Sokkal kevesebb az illegálisan lerakott szemét

Csepel.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére és vezetésével tavaly novemberben alakult meg az a munkacsoport, amely az illegális szemétlerakás visszaszorítását tűzte ki célul.

A csoport munkájában – a rendőrség mellett – a csepeli közterület-felügyelet és a Városgazda Zrt. munkatársai vesznek részt.

Gócpontok

„A csepeli rendőrök sikeresen lépnek fel azokkal szemben, akik engedély nélkül rakják le a hulladékot a kerület különböző pontjain” – mondta el érdeklődésünkre Szilágyi Sándor rendőr alezredes, csepeli rendőrkapitány, aki azt is hangsúlyozta, hogy a lakók körében joggal kelt felháborodást a környezet szennyezése. A kerületben léteznek olyan gócpontok, ahol jellemző módon rendszeresen felhalmozódik a hulladék. Ezek közé tartozik a Francia-öböl, az Ófalu, valamint a Csepeli út és a Vasas utca környéke.

 

Eljárás indul

Az utóbbi időben azonban több alkalommal is tetten érték azokat, akik törvénytelenül akartak megszabadulni a háztartási vagy egyéb szemetüktől. Az egyik esetben Szigetszentmiklósról fuvaroztak Csepelre hulladékot, amelyet egy közterületen borítottak le. Az illető fuvarozó és megrendelő ellen azonban eljárást indítottak, ugyanis a hulladék alapján a rendőrség megállapította a tulajdonos kilétét. Azok sem ússzák meg, akik gépkocsijukból dobják ki zsákostul a szemetet. A rendőrség folyamatos figyelőszolgálatot lát el és fokozott ellenőrzéseket végez. Szabálysértés esetén 150 ezer forint pénzbírság szabható ki, bűncselekmény elkövetésekor szabadságvesztés is adható. A cselekmény súlyának megítélése egyebek mellett attól függ, milyen mértékű a környezetkárosítás, mekkora mennyiségű a szemét; van-e közte veszélyes hulladék.

 

Nyomravezetői díj

A csepeli önkormányzat nettó százezer forintot ajánlott fel azoknak a nyomravezetőknek, akik érdemleges bejelentést tesznek a szemetelőkkel kapcsolatban. A rendőrség is kéri a lakosságtól az értesítést, ha engedély nélküli hulladéklerakást tapasztalnak. Előfordult, hogy egy videofelvétel alapján fogtak el egy elkövetőt, így sokat segít, ha felvételt, fényképet is készítenek.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Sokkal kevesebb az illegálisan lerakott szemét” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Nem lett kevesebb a szemét. Legfeljebb máshol rakják le…

  2. Tündér Ilona szerint:

    Körül lehetne nézni a 148-as busz végállomásánál is hetek óta ott van a szemétkupac
    remélem nem a sofőrök rakják oda.

  3. Ágnes szerint:

    Tisztelt Önkormányzat!
    A Csepeli út – Jó Szerencsét út kereszteződésénél hónapok óta (kb a nyár eleji lomtalanításkor kezdődhetett) áll/növekszik egy több kamionnyi szemétkupac. Amellett, hogy ronda, még fertőzésveszélyes is lehet. Kérem szíves intézkedésüket a probléma megoldásában!!
    Tisztelettel:
    Pallinger Ágnes

Itt lehet hozzászólni !