Ezt a minaretet álmodták a szocialisták Újbudára

Csepelen a Csillagtelepre illett volna a félhold

Csepel.info

A fővárosi Budaörsi út környékén a lakók tiltakozása akadályozta meg annak a minaretnek a megépítését, amelyet még Molnár Gyula MSZP-s polgármester engedélyezett.

Figyelmeztetni akarta a titkosszolgálat vezetője Molnár Gyula szocialista pártelnököt, az MSZP újbudai képviselőjelöltjét, mielőtt a XI. kerület polgármestereként egy 300 fő befogadására alkalmas, nagy méretű iszlám központ és minaret építését engedélyezte a Budaörsi út mentén  írja a Magyar Idők.

Vélhetően a beruházás nemzetbiztonsági kockázataira akarták felhívni a városrész vezetőinek figyelmét, de a találkozó valamilyen okból nem jött létre. Hogy miért, azt a mai napig homály fedi. Az engedélyezés idején a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója az a Laborc Sándor volt, akit Szilvásy György volt szocialista titokminiszterrel együtt kémkedéssel gyanúsítottak meg, de tavaly jogerősen felmentettek a vádak alól.

Molnár Gyula MSZP-elnök és dél-budai képviselőjelölt polgármestersége idején a Jótékonysági Béke Alapítványnak engedélyezték, hogy iszlám központot és minaretet építhessenek a XI. kerületben. Az alapítvány meg is vette a Budaörsi út–Holdvilág utca–Bajmóci utca által határolt területet erre a célra az újbudai önkormányzattól.

Az NBH vélhetően arra kívánta figyelmeztetni Molnárékat, hogy az építtető Jótékonysági Béke Alapítvány vezetője, Saleh ­Taayser korábban a magyar elhárítás látókörébe került. Azzal gyanúsították meg, hogy terrorcselekményt akart megszervezni Mose Kacav volt izraeli államfő budapesti látogatása idején. A férfit le is tartóztatták, de később kiengedték, mert nem tudták rábizonyítani a vádakat.

A híradások szerint a Jótékonysági Béke Alapítvány egyik alapítója, Elfaith Hassenein ráadásul az Al-Kaidával is kapcsolatot ápolt, és szoros szálak fűzték Oszama bin Ladenhez, valamint ahhoz az egyiptomi Sheik Omar Abdel Rahmanhoz, akit a New York-i World Trade Center ikertornyai ellen 1993-ban elkövetett első terrortámadás szellemi atyjaként tartanak számon.

Nem véletlen, hogy az engedélyezés után Kupper András helyi fideszes országgyűlési képviselő a nemzetbiztonsági miniszterhez fordult egy kérdéssel. Egy képviselő-testületi jegyzőkönyv tanúsága szerint Juhász Gábor, a Bajnai-kormány második polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztere közölte: megérti és jogosnak tartja a lakók panaszát.

A hivatalos válaszában arról is tájékoztatta Kuppert, hogy az NBH főigazgatója még a mecsetépítést támogató döntése előtt megbeszélést kezdeményezett az önkormányzat vezetőivel, de ez a találkozó nem jött létre. Arra azonban nem kapott választ, hogy végül miért nem sikerült egyeztetni a mecsetépítésről az elhárítás vezetőjével.

Végállomás: Csepel, Csillagtelep

Kerületünkben főként a Csillagtelepet szemelte ki a ferencvárosi MSZP-SZDSZ a roma betelepítésekre akkor, amikor a IX. kerületi roma nyomortelepek helyére lakóparkokat építettek. A betelepítések hatalmas üzletet jelentettek a helyi vezetésnek és a vállalkozóknak, míg Csillagtelep és környezete az MSZP-s időszakban lassan, de biztosan süllyedt a szegénységbe. Az ilyen jellegű városrészek lennének a célpontjai az illegális muszlim bevándorlók betelepítésének is.

Az áttelepítéseknek Németh Szilárd vetett véget. Azóta Csillagtelep fejlesztése is megkezdődött, 1,7 milliárd forintot nyert a közelmúltban a kerületünk Csillagtelep városrehabilitációjára.

Csepel.info

4 hozzászólás “Ezt a minaretet álmodták a szocialisták Újbudára” bejegyzésre

  1. Happy szerint:

    Ha azt mondjuk, hogy az alkotmány garantálja a vallásszabadságot és aláírtuk az idevonatkozó ENSZ-egyezményt is, akkor lehet adminisztratív eszközökkel gátolni, de meg fog épülni. Tehát egyszer azt mondták, az iszlám elfogadott vallás Magyarországon, vallásszabadság van, akkor nem tudnak mit csinálni. Vagy betiltják az iszlám vallást, a muszlimokat kisöprik Magyarországról, és akkor nem lesz mecset. De azt, hogy sokáig, akár adminisztratív eszközökkel is meggátolják, nem lehet, mert ha valakinek van pénze, megveszi, lehet gátolni az építési engedélyt, akkor nem kupolás mecsetet fog építeni, hanem négyszögletest. És akkor nem azt fogja mondani, hogy mecset, hanem hogy kultúrház” – fogalmazott a Magyar Iszlám Közösség elnöke.

    Orbán Viktor vasárnap a külföldi, fizetős diákokkal indokolta a Kőbányára tervezett óriásmecset építését. „Most még nem tudunk hivatalosan erről semmit. Magyarországon nagyon sok fizetős külföldi diák van. Ez nemcsak Budapestnek a kérdése, hanem más, vidéki egyetemi városoké is. Ezek a diákok elég komoly összeget fizetnek azért, hogy Magyarországon tanulhassanak. A problémájuk – ezek vallásos diákok, akik az arab világból jönnek –, hogy nincsen hely, ahol a vallásukat tudják gyakorolni. Ez az a kérdés, amivel foglalkozni kell” – mondta a miniszterelnök.

  2. Nagyapó szerint:

    Egy kérdés Happyhez! Akarja a muszlim migránsokat? Az országban 3 millió ember nem akarja!

    Happy, nézze a dátumokat! Az idézet 2015 áprilisában készült, a migránsok júniusban jöttek, a Mutti pedig augusztusban tette közzé meghívását. A többit gondolja végig!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Igor szerint:

    Same with me. Only our iPhones have the new facility. None of the iPads shows this info. It would have been helpful to have this for the iPads. Although it is possible to get much the same info from CoconutBattery app, if not more.

  4. ThomasWiz szerint:

    cost of kamagra
    buy kamagra 100mg
    kamagra 100mg oral jelly suppliers indianapolis indiana
    buy kamagra 100 mg
    kamagra 100 chewable tablets

Itt lehet hozzászólni !