Csepel történelme – hol járunk?

Csepel.info, Mr:Gabee, Budapest régi képekben

A mai történelmi rovatunkban egy találós kérdést hoztunk:

A találós kérdés egyszerű: Pontosan hol vagyunk Csepelen, mit ábrázol és mikor készülhetett a fenti kép?

 

5 hozzászólás “Csepel történelme – hol járunk?” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    A Rákóczi út piac felöli oldalát mutatja a kép, ahol az elötte, jobbra lévő sarkon sport bolt volt, vele szemben illatszer bolt. A székely csárdával szemben játékbolt és patyolat volt.

  2. Balázs Erzsébet szerint:

    1970-es évek Csepel ll.Rákóczi F. út Karácsony Sándor utcai buszmegálló. A sarkon egy baromfi bolt volt. A képen a Székely Csárda, hangulatos magyaros berendezésű hely volt .Most iskola van a helyén.

  3. csak úgy ... szerint:

    Ahol most a “kis” lakótelep és a jégpálya van. Talán.

  4. gyimama szerint:

    II. Rákóczi F. út Karácsony Sándor utca közelében, (ahol 1973-ban biztos hogy csirke bolt volt) és ebben a csárdában volt 1973.05.05-én az esküvőnk. 🙂

  5. Lennox szerint:

    Aránylag jól emlékszem Csepelnek eme régi részére. A Székelycsárda oldalán volt még egy Ápisz (ott dolgoztam nyolcadikos koromban nyári szünetben), a Szabó Ervin gyermekkönyvtár, volt egy presszó (talán Estike volt a neve??) és a Slágerbolt… A mostani sétáló utca is tele volt üzletekkel: a sarkon illatszerbolt, mellette fodrász, kosárfonó, trafik, röltex, pékbolt, háztartási bolt… Hófehérke gyerekruha bolt, zöldséges… A fagylaltkertre is emlékszem, kovácsoltvas kapuja volt. Jó volna ezekről is fotót látni egyszer valahol (itt ☺)

Itt lehet hozzászólni !