Új rekord: az Együttnek írt alá, aztán még 16 helyen jelentek meg az adatai

Index, Átlátszó

Csepel-Soroksáron egy elszólással buktatta le magát az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, amikor véletlenül kikottyantotta: ezer elhunyt csepeli lakos adataival éltek vissza. Most a XI. kerületben tört ki egy újabb választási visszaélési botrány. Ott azonban nem a szocialistákhoz, hanem Szabó Szabolcs pártjához, az Együtt-höz vezetnek a nyomok.

Judit is élt a lehetőséggel, és lekérte a választási irodánál, mely jelölteket ajánlott a választáson. Aztán meglepődött, Juditnak ugyanis összesen 15 párt és egy független jelölt élt vissza az adataival – írta az Átlátszó.

Judit az elmondása szerint csak az Együtt jelöltjének, Kóber Györgynek írt alá, ráadásul személyesen neki, nem aktivistának. Így nem érti, hogy kerülhetett át az aláírása ennyi párthoz.

Egy teljesen új lakcímkártyát használtam az aláíráshoz, teljesen új a címem, januárban jelentkeztem át ide. Úgyhogy az ezer százalék, hogy az adataim most kerültek ki, nem 4 évvel ezelőtt

– mondta a lapnak. Judit feljelentést tett a rendőrségen. Az, hogy 16 jelölt az érintett szerint visszaélt az adatokkal, új rekordnak számít. Eddig legalábbis senki nem jelezte, hogy ennyi párt nyúlta volna le az ajánlását.

Csepelen Bangóné és pártja élhettek vissza elhunytak adataival

Ezer halott nevét találták az ajánlások között Csepelen – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli-soroksári országgyűlési képviselőjelöltje kedden a Csepel-Soroksáron 23 “kamupártnál” vizsgált ajánlóívekkel kapcsolatban. A gond ezzel csak az, hogy nem számolták össze a halottakhoz kapcsolódó aláírásokat.

Vagyis Bangóné olyan adatot közölt a sajtóval, amit csak azok tudhatnak, akik a hamis ajánlószelvényeken szereplő neveket, címeket és személyes adatokat összeállították és átadták a “kamupártoknak”. Ha így történt, a kamupártok a csalit bekapták, most pedig Bangóné valamint az MSZP megjelent “learatni” a dicsőséget. Csakhogy Bangóné elkottyantotta magát.

Bangóné kampánycsapata egyébként több köztörvényes bűncselekmény miatt már elítélt vagy korrupciós bűncselekmény vádjával bíróság előtt álló politikusból lett összeválogatva, a választási bizottságba delegált ügyvéd is korrupciós váddal áll bíróság előtt. Így “válogatott csapata” lehet az MSZP-nek egy esetleges választási bűncselekmény végigviteléhez.

Forrás: Index, Átlátszó, Csepel.info

2 hozzászólás “Új rekord: az Együttnek írt alá, aztán még 16 helyen jelentek meg az adatai” bejegyzésre

  1. Kaschauer szerint:

    Még jó hogy…

    Lopnak, csalnak, hazudnak.
    Mert ehhez értenek.
    Egyébhez nem.

  2. Jobban szerint:

    „Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni… Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?” Gyurcsány Ferenc

    „Lehet még itt egy darabig teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nekem nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen!”

    „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni.”
    MNO 2006. szeptember 18

Itt lehet hozzászólni !