Eladósorba került az Együtt politikusa – szerinted ki veszi meg és mennyiért?

Csepel.info

Szabó Szabolcs

Több lap is úgy értesült, hogy eladósorba került Szabó Szabolcs, az Együtt gyulai politikusa. Pártja Csepel-Soroksáron zsarolta ki több hónapos, agresszív MSZP-ellenes kampány során, hogy ő legyen az egyedüli balliberális induló. Most bárki megveheti.

A 2014-ben ő volt az “összefogás” közös csepeli-soroksári jelöltje, ám 2018-ban már az LMP visszaléptetése is kellett a győzelméhez. Pártjának, az Együtt-nek ezt is sikerült kizsarolnia. Szabó eközben többször visszautasította, hogy az MSZP vagy a DK jelöltje legyen, állítása szerint párthűségből. Most viszont, hogy megvolt a szavazás, és bent van a parlamentben, már csak pénz és pozíció kérdése, hogy melyik frakcióba fog beülni. A Csepel.info úgy tudja, hogy már elindult Szabóért a licit. Nem csak mi értesültünk így, ugyanezt állítja az MSZP-s Sztárklikk is.

Egy zsaroló parazitapárt szürke eminenciása

Az Együtt-et a 2014-es választások előtt hozták létre azzal a szándékkal, hogy ernyőszervezetként zsarolja össze Bajnai Gordon nevével és vezetésével a balliberális pártokat. Soros György szervezetei és a balliberális média kezdettől fogva melléjük álltak. Ezért volt rá példa, hogy támogatottságban meghaladták az 5%-ot, ám hamar visszasüppedtek a parazitapártok sorába. Bajnai ugyanis továbbállt, és a párt egyetlen profilja a zsarolás maradt.

Egyetlen karakteres politikusuk, Juhász Péter asszonyveréses-kábítószeres-balhézós imázsa 2018-ban édeskevés volt a parlamentbe jutáshoz. Még a Kétfarkú Kutya Párt is sokkal jobban szerepelt náluk.

Pedig 2018-ban Szabó Szabolcs és pártja mellett a Soros szervezetek és a balliberális média ismét közösen kampányoltak, nem egyszer fidesz-bérencnek nevezve az MSZP-t. Ám, hogy mennyire abszurd és értelmetlen volt egy törpe parazitapárt támogatása, jól mutatja a magyar választási rendszernek a bejutási küszöb alatti pártokra meghatározott, 1990-óta működő szavazatelosztási módja:

a Szabó Szabolcs pártjára leadott szavazatok több mint fele végül a Fidesz-KDNP-t erősítette.

Nem csoda, hogy Szenteczky János csepeli MSZP-elnök ezek után egyenesen a Fidesz-KDNP 2/3-os győzelmének elősegítőjeként támadta az Együtt máig Gyulán élő politikusát.

Szerinted ki lesz a vevő?

A Csepel.info szavazásán most arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink szerint ki adja a legtöbb licitet Szabóra.

Az MSZP, amely most épp mérges rá, de jól jönne egy képviselővel több? Az MSZP mellett szól, hogy a párt többször ajánlatot tett már Szabóra, tehát valamiért vonzódnak a gyulai politikushoz. Polgármester-jelölt is kellene nekik 2019-re. Erre a pozícióra jelenleg Bangóné Borbély Ildikó az esélyesebb, de talán Szabóban jobban bíznának. Ugyanakkor Szabó többször kikosarazta őket, és az MSZP frakcióban most kevés a pénz és a pozíció, így nem túl jók a liciten az esélyeik.

Az LMP, amely az árulók gyűjtőpártja lett? Sok érv lenne az LMP mellett, hiszen Szabó Szabolcs szerint is jó a kapcsolata a vezetéssel. Nekik is jól jönne egy bejáratott név az önkormányzati választásokon. Ám az LMP most éppen az egyik áruló, Hadházy Ákos miatt van súlyos válságban, így nem biztos, hogy újabbra vágynak.

Talán a Demokratikus Koalíció ad többet? Gyurcsányék jól állnak anyagilag, és nyilvánvalóan ők lettek a választás egyik nyertesei. Jó marketing lenne számukra Szabó Szabolcs beülése a frakcióba, és a hivatalosan Gyulán lakó politikus csepeli polgármester-jelöltként való indítása. Az Együtt politikusa ráadásul nem karakteres jelenség, így nem veszélyezteti Gyurcsány Ferenc párton belüli imázsát.

Vagy a Jobbik erősít liberális politikussal? Bár mi erre fogadnánk a legkevésbé, sokak szerint folytatódni fog a Jobbik balliberális metamorfózisa. Ez esetben akár Vona Gábort is visszakönyöröghetik, Szabó pedig jól jönne a párt imázsának javításában.

Természetesen az sem lehetetlen, hogy Szabó független képviselő marad, ám ezt a variációt szeretné ő maga is a legkevésbé.

Csepel.info

25 hozzászólás “Eladósorba került az Együtt politikusa – szerinted ki veszi meg és mennyiért?” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Undorító gerinctelen pénzéhes buzeráns!

  2. Happy szerint:

    Szóval még mindig nem tudtátok megemészteni, hogy a beszélő disznósajt másodszor is el lett küldve egyéniben a halál f@szára! 🙂

  3. Szabó Imre szerint:

    A háromszemű pacalkirály nagyon pipa lehet, elpicsázták rendesen. Ismét.
    Jobban tenné ha mandátumát fakanálra cserélné, addig is 4 évente pofozzuk 🙂

  4. nemlehetmás szerint:

    Sekély e kéj…
    Bent van megint a parlamantben, és senki nem tudja immár megakadályozni abban, hogy segíteni próbájon Csepelen. (Meg rajtatok. Szörnyű!)

  5. Jobban szerint:

    Álmodik a nyomor…aki jót akar tenni, valahogy sikerülni fog neki, a szánalmas gyűlölködés és az alantas gonoszkodás ellenére is. A jó cselekedeteket nem lehet megállítani….

  6. Horváth János szerint:

    Mégsem vagytok képesek akárcsak egy szűkített listát készíteni Németh Szilárd hozsanná-
    zott cselekedeteiről.

  7. Johnny szerint:

    Négy évig lehet kit basztatni? Kellett ez nektek gyerekek, mint egy falat kenyér! 😛

  8. Jobban szerint:

    Négy évig Dr Szabó Szabolcs volt Csepel megválasztott képviselője…számoljon be ő arról, hogy mit tett a kerületért…azért lapít ebben a témában mindenki, mert nem tud miről beszámolni.

  9. Horváth János szerint:

    Ha nem megy a Németh Szilárd listája, fogjuk rá másra? Kissé gyerekes.

  10. Jobban szerint:

    Folyamatosan kérdeztük, többen, hogy Dr. Szabó Szabolcs a csepeli többség által megválasztott képviselő mit tett az elmúlt négy évben. Egy rövid tájékoztatás, nem egészen meggyőző, érkezett erre a kérdésre. A kerület megválasztott képviselőjének lenne kötelessége tájékoztatni a polgárokat a tevékenységéről amivel el kellett volna számolnia. Tehát Horváth János szó sincs ráfogásról, kötelességről van szó. Világos? Aki ráfog az ön. Németh Szilárd alelnök és képviselő úr, kötelezettség nélkül is folyamatosan segíti a kerületet, ellenzékben, megválasztva és nem megválasztva. Nem Neki kell elszámolnia hanem Szabó képviselőnek.

  11. Horváth János szerint:

    T. Jobban!
    Látom kutyaszorítóba került. Ha visszanézi időrendben a hozzászólásokat, kiderül az az egysze-
    rű tény, hogy amit leírt, annak köze sincs a valósághoz. Azt állítja, hogy én fogok rábárkire
    is bármit, pedig mindössze annyi történt, hogy kérdeztem. Tudja, kíváncsi vagyok arra, hogy
    egyesek miért képesek szolgai módon, “ömlengve” dicsőíteni valakit, milyen csodatételek
    adnak erre okot. Úgy látom, a válaszra hiába várok.

  12. Jobban szerint:

    Többen kérdeztük, eredménytelenül, hogy Dr Szabó Szabolcs a képviselői mandátuma alatt, a négy év során mivel múlatta az idejét, azaz mivel járult hozzá Csepel fejlődéséhez. Erre, Horváth János, érdemi válasz nem érkezett. Csepel fejlődött, de nem Dr Szabó Szabolcsnak köszönve. Németh Szilárd alelnök és képviselő úr viszont csepeli közéleti jelenléte során segítette a kerület fejlődését. A balliberális kommentelők realitás- és arányérzéke finoman szólva hagy némi kívánnivalót maga után…Néhány fotó Csepelről 2010 előtt és 2010 után dokumentálná, hogy a 2010 előtti ütött, kopott porfészek, hogyan újult meg, virágzott ki azóta, átvitt és konkrét értelemben is. Öröm látni, hogy folyamatosan épül és szépül a kerület…
    Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! Hajrá Csepel!

  13. Jobban szerint:

    T. Horváth János!

    Ön van őszintén szólva jó ideje kutyaszorítóban, mert csak ismételgeti unásig, hogy írjak listát. Miért írnék? Nézzen szét a kerületben és látni fogja, hogy vált egyre szebbé a kerület és ez a továbbiakban is folytatódni fog.
    Arra viszont senkitől sem kaptunk választ, többen kérdeztük, hogy Dr. Szabó Szabolcs mivel töltötte a mandátumát négy évig, mit is tett Csepelért?
    Azon kívül, hogy személyi kultuszt idézi az évek óta kint lógó, kifüggesztett képe, mivel járult hozzá, hogy a kerületben jobb legyen az élete az itt lakóknak? Gondolom erre ön sem tud választ adni, ezért nem írt erről eddig sem és feltételezhető, hogy nem is fog ezentúl sem.

  14. Horváth János szerint:

    T. Jobban!
    Eddigi írásai alapján azért ennél többet vártam Öntől! Tudja mit, ne írjon listát, nem kény-
    szerítem hazugságra!

  15. Jobban szerint:

    T. Horváth János!
    Jól teszi, hogy véget vet egyoldalú számonkérésének.

  16. nemezahidkell szerint:

    a kapirgálás nem fejlesztés.
    fejlesztésből szinte semmi nem valósult meg 8 év alatt, az elmúlt 4ben meg ténylegesen semmi.
    se híd, se út, se villamos, se HÉV, semmi…

  17. Jobban szerint:

    A fanyalgók részére:
    https://photos.google.com/share/AF1QipODrg-MpcQlbzbhfPWrM_7gZE2NYc5N9kHyMVh8Tx3QXO2k0vF3M9PSDlNCbb7kPA?key=bjZBSHBHMjVJWnBFRXBveklRN29YR1BRMnFHMW5B
    A Szent Imre tér sem így nézett ki az MSZP vezetés idején…a Kis-Duna part és az egész kerület sem… Savanyú a szőlő

  18. Nagyapó szerint:

    nemezahidkell! Valamint nem valósult meg a Népstadion, É-Balatoni vasút villamosítása és Paks II sem.
    nemezahidkell szokott néha gondolkodni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Vazul néni szerint szerint:

    Szerintem vitathatatlanul fejlődött Csepel

  20. Horváth János szerint:

    Fejlődés?
    Az, ha a kozmetikus enyhít a “látványon”, még nem jelenti az alapvető változást.
    Lehet, hogy a Szent Imre tér valakinek így tetszik, ám attól még egy stílusbeli vegyes
    felvágott. Arról nem is beszélve, hogy csak meg kell fordulni, és ott a busz végállomás
    lerobbant területe, vagy a másik oldalon a két éve ott rohadó szurkolói arénának csúfolt
    karám.

  21. Jobban szerint:

    Nagyon savanyú a szőlő…

  22. Horváth János szerint:

    Lehet cáfolni, aztán beszélhetünk a cukorfokról!

  23. Jobban szerint:

    Folyamatosan nagyon savanyú a szőlő…

  24. […] semmit sem tudtak felmutatni a politikában. Ezért napok óta jelentek meg arról hírek, hogy Szabó Szabolcs eladósorba került. Lapunk szavazást is indított a lehetséges vevőkről, ahol a DK-ra és az MSZP-re tippeltek a […]

  25. […] Az “árulók pártja” igazolhatja át Szabó Szabolcsot a totális csődbe zuhant Együttből – legalábbis ezt lehet sejteni abból az eszmefuttatásból, amelyben a politikus jó előre magyarázkodik. Az LMP többször adott előnyös pozíciót más pártok szakadárjainak, Szabóról pedig a választás óta tudni lehetett, hogy eladósorba került. […]

Itt lehet hozzászólni !