Most betonozza vissza magát a leváltott ellenzék

Vélemény – Ábel Attila

Április 8-a a legegyértelműbb bizonyítéka lett a népfront-politika, az összefogósdi csődjének. Jó hír, hogy most mégis ezt akarják folytatni, és ezért tüntetnek. Azért jó hír, mert egy ilyen hülye ellenzék jobb, ha nem újul meg és nem kerül kormányra még jó sokáig. 

Április 8-án az ország a kormány helyett az ellenzéket váltotta le. Azt az ellenzéket menesztették, aminek nem volt önálló gondolata. Két dolgot tettek: úgy rángatóztak, ahogy a sajtó meg a Soros-szervezetek rángatták őket, és mindennek az ellenkezőjét mondták, mint amit a Fidesz mondott. Ha Orbán azt mondta, hogy süt a nap, ők azt, hogy esik az eső. Akkor is, ha hét ágra sütött a nap. Még Orbán karácsonyi üdvözlete is hónapokig foglalkoztatta őket, mert onnantól nem bírták elviselni karácsony ünnepét. Azokból a régi arcokból, kiöregedett pártokból lett elege az országnak, akiket a balliberális sajtó egy kierőszakolt összefogósdival ismét hatalomba akart ráncigálni.

Az ellenzéket kiheréli saját értelmisége: csak saját virtuális világukban, dogmáik között élnek. Szerintük az ország csődhelyzetben van, tombol a munkanélküliség, éhező gyerekek kóborolnak az utcákon. A sajtó négyötödében bömbölik világgá, hogy nekik nincs sajtójuk, Rákosit megszégyenítő diktatúra van és megszűnt a véleményszabadság. De azért Orbán egy geci. Az meg csalás, ha nem ők nyernek országosan azokkal a politikusokkal, akik szerint a népvándorlás egy álprobléma.

Az ellenzék most azokat a heteket-hónapokat vesztegeti el, amelyben új erő születhet, amikor új arcokat fedezhetnek fel. Most lenne ennek az ideje. Most lehetne valami újat indítani, aminek van karaktere, üzenete. Ami idővel megerősödhetne és leválthatná a Fideszt. Ehhez képest mindenki a bukott összefogást élteti, és bűnbakokat keres.

Erre hivatkozva követelik, hogy maradjanak a régiek: mert most harcolni kell, nincs idő frissülni. Nehogy már jöjjön valami új. Csoda ezek után, hogy a “civil” tüntetések szervezői a háttérben mind az MSZP és a DK emberei? 🙂

Úgyhogy nagy aggodalomra nincs ok. Épp most vesztegetik el az időt, a pénzt és az új arcokat. A Fidesz legnagyobb ellenfele saját maga marad. Jövőre pedig a régi ellenzéknél újramelegítik a régi összefogást a régi emberekkel. Annyi különbséggel, hogy aki megint elhiszi majd, hogy diktatúra és választási csalás van, jó eséllyel el sem megy szavazni.

Ábel Attila

21 hozzászólás “Most betonozza vissza magát a leváltott ellenzék” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Jövőre önkormányzati választások lesznek, remélem hogy nem a homoszekszuális liberális pártok fognak győzni, hanem marad az a csapat, aki most is ott van, mert senkinek sem érdeke az, hogy a kerület putri lepratelep legyen!

  2. Jobban szerint:

    Amilyen volt négy cikluson keresztül 2010-ig…

  3. Dzsinácska szerint:

    Igen

  4. Mazsola szerint:

    Ábel úr, megártott a csiki sör? 🙂 A sajtó 4/5-e??? Csepelen mi a helyzet? A Hírmondónak nevezett stelázsipapír van, amiben a puffasztott rizs még mindig főzöcskézik! De kinek??? Nincs rá szüksége a csepelieknek!

  5. Jobban szerint:

    Nagyot mondásban is jeleskedni bírnak egyes kommentelők…nagyon elragadja őket a hév…azért Istennek hála nem csak balliberális szavazók élnek ebben a kerületben.

  6. Szabó Imre szerint:

    A söpredéknek a lapáton a helye. Takarítsuk ki ősszel a fideszes élősködőket.

  7. Dzsinácska szerint:

    Igen Szabó Imre és mégis ki vagy mi legyen helyette? Mert az ellenzék az egy kalap szart sem ér, egy forintért az anyjukat is eladnák, biztosan te is eladnád 1 forintért az édes anyádat Szabó Imre igaz?

  8. Qqriq szerint:

    Komor, mogorva férfiú
    Volt Orbán,
    Bár oly vidám hajnal pirult
    Az orrán.
    De hisz mogorva ép azért
    Volt Orbán,
    Mert oly vidám hajnal pirult
    Az orrán.

    Oka egyébiránt maga
    Volt Orbán,
    Hogy oly vidám hajnal pirult
    Az orrán.
    Temérdek borfélét ivott
    Meg Orbán,
    Vidám hajnal azért pirult
    Az orrán.

    (Petőfi Sándor: ORBÁN)

  9. Jobban szerint:

    „Bizony, ő is csak ember. Ő is csak sérült gyermek.” De talán azt gondolod: „A másik egészen pontosan tudta, mit is cselekszik, amikor megsértett, vagy bűntudatot keltett bennem, vagy kritikájával kíméletlenül felfedte érzékeny pontomat.” Igen, azt talán tudta, ő mit is tesz, de azt nem sejthette, hogy benned valójában mit okoz. Ő maga ugyanis a saját lelki alkata, félelmei, kétségei foglyaként nem tehetett másként. Kicsivé kellett téged tennie, meg kellett aláznia, hogy hihessen a saját nagyságában, mert nem talált más kiutat. Akinek kisebbségi érzése van, annak a másikat még annál is kisebbé kell tennie, mint amekkorának önmagát érzi.” Anselm Grün

  10. TenkA szerint:

    Dzsinácska

    “hogy nem a homoszekszuális liberális ”

    Látom a nyelvtan kettes azért valahogy csak összejött, hála a liberális pedagógusoknak… 🙂

  11. Jobban szerint:

    …a magyar társadalom kis százaléka liberális, bár erőltetik ezt az irányt, de eredménytelenül…

  12. nemlehetmás szerint:

    Tenk úr!
    A nyelvhelyesség védelme általában az érvek fogytán szokott a kommentelők eszköztárában felbukkanni. Errefelé amúgy sem a legalkalmasabb captatio benevolentie céljaira. Az LMP jó oktatási programja sem (sajnos). Most itten valahogy vastagabb és töményebb dolgok forognak fenn…Azok között kéne kavirtyolni. Próbálja nagyobb empátiával megérteni Dzsinácska bonyolult lelkét – legközelebb is szavazni fog…

  13. nemlehetmás szerint:

    Jobban!
    Talán az a baj, hogy rosszul erőltetik – bikavadító, tendenciózus (fizetett) politikai szólamokkal, valódi gondolatok és érvek nélkül, megfeledkezve saját intelligenciájuk mélyebben kimunkált hasznos gondolatairól is. (Amúgy persze ezekkel se mennének túl sokra, amíg az ellentábor is csak rohadt almákkal és záptojással tud érvelni, szigorúan tematizált, mogyorónyira leszűkített hatalmi tárgykörben.)
    Mi volna, ha a migráncsoláson, sorosozáson, tolvajláson túl is meg lehetne szólalni még más egyébről? Akkor a liberálisok egész sok okos dolgot tudnának mondani. Így semmit, csak magukat áztatják el.

  14. TenkA szerint:

    nemlehetmás

    Igaza van.

    Csak mások szapulását (akár jogosan vagy jogtalanul) tegyük már viszonylag helyesen. Erre kívántam rávilágítani.

  15. Johnny szerint:

    “hogy a kerület putri lepratelep legyen”
    Miért, nem lett az?
    Ady-telep, Csillagtelep és ott van Háros, na az igen, ott egy Kosturica filmet simán lehetne forgatni! 😛

  16. nemlehetmás szerint:

    Johnny!
    Ez sajnos nemcsak Csepelre érvényes. A gyorsan romló csilivili beton-üveg-plexi-neon aljában Budapest túlnyomó része egy mocskos Kusturica-díszlet. Ez máshol is így megy a szétmigrált világban – de mi, itt, hősiesen megvédve és büszke biztonságban, mégis kire foghatjuk? (És akkor még a mostanában sokat méltatott “vidék”-ről szó sem esett.)

  17. Jobban szerint:

    Ha az a 16 év MSZP-s kormányzás nem a nihil jegyében telt volna el, hanem ők is építettek, ültettek, fejlesztettek volna, nem itt tartanánk….könnyű most fanyalogni és számon kérni a mostani vezetést, két ciklus alatt hol lehet 4 ciklus semmittevését bepótolni?
    Ha TenkA nem taktikázik és bizniszel, nem lép vissza Dr. Szabó Szabolcs javára, aki nem tett tevőlegesen a kerületért, akkor TenkA természetvédőként is tett volna a kerületért, mert ki tette rendbe a Tamariska-dombot, a Kis-Duna partot? Hát nem Dr. Szabó Szabolcs, az biztos.

  18. nemlehetmás szerint:

    Igen, Jobban, a zeeemút fél évszázadban Mohácsot nyögtük…
    De mostantól legalább minden statáriális gyorsasággal rendbejön és felvirágzik.
    (Tenk András nem tudom, értesült-e már róla, mit nem enged nekem a moderáció idelinkelni.)

  19. nemlehetmás szerint:

    Én meg ezennel leváltom magam; nincs értelme itt többet szólni.

  20. Jobban szerint:

    nemlehetmás, folyamatos a fejlődés, nem tudom észrevette-e? Minden normális állampolgár örül, ha fejlődik a környezete, lehet poénkodni, fanyalogni, cikizni, van aki nem érdekelt abban, hogy meglássa a jót és a szépet, hanem él, hal a balhézásért. Lelke rajta.
    Sokan örülünk a fejlődésnek, bármilyen ütemben halad, a lényeg, hogy szebb és jobb lesz a kerületünk.

  21. nemlehetmás szerint:

    Persze, fejlődünk. Selejtbetonban.

    Amúgy nem szólok többé.
    Hogy miért váltottam le magam (szavazópolgári minőségemben is egyszer s mindenkorra), azt persze kimoderálták.
    Kuss van. – Hát lesz is.

Itt lehet hozzászólni !