenc utcában, a Szent László lakótelepen, Királyerdőben a Bokros utcában, a Vércse és Kondor utca sarkán, a Béke térnél, Csillagtelepen a II. Rákóczi Ferenc útnál, a Szent László téren, az Iskola téren, a Gyártelepen a Petőfi térnél és a Károli Gáspár utcában alakítják ki. A két, egyenként 400 méter hosszú futókör, a Rákóczi Kertben és Csillagtelepen az Iskola téren lesz.

Csepel.info

57 hozzászólás “Saját terveivel rémisztget Királyerdőben az MSZP” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Ezeket a létesítményeket valaki majd “vigyázza”? A Kondor-Vércse sarkán lévő telket a 2014-es választás előtt letakaritották a romoktól, majd 2 évig felvonulási területté nyilvánították a maga porával és zajával! A valahonnan feltört betont idehordták és itt zúzták! Majd elvonulásuk után 1 évig ide se nézett senki! A telekre és járdájára hordott szemetet csak akkor szedik össze, ha betelefonálunk! Télen a hó és jég eltakaritásáról szintén nem gondoskodnak! Ha a szabadidőparknak lesz felügyelete és rendszeresen gondozva lesz, akkor hajrá, örülünk! De, ha nem, akkor mégis csak jobb lenne a telket eladni lakásépités céljára!

  2. Lovas szerint:

    Remélem nem úgy vigyázzák majd, mint 2010 előtt 🙂

  3. Betke szerint:

    Lovas, reméljük, hisz azóta “emútnyocév”!

  4. TenkA szerint:

    Betke

    “De, ha nem, akkor mégis csak jobb lenne a telket eladni lakásépités céljára!”

    Ne adj tanácsokat! Még a végén megcsinálják!

  5. Jobban szerint:

    2010, a balliberális vezetés leváltása óta folyamatosan fejlődik, épül és szépül a kerület. A fanyalgók huhogása ellenére. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! Hajrá Csepel!

  6. nemlehetmás szerint:

    Csak könyörgöm, ültessék tovább a fákat, és valahogy ne betonozzanak le mindent, bármi kedvesek volnának a beszállító vállalkozók! Lassan már ez az egyetlen utóvéd kerület a nagy bűzös budapesti kemencében, ahol az építő-szépítő hatalmak még nem taroltak le minden zöldfelületet.

  7. TenkA szerint:

    nemlehetmas

    Most kértem adatokat, hogy miért adtak engedély 3 nagy hársfa kivágására a környékünkön, továbbá mi indokolta az Eötvös Iskola előtt 4 fának a kivágását?

    Megjegyzem Budapesten az egyik legalacsonyabb ún. zöldfelületi indexet Csepel kapta (2015-ös adatok alapján). Remélem ez változni fog, de nekem eddig nem úgy tűnik.

  8. Johnny szerint:

    TenkA!
    Arra nincs adat, hogy itt vágták-e ki a legtöbb fát, az “elmúltnyócévben”?
    Járok-kelek eleget a kerületben, itt a tavasz, de mégis több épületet “látok”, mint kellene.
    Szomorú ez… 🙁

  9. nemlehetmás szerint:

    Ezek szerint csak jobb helyzetből indultunk neki a nagy tarolásnak, mint az élhetetlenné kövezett belsőbb kerületek.
    Adatokat Fideszéknél és kormány- meg közhivataloknál, mint tudjuk, nem szokás kiadni, arról nem is beszélve, hogy az adatok kinyerése még nem ülteti vissza a fákat.
    Németh Szilárdnak és Borbély Lénárdnak adódna tehát egy pompás terep megmutatni, hogy mire képesek Csepelért… (Úgy értem: adatközlésen túl fákra is igényt tartana a szavazó.)

  10. borsodivilagos szerint:

    “sürgősségi tárgyalással megszüntették az LMP-s Tenk András fenntartható fejlődésért felelős tanácsnoki feladatkörét Csepelen. A javaslatot Morovik Attila fideszes alpolgármester és frakcióvezető nyújtotta be, amit aztán április 26-án el is fogadták, így május 2-án megszűnik a pozíciója.”

    Nekem mint párton kívülinek is fáj ez a stílustalanság. Úriember emelt fővel veszít.

  11. Jobban szerint:

    Említett képviselő jelöltnek ellenzékiként volt egy bizalmi pozíciója, tanácsnoki megbízása, ez nem jár, ez adható. A kerület polgáraként, párton kívülinek fáj, hogy Dr. Tenk András visszaélt ezzel a bizalommal és biznisz szinten, önként visszalépett annak javára aki eddig sem tett említésre méltó hozzájárulást a kerület fejlődéséért. Tehát a kerület érdekei ellen cselekedett. Miért élvezzen bárki bizalmat a kerület vezetése által aki ezzel visszaél? A vezetésnek a kerület érdekét, nem x és y pártérdekeit kell szolgálni. Honoráljon bárkit aki azok érdekeit szolgálja akiket más célok vezérelnek???… Bocs. Ébresztő! Miről beszélünk?

  12. Nagyapó szerint:

    TenkA! Ne a 3 és 4 db fa kivágásán jajongjon, amikor a Főváros és Csepel is határozatot hozott az összes kanadai nyárfa kivágására.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Jobban szerint:

    …”abba a kézbe harap, amelyik enni ad neki”… azt árulja el, azt tapossa, aki támogatólag viszonyul hozzá…Tehát miről is beszélünk?

  14. Jobban szerint:

    TenkA, “sepregessen a saját háza táján”…van/volna mit….

  15. borsodivilagos szerint:

    Jobban: Bizalmat kapott a kerülettől, hogy induljon a választáson és ne lépjen vissza? Ezért kapta az állását? Tehát ha a Szilárd javára lép vissza, akkor meg jutalmat kap. Komoly baj van a gondolkodásoddal. Ez egyszerű bosszú volt. Ha jól tudom, egyedül Tenk volt, aki válaszolt Hudák levelére,hogy mint tanácsnok mivel foglalkozott a fizetéséért.Más nem vette a fáradtságot. Gondolom a sok munka miatt.

    Az elvakult párt hívőktől,mentse meg Isten az országot. Miért nem lehet valaki úgy pártszavazó, hogy kritikával is él a pártjával szemben?
    A szavazás előtt több párt aktivistáját is kérdeztem a pártját érintő kínos dolgokról. Nem akartak válaszolni vagy inkább hátat fordítottak.Lehet kritika nélkül elfogadni minden döntést?

  16. Jobban szerint:

    borsodivilagos, nem tegeződünk…MSZP-s időkben, mikor volt tanácsnoki megbízása ellenzéki képviselőnek????
    Tehát maga a tény, hogy tanácsnoki megbízást kapott Dr. Tenk András szép gesztus volt a Fidesz részéről. Nem tudok kerületi lakosként, párton kívüliként azzal azonosulni, hogy a kerületi vezetés olyan képviselőt, tanácsnokot támogasson, aki a pártja érdekeit és a maga önös érdekeit a kerület érdekei elé, fölé helyezi!!!!
    Dr. Szabó Szabolcs mit tett a kerületért, ezt még mindig, egyáltalán nem sikerült kiderítenünk, négy év, egy ciklus alatt vajon mivel segítette a kerület előre haladását, fejlődését. Tehát Dr. Tenk András pusztán párt és önös érdekétől vezérelve, önként lépett vissza Dr. Szabó Szabolcs javára. Ezért nonsense, hogy a kerület vezetése azt támogassa, azt bízzon meg ilyen pozícióval aki a pártja és önös érdekében lép vissza, nem a kerület érdekét képviseli. Sokunk szerint Németh Szilárd képviselte, képviseli és (fogja képviselni) hathatósan Csepel érdekét, nem pedig Dr. Szabó Szabolcs. Ha Dr. Tenk András nem így gondolja, no problem, pusztán nem kell jajveszékelni, hogy befejezte tanácsnoki megbízatását, legalább több ideje lesz törpe pártja további boldogulását egyengetni.

  17. Jobban szerint:

    “Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között.” (Mark Twain)

  18. Jobban szerint:

    “abba a kézbe harap, amelyik enni ad neki”

  19. borsodivilagos szerint:

    Jobban: 🙂

  20. borsodivilagos szerint:

    Vagyis nem azért kapta a megbízatást mert alkalmas rá, hanem más célból. Ez is erkölcsi kérdéseket vet fel. 🙂

    Amúgy olyan érdekesen érvel, mint a manitou user a Schmitt plágiumnál. Nem ugyanaz a személy?

  21. Jobban szerint:

    Az alkalmasság mellett nyilván a bizalom is fontos egy megbízásnál, már a szóban is benne foglaltatik, hogy “bízás” – ha valakiben nem bízunk meg, lehet nagyon intelligens, de ha nem arra használja az intelligenciáját, ha nem egy irányba megyünk, akkor már nem bízunk meg benne, hanem pl. mint Dr. Tenk A. hátsó szándékát valósította meg, akkor nyilván nem lesznek olyan elővigyázatlanok, hogy továbbra is ilyen szintű partnerként tekintsenek rá, mert nem is lehet megbízni és nem is partner. Miért, talán a balliberális oldal alkalmazott bármikor vagy alkalmazna jobboldali tanácsnokot úgy, hogy az visszalép egy jobboldali jelölt javára? Noná, hogy nem. Nem is adnának tanácsnoki megbízást. Tehát lehet hőzöngeni, hogy így járt Dr. Tenk A., de hát így járt. Neki fontos biznisz és jó biznisz volt elmondása szerint ez a visszalépés. Hogy lett következménye…? Mire számított? Hogy visszalép és továbbra is megbíznak benne? Ennyire naiv és korlátolt gondolkodású nem lehetett.

  22. Jobban szerint:

    Dr. Tenk A., ha valaki vele ugyanezt megtette volna, ahhoz mit szólna? Továbbra is finanszírozná, hogy erősítse a “másik oldalt”? Érdekes “erkölcs” ez?!? A balhé kedvéért jajonganak, de más oldal jelöltjét véletlenül sem hívnák meg “tanácsnoknak” visszalépés nélkül sem…
    Ennyire azért nem “liberálisak”, csak névleg. Jól hangzik az a “liberális” fogalom, de a praxis az igen, igen más…

  23. Pilsner Urquell szerint:

    A fenntartható fejlődés tanácsnoki feladatkörét is megszüntették? Nemcsak a feladatkör betöltésére – nem szakmai, hanem politikai-bizalmi – okokból alkalmatlanná vált Tenk Andrást? Akkor miért volt szükség anno létrehozni a feladatkört? A politikai-bizalmi megszolgálás reményében? Vagy egyszerre tárgytalanná vált volna a fenntartható fejlődés?

    Honi soit qui mal y pense. (Leszakadt a hózentáger.)

  24. borsodivilagos szerint:

    🙂 Én befejeztem. Nem érti az erkölcsi problémát.
    Csak azt remélem,hogy még nem listázott egyik párt sem. 🙂

    További jó gyűlölködést a pártoknak.

  25. Horváth János szerint:

    Úgy látom, “Jobban” van megbízva Tenk András karakter gyilkolászásával és biztos vagyok
    benne, hogy pontosan tudja, milyen aljasságot tesz! Kiütközik a vazallus mentalitás, ezt
    várta, és várja el Németh Szilárd.

  26. Jobban szerint:

    Az utóbbi kommentelő társaim üzenete, ha jól értem a következő: a balliberális képviselők nettó “sérthetetlenek”. A Fideszes képviselőkön lehet élcelődni, velük szemben gyűlölködni, őket lehet kritizálni sőt kell is, gúnynevekkel illetni…ha viszont bárkinek nincs jó véleménye a balliberális képviselőkről, akkor vazallus, erkölcsi problémája van, aljas, karakergyilkolászik, stb. Ekkora adag nettó kirekesztésre, egyenlőtlen bánásmódra, gyűlöletbeszédre, csípőből képesek a kedves Horváth Jánosok, borsodivilágosok, és társaik. Őket megilleti a gondolat, vélemény és kommentelés szabadsága és mást is. Vagy mindenkinek balliberális nézeteket kell vallania a demokrácia jegyében? Nem rekedtek meg kedves Horváth Jánosok és borsodivilágosok és társaik a diktatúrában? Vagy szeretnék visszahozni, mert ez hallatlan, hogy valakinek más véleménye van? Ennyire toleránsak? Ennyire baloldaliak? Ennyire liberálisak? Vagy ez ennek az oldalnak a sajátja, a balliberálisnak, hogy csak azt lehet gondolni amit ők vallanak, a többit tűzzel, vassal kell irtani, üsd vágd, nem apád módon? Ja és önök megbízásból kommentelgetnek, megbízó áll önök mögött ezért képzelik, hogy más is így csinálja?
    Tény és való, számomra nagy csalódás volt Dr. Tenk A. lépése, jó “biznisze”, ahogy ő fogalmazta. Németh Szilárd alelnök és képviselő úr jó irányba segíti, hosszú idő óta a kerületet, amit Dr. Tenk A. is tud, mert ő is jelen van a kerület életében már egy ideje, tehát láthatta, hogy milyen nihil volt MSZP-s időkben, (volt-e akkor ő tanácsnok??? az MSZP megbízásából, mit tett a galvániszap elszállítására mint nagy környezetvédő, stb.?) és láthatja most is, hogy Németh Szilárd alelnök és képviselő úr jóvoltából, hogy fejlődik a kerület. Ezek után párt és önös érdekek miatt Dr. Szabó Szabolcs javára visszalépni és ezt jó biznisznek tartani, finoman fogalmazva is a kerület és a polgárok érdeke ellen cselekedett véleményem. Erről az önök kedvéért kedves Horváth Jánosok, borsodivilágosok és társaik nem fogok hallgatni.

  27. Jobban szerint:

    …párt és önös érdekek miatt Dr. Szabó Szabolcs javára visszalépni és ezt jó biznisznek tartani, finoman fogalmazva is Dr. Tenk András a kerület és a polgárok érdeke ellen cselekedett véleményem szerint!!!!

  28. Jobban szerint:

    …a kerület és a polgárok érdeke elleni cselekvése, jó biznisze után Dr. Tenk András a nagy “áldozat”, eljátsza a hattyú halálát, mert már nem tanácsnok…
    Az meg sem fordult a fejében, hogy mégsem volt olyan jó biznisz ez a visszalépés?
    Hogy a kerület mennyit veszített? Akár a fenntartható fejlődés és bármi más? Ez nem szempont? Csak a biznisz és a tanácsnoki pozíció? Más szempontok léteznek-e a bizniszen és a tanácsnoki megbízáson kívül? Igen, kérem, léteznek a polgárok és a kerület szempontjai.

  29. Horváth János szerint:

    T. Jobban!
    Hogy sikerült ennyi marhaságot összehordania? Attól még nem lesz igaza, ha folyamatosan
    ugyanazokat a valótlanságokat ismétli!

  30. Jobban szerint:

    Kedves Horváth János!
    De gustibus non est disputandum-ról hallott-e? Ízlések és pofonok?
    Látja, önnek “marhaság” a véleményem, pedig ez a véleményem. Újból és újból kirekesztő módon viszonyul az öntől eltérő véleményalkotásról. Hiábavalóan törekszik a más véleményének ellehetetlenítésére. Ezzel csak megerősít, hogy a balliberális “kör” amely erőszakkal próbálja “diktatumszerűen” sulykolni a saját “igazát”?!? nem képes vagy egyszerűen nem is akarja elfogadni, hogy más vélemény is létezik. Létezik. Sőt meg is jelenik.

  31. Jobban szerint:

    Pont azért kell sokszor elismételni azt amit és ahogyan mások látjuk a balliberális véleményektől eltérően a világról és a kerületi helyzetről alkotott tapasztaltunkat, mert pl. ön és még néhányan azt gondolják, hogy kirekesztően elfojthatják a másként gondolkodókat. Ettől már el kellett volna szakadniuk. Ha valóban olyan balliberálisak amilyenek nem, akkor némi “toleranciát”, legalább mákszemnyit tanúsíthatna-nának a más vélemények iránt… De ez fájdalom, nem történik meg. Kirekesztően, gyűlölködve és sokszor alpári módon megnyilvánulva igyekeznek kifigurázni azt aki másként látja a helyzetet. Ezzel leginkább saját magáról, magukról állít, állítanak ki egy jól áttekinthető “bizonyítványt”, amely magáért beszél.

  32. Jobban szerint:

    “Tolerancia:A tolerancia latin eredetű szó , elsősorban türelmességet jelent mások véleménye… iránt….A tolerancia a kölcsönös megértés és tisztelet alapja, egyfajta morális parancs. Nem jelenti a másfajta gondolkodással vagy mássággal való egyetértést vagy annak követését. Ez a fajta türelmesség a mások másságának az elfogadása.”
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Tolerancia

  33. Horváth János szerint:

    T. Jobban!
    Ön nem véleményt ír! Tények és bizonyítékok nélkül vádol, és úgy látom rohadtul nem tetszik,
    ha valaki ezt a fejére olvassa.

  34. Jobban szerint:

    Ez a véleményem Dr. Tenk András visszalépéséről. Úgy látom nem tud erről leszállni, és önnek nem tetszik, hogy nem azon a véleményen vagyok mint ön. Milyen kár, hogy nem tud toleránsan viselkedni.

  35. Horváth János szerint:

    Számolja már össze, hogy ki hányszor szólt hozzá a témához! Napok óta erőlteti és van
    képe másokat vádolni. Vastagbőr!

  36. Pilsner Urquell szerint:

    Jobban!
    1. Vegyen be valamit sürgősen, és próbáljon az elméjével gondolkodni, nem a zsigereivel!
    2. Itt senki se védte/védi Tenk Andrást, csak a stupid bosszú hitványságát kárhoztatja, és azt szeretné megértetni Önnel, hogy mélységesen átélt erkölcsi felháborodása – bár lélektanilag érthető -, alapvetően erkölcstelen módon érvel, és azokról rántja le a csúnyán a leplet, akiket igazolni vágyik.
    3. Érveléséből az derül ki – ami az egész közéleti médiából már hosszú hónapok óta -, hogy a marakodó pártok – volt és jelen uralkodók és a hatalomra már rég csak hasztalan törekvők – mentalitása, értékrendje, stítusa tökéletesen egyre megy: egyik tizenkilenc, a másik egy híjján húsz.
    4. Nem tudom, ki liberális meg ki micsoda (részemről masszív konzervatív vagyok: tehát civil ellenség), de a tény, hogy Ön életre-halálra tudni véli, a legrosszabbakat jósolja a kerületnek és az egész listázó, hideg-polgárháborúzó Wirtschaftnak.
    5. Egyedül fog maradni, mint az ujjam, ha azt hiszi, hogy a politika csak ádáz harc, közönséges bosszúállás, kárörvendő triumfálás, és gátlástalan öntömjénezés. Az örökös fogvicsorgató visszamutogatás a másikra: saját erkölcsi alapjainkat semmisíti meg, és nem egyszerűen egy nevezőre hoz vele, hanem minduntalan lealjasít az ő szintje alá. – Fenntarthatatlan “fejlődés”.
    N.B.: Szabó Szabolcsnak és Tenknek – lám – meg se kell többé szólalnia, nyert ügyük van, míg a jobban kampányolók elvégzik nekik helyettük a piszkos munkát…

  37. Jobban szerint:

    Horváth János – nagyon fájhat önnek ez a vélemény, ha folyamatosan rákontráz…ha nem érdekli, mit foglalkozik a hozzászólásommal. Hangvétele pedig minimum agresszív.

    Pilsner….rémeket lát… Azzal, hogy valamivel nem értünk egyet ez bosszú ön szerint? A többi hosszú okfejtése is téves következtetéseken alapul. Számomra Dr. Tenk András hozzáállása erkölcstelen, ő így döntött, lelke rajta. Ezek után nem kell áldozatként tekinteni rá és sajnálni. Biznisze sikeres volt kommentje szerint.
    Ön is azok táborát erősíti akik nem tolerálják ha valaki más véleményt fogalmaz meg.

  38. propaganda szerint:

    Jobban, te annyira benn vagy Németh Szilárd seggében, hogy úgy kell téged a bokádnál fogva visszarángatni.

  39. Horváth János szerint:

    Jobban!
    A vita, az érvek párbaja. Remélhetően észérveké. Próbáljon már felnőni ehhez!

  40. Pilsner Urquell szerint:

    “Aki próbált már kidobóembert meggyőzni bármiről, annak van fogalma arról, hogy igazából hol az értelmiség helye a társadalomban.”

    (Kemény István költő)

  41. Jobban szerint:

    Ha egy ostobaság sikeres, azért csak ostobaság marad.

  42. Strici2 szerint:

    Vegig olvastam a hszolasokat.
    Egyszer sem irtak, hogy azert szunt meg a megbizas mert nincs ra szukseg vagy alkalmatlan TenkA.
    Azert szuntettek meg mert nem a fidesznek kedvezett.
    Innentol kezdve felesleges kormanyoldalrol magyarazkodni.

  43. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Nem tűnt fel, hogy átverték önöket? Kire és mire szavaztak? Szavaztak Szabóra, aki bizonyította, hogy mennyit tett Csepelért az elmúlt 4 évben azért a havi milliós fizetésért, amit önök biztosítottak neki. Aztán szavaztak pártjára, amelyik gyakorlatilag nem létezett, programja nem volt. (Gondolom önök is adakoznak, hogy meglegyen az a 150 millió, amit eltapsoltak és hogy Juhász továbbra is bérelhessen egy luxusvillát!).
    Eetásak! Nyertek, akkor miért ez a szájtépés? Kitűnő, nagy munkabírású, Csepelért küzdő, sok pénzt hozó képviselőt választottak. Örüljenek! Ha Tenk András nem volt megfelelő képviselőnek, akkor miért nyavalyognak? Ha nem jó képviselőnek, jó tanácsnoknak??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  44. Pilsner Urquell szerint:

    Nagyapó Őseeetárs!
    Mégis kihez beszél?!
    Tudom, furkósbottal kampányol meg szavaz és részegen triumfál, de az erkölcsöt azért már ne ossza itt nekünk a bandájával együtt, ha fel se bírja fogni, mi az!
    (Végül eszem ágában nem volt egyéni jelöltre szavazni ebben kaparjkurta erkölcsű, piacikofa intelligenciájú mocsok viperafészekben, de borsodivilágossal, Horváth Jánossalés strici 2-vel tökéletesen egyet kell értenem a tanácsnok-ügyben. Ezt persze nagyapai ésszel nem lehet fölérni.)

  45. Horváth János szerint:

    Téved Nagyapó!
    Nem mi győztünk, hanem a józan ész. Az a józan ész, amely nem akarja, hogy a fideszes
    potentátok kénye-kedve szerint osszák a települések támogatását, vagy lojalitás függvé-
    nyévé tegyék egyes tudást is igénylő beosztások elnyerését/megtartását.
    A maga elképzelése szerint az a jó politikus, aki a lehető legtöbb forrást tudja megszerezni
    a saját körzetének. Ezt látjuk 8 éve, a fideszes főnökök szűkebb körzete ki lett stafírozva,
    azok a mélyszegénységben élő falvak pedig, akiknek a hátán a Fidesz hatalomban maradt,
    le vannak szarva. Azt írta ki jelmondatként a Fidesz, hogy nekik Magyarország az első,
    na ez az ordas nagy hazugság!
    Megjegyzem, megtehetné, hogy csokorba szedi Németh Szilárd dicső tetteit, a szentté ava-
    táshoz, ha már “Jobbannak” nem sikerült!

  46. Qqriq szerint:

    A korábbi III/II-es exkomcsi mocskos milliomos szarzsák is úgy váltogatja a pártjait, ahogy az érdekei megkívánják. Talán a játszóteret is ő hordta el…ilyen amikor a farkasra bízzák a bárány őrzését!

  47. Nagyapó szerint:

    Pilsner Urquell nem jó név. Írása alapján a delírium tremens sokkal jellemzőbb!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  48. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Azt hiszem tévedésben van. Nem a Fidesz, hanem kedves minisztere, Lamperth Mónika mondta, hogy függetlenül a választástól, a pénzt ők osszák. Nem kell komcsi stílusban az ellenfélre kenni, azt, amit önök tesznek!
    Jó lenne, ha említene néhányat a “mélyszegénységben élő falvak” közül. Különben csak egyszerűen hazudik! (Azért elárulom,hogy nem falvak, hanem esetleg faluban élő emberek élhetnek mélyszegénységben!!)
    Jó hír viszont, hogy Fidesz fóbiája gyógyítható “Gyógyszeres vagy pszichoterápiás kezeléssel, még inkább a kettő kombinációjával a fóbia gyógyítható, vagy legalábbis oly mértékben visszaszorítható, hogy a beteg jelentős korlátozásoktól mentes, teljes életet élhessen.”
    Úgy legyen!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  49. Horváth János szerint:

    Nagyapó! Magának is csak azt tudom írni, a vita észérvek párbaja. Sajnálatosan maga
    fegyvertelen!

  50. Strici2 szerint:

    Szabo Szabolcsot megszavaztak 4evig semmit nem tett csepelert eltette a fizeteset.
    Tenk Andras tett valamit? (Igen)4evig jo volt? (Igen)Kapott fizetest?(“beleharapott a kezbe ami enni adott”).
    Nagyapo nem lett megszavazva. Listarol kerult be. A csepeliek 98%-a nem is ismeri.
    Negy eve mit tesz? Annyit hogy nem harap bele a kezbe ami a tiszteletdijjat adja. TenkAval szemben mindent megszavaz gazdainak. Ezert tartjak az eetarsai.

  51. Betke szerint:

    Nagyapó listáról bekerült a parlamentbe?

  52. Pilsner Urquell szerint:

    Fegyvertelen Nagyapónak – üdvözlettel Máraitól:

    “Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek, kiket a kapzsiság, a hiúság és az irigység oly mélyen megfertőzött, hogy nincs semmiféle mód reá, megközelíteni és megengesztelni beteg lelküket. Ezeket szánjad, de kerüljed. Nincs az a nagylelkű cselekedet, önzetlen magatartás, bátor és nemes közeledés, ami segíthet ez embereken. Különösképpen az irigység kínozza ez embereket. Epét hánynak, álmukban felordítanak, hánykolódnak vackukon, mint a nyavalyatörősök, habot köpnek, ha azt látják, hogy valaki munkával vagy a kegyes sors jóindulatával szerzett, elért valamit az életben. Betegek ezek, fertőző betegek. Kerüld a társaságukat, ne hidd, hogy érvelés, bizonyítás valaha is meggyőzheti őket. Mintha a leprásnak akarnád bizonyítani, hogy az egészségesek bűntelenek és ártatlanok! Nem hiszi el. Ha feltárod előttük betegségük igazi okát, meggyűlölnek. Ha érzéseikre akarsz hatni, fütyköst ragadnak. Oly mélyen élnek indulataikban, mint a száműzött sorsában: nem ismernek más megoldást, csak a bosszút. Ne alkudozz velük, kerüld el őket, s viseld el létezésüket a földön, mint egy sorscsapást.”

  53. Strici2 szerint:

    A csepeli onkormanyzatban bologat negy eve.

  54. GONDOLKODÓ szerint:

    MEMENTÓ MÁJUS 1-re
    “A mondó vagyok, a saját Népünket nem illik sértegetni, bántani, okolni! Még akkor sem, “ha rosszul szavaztak” egyfajta vélemények szerint! Ugyanis tudomásul kell venni azt a tényt, miszerint a világon a hatalmon lévők, de a hatalomra jutni akarók is sok minden aljasságot bevetnek a Szavazó Nép “megvezetésére!” Céljaik elérése érdekében! A cél szentesíti az eszközt! Azt hogy ennyire magukra hagyták, kiszolgáltatottá tették őket? Az bizony a 28 év hatalmát gyakorló kormányok és az erkölcsileg magukat is lenullázó képviselők, és az összes Vazallus zsebre menő játékainak köszönhető! Tisztelet az igen kevés kivétel! De ez esetben is, tegye szívére a kezét, és őszintén legalább magának vallja be mindenki, hogy cselekedetivel. mennyit ártott, árthatott, gátolta, avagy segített a Magyar társadalom fejlődésének?! Írom, az elmúlt 28 év tükrében, annak során! Nincsen kivétel! Azt gondolom, hogy iszonyú sokan rádöbbentek, hogy óriási lehetőséget szalasztottunk el, a Nemzetünk felemelkedését illetően! A történelem során békés átmenet következményeként, szégyenteljes az egész 28 év teljesítménye, ahová vezették a társadalmat, ami leginkább a szakadék tükröződése, mélyrepülését látva!!! Véleményem szerint nincsen itt sem jobb, sem baloldal, leginkább “összekacsintás, cinkos játék folyik,” csak “eldugott lapokkal”, egymást is érdekeik mentén történő kijátszásával!
    Szerintem nem szerencsés “tovább polarizálni a társadalmat,” az a mindenkori hatalom érdeke! Cézár: “oszd meg és uralkodj!” Inkább egységre kell felszólítani a NÉP-t, és ne sértegessük, ne bántsuk egymást, abból semmi jó nem jöhet ki, össze! Legyen vége az iszonyú gyűlölet keltésnek, a bosszú hadjáratnak! Olyan nehéz évek elé nézhetünk, amit ma még milliók nem is sejthetnek! Elpazaroltuk a lehetőségeinket, forrásainkat, emberek akaratát, erőfeszítéseit!
    Azt mondja az egyik miniszterünk, “felzárkóztatnak” bennünket! Tessék mondani 28 év után hová? Trianon után óriási trauma után hat év alatt a Bethlen kormány idején olvassanak már utána mennyit és hová fejlődött az ország! Hat év! De Finnországot is érdemes tanulmányozni! Ilyen óriási “el(ki)szívó hatással” ami a mi rétegeinket jellemzi, soha nem fogunk sehová felzárkózni, ne etessenek tovább bennünket! Ahhoz alapvető morálra, tisztességre lenne szükség, és alázat a NÉP-ünk iránt!
    Legyen ez mementó a munkásosztály nagy ünnepe alkalmára! Május 1-re!”

  55. GONDOLKODÓ szerint:

    Manapság május 1-e az emberekben kellemes emlékeket kelt (majális, napsütés, pihenés), de tudjuk-e, hogy a munka ünnepének eredete véres eseményekhez, politikai küzdelmekhez nyúlik vissza

    1886. május 1-jén a chicagói munkások szakszervezetei sztrájkba kezdtek a 8 órás munkaidőért. A május 4-ei tüntetésen anarchisták egy bombát dobtak a rendőrök közé, akik közül heten haltak meg, és négy munkás is életét vesztette.

    Ennek emlékére döntött úgy a II. Internacionálé (a munkásság szervezeteinek nemzetközi egyesülése) Párizsban, hogy 1890. május 1-jén a szakszervezetek együtt vonulnak fel, követelve a 8 órás munkaidőt. Egy évvel később május elsejét hivatalosan is a “munkásosztály nemzetközi összefogásának harcos ünnepévé” nyilvánították. 1904-ben pedig egy nemzetközi felhívást adtak ki, melyben munkabeszüntetésre buzdították világszerte az embereket.

    A mozgalmak hatására egyre bővültek a munkások jogai és lehetőségei. A hagyományos “munkásünnep” lassan nemzeti ünneppé nőtte ki magát, sok országban munkaszüneti nappá vált.

  56. […] csepeli önkormányzat döntése alapján 10 sportpark és két futókör is épül Csepelen. A hozzávetőlegesen 150 négyzetméteres kültéri parkokban minimum 15 sporteszköz kap majd […]

Itt lehet hozzászólni !