Csúcsra járatják Soros és Simicska lapjai az álcsalás álhíreit

Csepel.info

Miközben egyetlen párttól vagy szervezettől sem érkezett komolyabb hivatalos kifogás vagy bejelentés a választás tisztaságára vonatkozóan, totális hisztéria lett úrrá az ellenzéki pártmédiában.

A Soros Györgyhöz kapcsolódó média nem fogadja el a vasárnapi választás eredményét és elképesztő álhíreket gyártanak egy teljesen abszurd, országos választási csalásról. A fake news kampányba besegítenek Simicska Lajos megmaradt lapjai is. A cél, hogy ellehetetlenítsék a kormányt, egyben tartsák a kétségbeesett szavazókat és minél többen legyenek szombaton az első kormányellenes tüntetésen. 

Simicska Lajos álhír-portálja, az Index kedden indította útjára azt a cikket, mely szerint a londoni magyarok túlnyomó többségben a Jobbikra szavaztak. Zsilák Szilvia fake news újságíró egy Facebook posztból olvasta ki a bombahírt, mely szerint a Fidesz be sem jutott volna a parlamentbe, ha ez a londoni magyarokon múlik.

“Egy önkéntes csapat közvélemény-kutatást végzett a választás napján sorban állók között Londonban”

– kezdődik a cikk, és kizárólag egy Facebook-bejegyzésen alapul. Amik, mint tudjuk, mindig igazak, így országos lapoknak nem kell ellenőrizni, hogy miről szólnak. A lap szerint a londoni magyarok olyan erősen migránsellenesek, hogy szinte kivétel nélkül a Jobbikra szavaznának. Az álhírbe besegített a 444 is.

A külhoni magyarok elleni uszítást most a Soroshoz kötődő HVG-nek sikerült kimaxolnia. A lap szerint a székelyek vagy nem tudnak magyarul, vagy túl ízesen beszélnek, de leginkább azt sem tudják, hogy mi a Fidesz – legalábbis a HVG nevesincs fake news újságírójának beszámolója szerint:

„Segítsen má’, nem találom a Fideszt!”

– tárja elő például HVG, mint bizonyítékot.

Mivel “A tanú” című film óta tudjuk, hogy a legkomolyabbak mindig a névtelen feljelentések, a HVG cikkét több-kevesebb kiegészítéssel átvette a 444 és a többi Soros és Simicska lap is.

Így lehetett – volna – csalni

Ahhoz, hogy az ellenzéki lapoknak igazuk legyen az országos csalás vádjával kapcsolatban, több tízezer – valószínűleg 50 ezernél is több – ellenzéki pártdelegáltat kellett lefizetni vagy elhallgattatni a szavazókörökben. Az ellenzéki delegáltak ugyanis a szavazatszámláló bizottságok munkájában az elejétől a végéig részt vettek. Alá kell húzni: ezek az ellenzéki pártdelegáltak kifejezetten kormányellenesek, és április 8-án egész nap azt nézték, hogy mibe lehet belekötni.

Sok ezer külhoni magyar észrevehetetlen itthoni bejelentése szintén lehetetlen lett volna. Csepel-Soroksáron ráadásul a két országgyűlési választás között információink szerint valamelyest csökkent a népességszám. Így a szavazók száma is csökkent. Mindezek mellett – a vádakkal ellentétben – még csak nem is fideszes, hanem ellenzéki jelölt nyerte a választást. Olyan választási aránnyal, amely nagyjából megfelelt a számoknak, vagyis az LMP visszalépésének. Tehát a lehetetlenséggel határos, amit az ellenzéki fake news lapok állítanak.

Ellenzékiek is próbálják nyugtatni a megvadult híveket

Amennyiben az ellenzéki szavazók elhiszik, hogy nem rajtuk múlik a választás eredménye, hanem úgyis csalás történik, jó eséllyel nem mennek el legközelebb szavazni. Így már biztos, hogy legközelebb is a Fidesz fog nyerni. Talán pont ezért szólalt meg több ellenzéki politikusnál is a vészcsengő.

Molnár Gyula szerint például az ellenzéki kudarcért a DK, az LMP és a Közös Ország Mozgalom is felelős, ha pedig történt volna is pár helyen csalás, az sem befolyásolná az eredményt. Hasonlóan nyilatkozott a Bajnai-kormány egykori államtitkára, az alkotmányjogász Tordai Csaba is.

A vádakat a hivatalos szakértők már cáfolták. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője szerint minden szabályosan zajlott. Akik azonban nem akarnak hinni az iroda vezetőjének, azok vegyék alapul az EBESZ-t, amely azt jelentette, hogy minden rendben volt.

Csepel.info

8 hozzászólás “Csúcsra járatják Soros és Simicska lapjai az álcsalás álhíreit” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    Savanyú a szőlő….

  2. Horváth János szerint:

    A szőlő nem savanyú, csak az érett szemeket ellopták! Sorosnak és Smicskának gyakorlatilag
    nincsenek lapjai, média hátterük is alig. Ha nincs takargatni való, nem kell tartani a vizsgá-
    lattól.

  3. Kaschauer szerint:

    Hogyan rágalmazzunk választási csalssal?

    Gyakorlati útmutató 3 lépésben:
    1. Keressünk egy olyan pártot a listán, amelyik nem kapott egyetlen szavazatot sem
    2. A kedvenc álhírterjesztő médiumok felületén híreszteljük el, hogy “mi éppen arra a pártra szavaztunk, de eltüntették a szavazatainka”.
    3. Hivatkozzunk az álhírre minden felületen és időben, óbégassunk és szidalmazzunk orrba-szájba. Lehetőleg külföldön is keltsük rosszhírét Magyarországnak!

    Ugye ügyes?
    És ez csak egy az “atombomba” ötletek közül.

  4. Horváth János szerint:

    Szóval fosunk a vizsgálattól?

  5. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Kár ezt a hülyeséget hajtogatni. Ha már saját pártja szerint sem volt csalás, ne hazudtolja meg őket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Horváth János szerint:

    Miből gondolja, hogy van pártom? Én még hiszek a fair playben, lehet, hogy ezt is komcsi
    találmánynak tartják?

  7. Kaschauer szerint:

    Mi a fair play abban, ha a súlyosan vesztes elkezd csalással vagdalkozni és új választásért hőbörög.
    Ahelyett, hogy belkátná, rossz politikát folytat, a társadalom döntő többsége elutasítja.
    Árulkodók, önleleplezők a bejegyzései.
    Nagyapó telibe talált!

  8. Horváth János szerint:

    Kaschauer!
    Hozzászólásod a névjegyed, és igencsak siralmas!

Itt lehet hozzászólni !