Nyilvános a képviselők vagyonnyilatkozata

Csepel.hu

Nyolcadik éve hozza nyilvánosságra az önkormányzat a képviselők és városvezetők vagyonnyilatkozatait.

Van, akinek nincs se lakása, se kocsija, a gazdagabbak több ingatlannal rendelkeznek.

Bercsik Károly Fidesz-KDNP-s képviselőnek nincs saját lakása, autója, és komolyabb befektetéssel sem rendelkezik. A kormánypárti Pintér József Gáborné és Noé László sem rendelkeznek nagy vagyonnal. Szenteczky János MSZP-elnök egy 884 négyzetméteres soroksári telek felének lett a tulajdonosa. 18 milliós bankhitelt vett fel, ezt havi 387 ezer forintos jövedelemből fizeti. A Párbeszédben politizáló Hudák János ingatlannal és autóval sem rendelkezik, de néhány milliós megtakarítása mellett 20 milliós banki hitele van. Borbély Lénárd polgármester fele részben tulajdonosa 79 négyzetméteres családi házának. Van egy 2003-as Suzuki Swiftje, és – öröklés útján – egy ugyanilyen autója. Morovik Attila alpolgármester a feleségével közös tulajdonú 83 négyzetméteres családi házban lakik, 3,7 millió forint megtakarítással is rendelkezik. Ábel Attila alpolgármester egy 78 négyzetméteres csepeli és örökléssel egy 48 négyzetméteres szolnoki lakás tulajdonosa – mindkettőben negyed részben. Feleségével egy 2015-ös Toyota Aygo tulajdonosai.

Horváth Gyula DK-s pártelnök fele részben tulajdonosa egy 166 négyzetméteres családi háznak. Tulajdona van még két 52 négyzetméteres csepeli társasházi lakásban és egy dömsödi, 375 négyzetméteres üdülőben. Egy 2016-os Toyota Avensis autója, 10 milliós életbiztosítása és további 1 millió forintos megtakarítása van. A DK-s Borka-Szász Tamásnak egy 64 négyzetméteres csepeli és egy 57 négyzetméteres szegedi lakása van. Fele részben tulajdonosa egy 154 négyzetméteres tárnoki családi háznak, és egy 2015-ös Toyota Yaris Hibrid autóval rendelkezik.

Az országgyűlési képviselők közül Németh Szilárd egy királyerdei családi házban lakik, melynek fele részben tulajdonosa. Öröklés útján negyed részben tulajdonosa egy 64 négyzetméteres lakásnak és egy 960 négyzetméteres hárosi gyümölcsösnek. Ezen túl nyugdíjkötvénye és biztosítási kötvénye van.

A hivatalosan Gyulán lakó Szabó Szabolcsnak nincs csepeli ingatlana, ezért az Országgyűlés bérel neki itt lakást. Ő 2015-ben vásárolt egy 1124 négyzetméteres telket. De Csepel helyett azt is Gyöngyöstarjánban, ahol egy 40 négyzetméteres hétvégi háza van. 2,6 millió forintos számlakövetelése mellett tartozással nem rendelkezik.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !