Az Önkormányzat visszavásárolta a volt Görgey iskola épületét

Borbély Lénárd, Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban Borbély Lénárd polgármester facebook bejegyzését olvashatják:

Kedves Csepeliek! Tisztelt sétányokon lakók! A közel 10 évvel ezelőtt bezárt és lakópark céljából eladott Görgey iskola épületét december végén sikerült az önkormányzatunknak visszavásárolnia. A vételárat, nettó 45.669.291 Ft-ot (összesen bruttó 58 millió Ft) december 20-án át is utaltuk ügyvédi letétbe.  És hogy miért ügyvédi letétbe?

 Mert azok a tulajdonosok, akiknek a korábbi szocialista városvezetés eladta az ingatlant az ott élők tiltakozása ellenére, nem nyugodtak bele abba, hogy felszámolták a cégüket és eladásra került az épület. Ezért az utolsó pillanatban pert indítottak, ami megterhelte az ingatlant. Ez azt jelenti, hogy ameddig a per le nem zárul, addig nem kezdhetjük el a terület rendezését, az épület elbontását.

Ha mindez lezárul, a környék lakóival közösen fogjuk eldönteni, hogy mi legyen az ingatlan helyén. Fő szempontunk az, hogy az ott elő családoknak pihenési és kikapcsolódási teret nyújtson.

7 hozzászólás “Az Önkormányzat visszavásárolta a volt Görgey iskola épületét” bejegyzésre

  1. Menyhárt Miklós szerint:

    A tejút utcában is van egy nem használt,- kb. 2 éve – üres Volt szaközép iskola.
    Sajnos eléggé kezd elhanyagolt lenni.
    Szeretnénk tudni mi lesz a sorsa??

  2. Dzsinácska szerint:

    Jeee végre 😀

  3. muter szerint:

    Miért nem lehet havonta megbüntetni 1-2M Ft-ra? Tele patkánnyal, parlagfű, stb. Már rég el lehetett volna venni tőlük.

  4. v39endre szerint:

    Sajnos Jogrend van ! Ezért nem lehet “csak úgy” elvenni. Az “államosítás” volna, ami az 1945 utáni kommunista rezsim szokása volt.
    Más megoldást kell találni !

  5. Vala Krisztián szerint:

    A per bizonyára sokáig fogja húzni a területrendezés idejét, de a “visszavásárlás” dícséretes lépés, ha tényleg pihenést és kikapcsolódást nyújt majd a terület. Reméljük, nem valami hangos grund lesz a helyén, hanem a környékhez és a környék nevéhez igazodva szép fás park. Jó lenne, ha a terület korábbi tulajdonosai a környék lakóival és vállalkozóival együtt önkéntesen részt vennének a megszépítési munkálatokban.

  6. borsodivilagos szerint:

    Színjáték. 🙂

  7. […] Az Önkormányzat visszavásárolta a volt Görgey iskola épületét […]

Itt lehet hozzászólni !