Átadták a Weiss Manfréd iskola felújított kollégiumát

Csepel.hu

Átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma felújított kollégiumát, valamint a francia LEGRAND cég KNX laborját, amely egy világszínvonalon felszerelt épületautomatizálási szaktanterem.

A kollégiumi beruházás a Weiss Manfréd Terv részeként valósult meg a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásában. Az ünnepségen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Valló Péter, a BKSZC főigazgatója, Károlyi László, a LEGRAND vezérigazgatója.

Németh Szilárd arról beszélt, hogy tanáremberként korábban maga is megtapasztalta, mennyire fontos a tehetséggondozás és a diákok segítése szakmájuk minél tökéletesebb elsajátításában. A Weiss Manfréd iskolában mindent megkapnak a tanulók. „Arra biztatok mindenkit, hogy tanuljanak szakmát. Nem a tudomány, az egyetemi vagy főiskolai diploma ellen szólok, hanem azért, hogy világossá tegyem: a szakmák fontosak, és a mostaninál nagyobb megbecsülést érdemelnek. A mindennapi életben nagy szükség van a jó szakmunkásokra. A mai nap üzenete pedig az, hogy olyan kormányunk van, amely támogatja ezt. A kollégium felújítása a Weiss Manfréd Terv egy része, de emellett még számos beruházás jön majd létre Csepelen” – mondta Németh Szilárd.

Katona Miklós szerint fontos mérföldkő a mai nap eseménye, és azon dolgoznak, hogy a gyerekeknek jobb legyen. Három tényezőt emelt ki: a szorgalmat, a vállalatokkal való hatékony együttműködést és azt az akaratot, hogy megújuljon az intézmény.

Valló Péter azt tette mindehhez hozzá, hogy a kollégium felújítása a következő tanévben folytatódik a Weiss Manfréd Terv részeként. A kollégiumban csaknem ötszáz férőhely van. Többnyire vidéki diákok laknak benne, akik nemcsak a Weiss Manfréd iskolába, hanem más intézményekbe is járnak. A LEGRAND cég világszínvonalú eszközrendszerét adták át. A francia vállalat szakmai tudásával is támogatja az iskolát.

Cs. A.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !