Bemutatták az új Jedlik Ányos Gimnázium koncepciótervét

Csepel.hu

A megújítandó Jedlik Ányos Gimnázium koncepciótervéről és a diákok ideiglenes áthelyezéséről tanácskoztak az Új JÁG Társadalmi Egyeztető Fórum tagjai március 28-án. Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány ötmilliárd forintot biztosít az intézmény teljes körű külső-belső felújítására. A tervek szerint kápolna és uszoda is lesz a diákoknak, jelenleg közel hétszázan járnak a gimnáziumba. A leendő épület elkészültével mintegy kilencszázan tanulhatnak majd a legkorszerűbb körülmények között.

A tervezés folyamatánál figyelembe vették a kampuszt, a gimnáziumot, a közösséget, az épület szerkezetét, valamint a tanárok és diákok kapcsolatát – ismertette Reznicsek Zoltán építészeti tanácsadó.

A nem végleges koncepcióterv szerint a mostani tornacsarnokot lebontják és a jelenlegi bejáratot áthelyezik, az emeleti részen edzőtermet javasolnak a tervezők. A földszinten lesz főzőkonyha, étterem, előadóterem, a második emelet szinte hasonlít a mostanihoz, a harmadik emeletet pedig érintetlenül hagyták, mert a vizsgálatok szerint jól funkcionál. Ott a Vermes szoba teljes terjedelmében megmarad – tájékoztatott az építész.

Hozzátette: az új beépítés gyújtópontjában negyven fő befogadására alkalmas kápolnát létesítenek, az aulában tartják majd az iskolai ünnepségeket. Az átépítések a közlekedést is érintenék, a József Attila utcát egyirányúsítanák a Tácsics Mihály utca felé, a parkolót hátra helyezik.

A hagyomány és modernitás megvalósul az új gimnáziumban, amelyet kifejezetten a csepeli diákoknak készítenek – hangsúlyozta Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a fórum elnöke.

Továbbá szólt arról, hogy a kivitelezés során elengedhetetlen a minőségi munka, rendkívül fontos a gimnáziumba járók biztonsága, és hosszútávon a fenntarthatóság is jelentős szempont.

Az észrevételek alkalmával többen az aulát nagynak találták, a DÖK részéről felvetették egy elektronikus beléptető rendszer kialakítását.

A második napirendi ponton tárgyalták a diákok ideiglenes elhelyezését, legalább két tanévet az átalakításra szoruló Fodor József szakközépiskolában töltenek majd. Átmenetileg konténerszárnyakban lesz tanítás 670 négyzetméteren nyolc tanteremben – mondta el Süle László, a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Megemlítette még, hogy a mindennapos testnevelési órák megtartása okoznak problémát, amely összefogást igényel a csepeli oktatási intézményektől.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !