Kilóra vennék meg a politikust: áll a bál Csepelen az MSZP és az Együtt között

Frissítés: Szabó Szabolcs kevesli a felajánlást

Csepel.info

Hatalmas felháborodást keltett, hogy Szenteczky János csepeli MSZP-elnök vételi ajánlatot tett Szabó Szabolcsra, az Együtt politikusára. Pedig csak azt tette, ami Karácsony Gergelynél bevált. Szabó csütörtökön válaszolt: akkor fogadja el az MSZP ajánlatát, ha egy másik körzetben az Együtt javára még visszalép egy MSZP-s jelölt.

Szenteczky nyílt levélben tett ajánlatot szerdán délelőtt. A szocialisták a csepeli polgármester-jelöltséget kínálták fel Szabó Szabolcs visszalépéséért cserébe. Ha Szabó igent mond a frigyre, az egyébként is harmatgyenge bejutási eséllyel induló Együttet garantáltan bukásra ítélik. Így a szocialisták két legyet ütnek egy csapásra.  

“Az Együtt mára a megszűnés szélére sodródott és szinte bizonyos, hogy nem kerül be a parlamentbe”

– írta erről a csepeli MSZP elnöke, aki nyilván nyugtatgatni akarta ezzel Szabót.

A Közös Ország Mozgalom közvélemény kutatása az aktuális helyzetre, vagyis a Momentum visszalépése esetére

MSZP-s ésszel a Szabó Szabolcsra tett vételi ajánlat teljesen logikus lépés. Karácsony Gergely esetében ez sikert és még egy kis parazitapártot is hozott, amit majd be lehet olvasztani az MSZP-be. Szabó Szabolcs támogatottsága ráadásul minden eddig végzett közvélemény-kutatás szerint sokkal kisebb, mint az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikóé. Ha valamelyikük nem lép vissza, az előrejelzések szerint Németh Szilárd nyer, ha pedig valakinek vissza kellene lépnie, akkor az nyilvánvalóan a sokkal kisebb támogatottságú Szabó Szabolcs kell, hogy legyen.

“Biztos vagyok benne, hogy bölcs és önzetlen döntéseddel olyan politikussá léphetsz elő, aki ezzel a gesztussal hosszútávra bebiztosíthatja magának a csepeli, baloldali választók bizalmát és támogatását, amit akár kerületvezetőként is ciklusokon át kamatoztathatsz.”

tette meg polgármester-jelölti ajánlatát Szenteczky János, aki láthatóan biztos abban, hogy elhozzák az önkormányzati választást.

A csepeli MSZP vételi ajánlata azonban egyelőre ellenkező hatást keltett az Együtt internetes aktivistái körében. Ezekben a pillanatokban is áll a bál a csepeli MSZP Facebook-oldalán és több más helyen is, ahol az Együtt aktivistái szokás szerint Bangónét szidják:

“Nem találok szavakat. Ezt most komolyan képesek voltatok leírni?”

“Vigyetek innen Bangonet ahonnan hoztatok…….ne verjetek maseval a csalant.”

“Önök olyanok mint a magyar válogatott.. Sok pénzt visznek, szeretnék elfoglalni az egész pályát de focizni nem tudnak és nem is akarnak”

Az MSZP-s politikus asszony Facebook oldalát az Együtt aktivistái hetek óta ostromolják. Az ajánlások gyűjtésében kudarcot kudarcra halmozó ultraliberális párt ebben az egy tekintetben igen komoly erővel rendelkezik.

Szabónak kevés ez a felajánlás

Kevésnek tartja Szabó Szabolcs, az Együtt képviselőjelöltje Szenteczky János csepeli MSZP-elnök ajánlatát, miszerint lehet a párt polgármesterjelöltje, ha most visszalép Bangóné Borbély Ildikó javára – számolt be a Hír TV. Szabó Szabolcs Simicska Lajos televíziójának azt nyilatkokzta, hogy

“megfontolná a visszalépést Csepelen, de csak akkor, ha az MSZP cserébe egy másik választókörzetben viszonozná ezt a gesztust az Együtt képviselője javára.”

Szabó Szabolcs kifejtette: az MSZP ne üzengessen, hanem üljenek le tárgyalni. A politikus kijelentése azért cinikus, mert éppen ő nem volt hajlandó eddig tárgyalni az MSZP-vel. A csepeli szocialisták hiába ajánlották fel neki az országgyűlési képviselő-jelöltséget, ő kerülte a szocialistákat, nem volt velük hajlandó sem csepeli ügyekben egyeztetni, sem tárgyalni. Szenteczky János csepeli MSZP elnök a végén már szabályosan könyörgött, hogy üljenek le beszélni, de Szabó még akkor is kikosarazta.

„A Közös Ország Mozgalom kutatásának az a végkövetkeztetése, hogy Csepel–Soroksáron én tudnám leginkább integrálni a szavazókat. De ha az MSZP nagyon ragaszkodna Csepelhez meg Soroksárhoz, akkor ajánljon valamit. Mit ad cserébe? Hol maradhatnak akkor lábon az Együtt jelöltjei? De ilyen ajánlat sem jött. Az Együtt alapesetben joggal ragaszkodik Csepelhez meg Soroksárhoz, mert én vagyok a hivatalban lévő képviselő: 2014-ben is rám szavaztak a legtöbben, és így sikerült legyőzni Németh Szilárdot”

– nyilatkozta még Szabó Szabolcs a Hír TV-nek.

Az Együtt politikusa csak azt felejtette el, hogy a Közös Ország Mozgalom egyáltalán nem azt mérte, amiről ő beszélt (a fenti kördiagramon mutattuk a közvélemény-kutatás eredményét). Szabó Szabolcs a kutatás szerint most a leggyengébb baloldali jelölt az MSZP-s Bangóné és az LMP-s Tenk András mögött, a Jobbik pedig Bangónénál jobb eredményt érne el.

Csepel.info, Hír TV

12 hozzászólás “Kilóra vennék meg a politikust: áll a bál Csepelen az MSZP és az Együtt között” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    2019-ben lesz polgármester választás?

  2. Qqriq szerint:

    Karácsony jön húsvét után? Kisült-e már a kalácsom? 😉

  3. CsepeliNo1 szerint:

    Egy hiba van szerintem ebben a cikkben.

    Szenteczky János nem mondta, hogy a csepeli, vagy a soroksári polgármester jelölésben támogatja Szabó Szabolcsot.
    Amúgy az Együtteseknek igaza van!
    Ez a baj az MSZP-vel. Olyanok mint a szélrózsa, semmi elv, semmi becsület, csak a cél.
    MINDEN ÁRON, MINDENKIN ÁTGÁZOLVA!!!!

  4. Ultra szerint:

    Szabó Szabolcsnak kutya kötelessége lenne visszalépni, elvégre ezt ígérte. A közvélemény-kutatás megvolt, Szabolcska menjen a picsába. Szabolcs megy, Ildikó jön.

    Jól látom, hogy a Momentum meg az MSZP hirdet a Csepel.infón vagy káprázik a szemem? Azért szerintem nem ezeknek kellene adni a pénzt!

  5. Dzsinácska szerint:

    Robi, igen 2019 ben lesz önkormányzati választás 🙂

  6. Kkk szerint:

    Takarodjanak mind mszptől momentumig a picsába. A szavazóikkal együtt.

  7. Qqriq szerint:

    Szabó nem utasította vissza élből a burkolt vesztegetési kísérletet. Ez a tény már önmagában rámutat a képviselő úr jellembeli hiányosságára, megélhetési politikusi mivoltára.

  8. Jobban szerint:

    Szabó Szabolcs kéri a folytatást. Mit folytatna? Tett bármit is?

  9. Tóth kati szerint:

    Hát folytatná a semmit jó sok pénzért.Már az is szégyen Csepelre nézve,hogy egy ilyen kis buzi és ez a Bagóné egymást szídva harcolnsk a Szent Parlamentbe jutásért.A környényékére nem szabad engedni ezeket.Hallotta már szabó és bagóné azt,hogy:”a Haza nem eladó”?Férgek!

  10. Kaschauer szerint:

    Csepelen mennyi most a marhahús kilója?
    Szabó Sz. kitesz vagy 80 kg-ot?
    Lehet úgy 8000,- ha friss, de ez már lejárt szavatosságú, így nem kerülhet többe 3000,-nél

  11. […] Szabolcs a Hír TV-nek lediktált feltételei szerint a csepeli MSZP-s polgármester-jelöltségért és az MSZP részéről egy másik országgyűlési […]

Itt lehet hozzászólni !