Zámbó Árpy: Örök rejtély marad Jimmy halála

Borsonline.hu

Minden év január 2-án zarándokhellyé változik a csepeli temető: rajongók kisebb-nagyobb csoportjai érkeznek Zámbó Jimmy sírjához, hogy együtt emlékezzenek a családtagokkal a Királyra. A fejlövés tizenhetedik évfordulóján tartott megemlékezés alapvetően kedélyesen zajlott, egyedül Krisztián, Jimmy legnagyobb fia sírta el magát. Ez érthető, neki Jimmy nem egy zenész volt, hanem az édesapja.

– Nehéz most itt… éjszaka apuval álmodtam, és rosszat. Jó lenne egyedül lenni, fojtva érzem magam, de megtisztelő, hogy ilyen sokan érkeznek minden évben. Én egyébként nem szívesen jövök ki a temetőbe, még mindig nehéz. A temető felszaggatja a sebeket – mondta Krisztián, aki a Zámbó gyerekek közül egyedüliként volt jelen.

Sebastian Németországban él, Adrián pedig kerüli a nyilvánosságot. A megemlékezésen egyébként Edit asszony, Jimmy özvegye sem volt jelen. A testvérek – Árpy, Marietta és Tihamér – viszont gyertyát gyújtottak. Közben Árpy arra is hajlandó volt, hogy egy igen kényes témát feszegessen velünk.

Facebook-oldalunkra ugyanis néhány napja olvasói hozzászólás érkezett egy hajdani szomszédtól, ebben az áll, hogy tizenhét évvel ezelőtt a Zámbó család riasztotta ugyan a mentőket Jimmyhez, ám a kiérkező orvoscsapatot egy órán keresztül nem engedték be a házba.

– Ez az egész nap számunkra is mindig egy rejtély, és egy soha be nem fejezett könyv marad. Annyi alternatíva felmerült már a történtekről, arról, hogy miként ment el a testvérem… Mi nem voltunk jelen azon az éjszakán. Eltelt viszont tizenhét év, és nehéz abban a tudatban élni, hogy nem tudjuk, mi az igazság. Nem tudom, valaha megtudhatjuk-e, hogy mi történt. Amikor a mentő a háznál volt, mi otthon tartózkodtunk, csak a kórházba mentünk, és onnan vissza Csepelre – nyilatkozta lapunknak Árpy, aki szerint testvére soha nem vette elő feleslegesen a fegyverét, ahogy azt Jimmy egykori barátja, Komáromi István, az egykori XXII. kerületi rendőrkapitány és nyugalmazott dandártábornok állította la­punknak.

MÉGIS LESZ GÁLA

Jimmy testvére, Marietta örömhírrel lepte meg a rajongókat: a megemlékezésen jelentette be, hogy bár korábban nem tervezett többet, Jimmy 60. születésnapján, februárban mégis szervez egy újabb gálát

– Itt már mindent lehet mondani. Minek vette volna elő? Sosem kérkedett nekünk sem az engedélyével vagy a fegyverével. Egyszer mondta, és kész – ma­gyarázta Árpy.

EDITNEK IS VOLT SAJÁT FEGYVERE

Zámbó Imre a mai napig az ország egyik legsikeresebb előadója, azok egyike, akiknek lemezei halála után jobban fogytak, mint aktív éveiben. A szakmai sikerek mellett azonban magánélete kifejezetten viharos volt. Első feleségét, Verát 1977-ben vette el, akitől Krisztián született, második felesége, Edit pedig Sebastiannal és Adriánnal ajándékozta meg.
Ám a nőfaló hírében álló Királynak egy darabig egy ismert színésznő is a szeretője volt. Ennél az ügynél már csak a halála kavart nagyobb port. Jimmy saját, csepeli otthonában tartott Beretta típusú fegyverével 2001. január 2-án hajnalban főbe lőtte magát, délelőtt tíz órakor a Honvéd Kórházban belehalt a sérülésébe. Barátja, Hulé Éva haláláig állította: a Királyt megölték, Edit asszony viszont azt, hogy meg akarta mutatni a náluk összegyűlt szilveszteri társaságnak, mekkorát szól a fegyvere.
Két lövés után kiürítette a tárat, majd a feleségére fogta a pisztolyt, és hogy megnyugtassa, nincs benne több lőszer, a saját halántékára célozva sütötte el újból. Jimmynek egyébként volt testőre, aki a koncertekre kísérte, ezért érthetetlen, miért vásárolt fegyvert magának és Editnek is – ezt maga az özvegy mesélte el egy interjúban.

Forrás: Borsonline

5 hozzászólás “Zámbó Árpy: Örök rejtély marad Jimmy halála” bejegyzésre

  1. genovéva szerint:

    “Közben Árpy arra is hajlandó volt, hogy egy igen kényes témát feszegessen velünk.” Amíg tyúkszar van, addig veréb is van… Ha időről-időre segít a csepel.info ennek az Árpynak a “szeretett” testvére családját szapulni, soha a büdös életben nem fog magának valami értelmes elfoglaltságot keresni.

  2. Nagyapó szerint:

    Boldog az a Csepel amelynek legnagyobb gondja Jimmy!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. admin szerint:

    Genovéva: a Borsonline cikkéről van szó, ahogy egyértelműen jeleztük is. Mi nem akarjuk senkinek sem szapulni a családját, észre sem vettük, hogy itt ez lenne a “lényeg”.

  4. genovéva szerint:

    Admin: bocs, elkerülte a figyelmemet, hogy Borsonline szülemény. Oda is illő kábé, még akkor is, ha “Árpy” neve szerepel a címben – ő szerencsére nem kerületünk szülötte.

  5. csak úgy ... szerint:

    Minden évben előveszik a témát.
    Nem lenne ebben semmi rejtély, ha az “akkor és ott” jelenlévők, őszintén nyilatkoznának.
    Mindenki hazudik össze-vissza, csakhogy tovább éljen a “legenda”. Nyilván hoz valamit nekik a konyhára.

Itt lehet hozzászólni !