Beérett a lobbi: nyert Csepel, Soroksár és a kultúra

Napi.hu, Csepel.info

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium teljes körű felújításához 5 milliárd, a Soroksári Rendőrkapitányság épületének kialakításához 1 milliárd, míg kulturális támogatásokra 7,9 milliárd forint támogatást hagyott jóvá a kormány. A Csepel.info úgy értesült, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselő lobbijának köszönhetők a csepeli és soroksári felújítások. Információink szerint a Csepelen élő képviselő több más fejlesztési javaslatát is tárgyalja a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban Soroksár még egy tétellel szerepel: a Soroksár-Újtelepi Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplom plébániája és zarándokháza befejező munkálatainak költségeire 394 milliót hagyott jóvá a kormány.

24 hozzászólás “Beérett a lobbi: nyert Csepel, Soroksár és a kultúra” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Szerintem a Csikó sétányi általános iskolát kéne felujítani vagy lerombolni vagy valami, most már szó sincs róla hogy mi lesz vele.

  2. admin szerint:

    Többször írtunk róla, hogy az iskolát 2006-ban eladták. A tulajdonos tönkrement, a tulajdon visszaszállt a bankra, az önkormányzat vissza akarta venni, ezt megakadályozták, aztán egy másik cég lett a tulajdonos, akkor attól próbálta az önkormányzat visszavenni, és most ezt is próbálják megakadályozni. Amíg nincs garancia az önkormányzati vagy állami tulajdonra, addig önkormányzati vagy állami pénzt nem lehet rá költeni, mert az hűtlen kezelés lenne. Meg lehet az állapotokat köszönni a 2006-os polgármesternek, Tóth Mihálynak.

  3. Szabó Imre szerint:

    Hozsánna a rezsipápának, nagyon szeretne visszaavászkodni.

  4. Balos szerint:

    Sajnos a Szabó mindent ellenzett, amit józan emberi ésszel támogatni kellett volna Csepelért. A legkevésbé azt lehet megérteni, ha meg lehet valaha, miért engedné az Együtt tanároknak menni a pedofilokat. Ettől hánynom kell. De az illegális migránsok tömeges beengedése is elfogadhatatlan. A menekültek más tészta, de miért kellene gazdasági bevándorlókat kötelezően beengedni meg letelepíteni, segélyezni a mi pénzünkből?

  5. propaganda szerint:

    Röhejes vagy, Balos=Ábel Attila. Nagyon kilóg a lóláb.

  6. robi szerint:

    Szilveszteri választási propaganda – jól illeszkedik a 2017. év teljesítményéhez.
    A teljesítmények (bözsiutalvány, nyugdíjemelés) ezerszer propagálva, a közpénzek titkosítva.

    2017. másik tanulsága lehet: a folyamatosan mocskolódókhoz történelmi tekintetben közelebb állnak az egész évben ócsárolt személyek, mint gondolnánk?

  7. Bigyó szerint:

    Elkel már ide pár újabb fejlesztés. 2010 – ig csak lepusztult a kerület, és eddig az új vezetés is csak a régit újította fel. Az is kell, de az új utak még jobban. Akkora a szegénység, hogy nincs parkoló sehol.

  8. Nagyapó szerint:

    Eetásak, ez az igazi PROPAGANDA:
    – Január 1-től – a hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően – a minimálbér újabb 8 százalékkal, a szakmunkás garantált bérminimum pedig 12 százalékkal emelkedik.
    – 2010-2018 közötti időszakban a minimálbér 88%-kal, 73 500 forintról, 138 ezer forintra nő, a szakmunkás garantált bérminimum pedig 2010-hez képest megduplázódik, több mint 100%-kal 89 500 forintról 180 500 forintra emelkedik.
    – 2017-ben az első tíz hónapban 10,2%-kal nőttek a reálkeresetek.
    – A bérmegállapodás eredményeként január 1-től a munkabérekre rakodó adóteher, a szociális hozzájárulási adó, az idei 22%-ról, 19,5%-ra csökken, ami újabb 200 milliárd forintot hagy a munkaadóknál, ezt az összeget pedig technikai fejlesztésekre és béremelésre fordíthatják.
    – Januártól 27%-ról 5%-ra csökken a fogyasztási célú halakra, illetve a sertés élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékének és belsőségének ÁFA kulcsa.
    – 2010 előtt a baloldali-liberális kormányok megduplázták az élelmiszerek áfáját, jelentősen megnehezítve ezzel a magyar családok és különösképpen a nyugdíjasok megélhetését. A magas adókulcs az agrárszektor szereplőit is érzékenyen érintette.
    – Ezzel szemben a polgári kormány egyik legfőbb célja, hogy bővüljön a hazai fogyasztás, a legfontosabb élelmiszerekhez pedig az emberek olcsóbban jussanak hozzá, és több belföldi, jó minőségű, egészséges környezetből származó magyar élelmiszer kerüljön a családok asztalára. Az elmúlt években ezért számos élelmiszer áfáját csökkentettük, többek között 5%-os, kedvezményes kulccsal adózik a sertés és a baromfihús, a friss tej, és a tojás is.
    – Az ÁFA csökkentéseknek köszönhetően egy átlagos családnál legalább évi 35–40 ezer forinttal több pénz marad.
    – Az adócsökkentések másik nagy nyertese az agrárium, hiszen az élelmiszergazdaság és a mezőgazdaság egyaránt több lehetőséghez jut az ÁFA csökkentéssel, visszaszorul a feketegazdaság, miközben az emberek többet tudnak vásárolni, nő a fogyasztás.
    – A haltermékek ÁFA kulcsának mostani csökkentése, illetve a Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegy bevezetése is hozzájárulhat a hazai halfogyasztás további növekedéséhez.

    Bár a szocik alatt is ilyen PROPAGANDA lett volna, nem itt állnánk!
    Ellenpélda:
    A kormány elfogadta a Czeglédy-ügy kárrendezéséhez szükséges rendeletet. A kárrendezésre azért van szükség, mert Czeglédy Csaba baloldali politikus (az MSZP, a DK és az Együtt képviselője) rengeteg diákot és idős embert károsított meg egy – a gyanú szerint – bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás során.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. robi szerint:

    Az öreg – a kereskedők nevében- nagyon hálás a kormánynak az élelmiszer áfa csökkentések miatt.
    Annak a hasznát ugyanis -a lakosság helyett- ők zsebelték be, az előre levajazott forgatókönyvek szerint.
    Kíváncsian várom válaszát, melyik élelmiszer kiskereskedelmi ára lett olcsóbb fél évvel az áfacsökkentést követően.
    jó olvasni,hogy a hal a mai árakon hamarosan nemzeti eledel lesz.

    Javaslom, hogy kérjen engedélyt a központtól egy piac látogatásra. Aztán írja meg, hogy a tojás milyen egészséges.

    Ami a bérfejlesztéseket illeti: párszor már megírtam: nem a kormány jóindulatán múlt a 2017. évi bérkibocsátás, ha igen, akkor legfeljebb a választások miatt.
    A fő ok, hogy kivándorolt a kétkezi dolgozók legjava és már óriási a munkaerőhiány a termelésben és a szolgáltatásban egyaránt.
    Azt meg már megírták pár száz évvel ezelőtt:ha a kapitalista magától nem ad, azt ki kell kényszeríteni tőle. Napjainkban ez történik.

  10. Strici szerint:

    Az elmult 3,5 evben a romaniai templomot kellett felujjittatni.
    A csepeli gimnazium es a soroksari rendorseg csak valasztaskor fontos.

  11. Tóth kati szerint:

    És mi lesz a beigért Gerincút megépítésével?Borbély Lénárd választási igéretével?18-as pont:”teljes egészében megépítjük a Gerincutat.”Elismerem,hogy nagyon sokat tettek a kerületért,de a választási igéretet illene betartani,ne csinálják azt ,mint tothmisiék,20 évig igérgettéka Gerincutat.Az igaz,hogy önök még csak 7 éve igérik,remélem nem kell 20 évet várni a teljes hosszra!Csepelen reggel és este nagyon sokan szidják el önöket a dugóban ülve,hazafeĺé araszolva.A Gerincút nélkül nem fogják Csepelen megnyerni a választást.

  12. duplagondol szerint:

    Lobbi ez a javából… összesen 895 gimnázium van az országban, ha mindegyik felújítására ennyi pénzt adnának, 4,5 billió forintra, a magyar költségvetés kb. negyedére rúgna a végösszeg.

    Bár van benne ráció: ha földig rombolják, utána pedig felülről lefelé haladva építik újjá, miközben helikopterek tartják a tetőt (@Moldova), még ki is jön az ötmilliárd pengő. Vagy legfeljebb bejegyeznek még egy alapítványt a lakás címére.

  13. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Jó lenne, ha abbahagynák a folyamatos hazudozást! A Jedlik gimnázium, és a soroksári rendőrség nem önkormányzati tulajdon/hatáskör, ezért kellett lobbizni felújításukért. (ezt Csepel-Soroksár választott képviselője nem tette meg).
    Atyha falu villámsújtott templomát a csepeli képviselők nagy többségű támogatásával sikerült felújítatni (nem pedig “felujjittatni”!), mivel Atyha régi magyar község, régebbi, mint Csepel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Nagyapó szerint:

    Tóth kati! Költözzön Csepelre és megszűnik a gerincút gondja!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. kajakos szerint:

    A papagájkórusból Nagyapó ma az ügyeletes? Ő legalább tud helyesen írni, bár nem mindig az igazat 😉

  16. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó szövegéből az következik, hogy aki Csepelen lakik az dolgozzon is itt.
    Gondolom ő sem hagyja el a kerületet, mert rövid a póráz.

  17. Tóth kati szerint:

    Nagyapó.Csepelen lakom.A gond nemcsak az enyém ,nagyon sokunké.

  18. csak úgy ... szerint:

    Nagyapótól nagyon távol áll a Gerincút problémája. Nem érti, hogy a HÉV végállomásig bejövő, majd a Betű, Posztógyár utcán jövő-menő kamion forgalom, esetleg zavarja az ott élőket, illetve terheli a II. Rákóczi F. utat.
    Gondolom, majd azt javasolja költözzön el onnan, akit zavar.
    Szomorú, hogy már a 3. választási kampányban is csak ígérik.

  19. Betke szerint:

    Nagyapó, volt karácsony előtt a piacon? A sertéshús ára pont annyi, mint az áfa csökkentése előtt!
    Egy átlagkeresettel megáldott fiatal párnak esélye nincs önálló lakásra, mert úgy felnyomták mesterségesen az árakat, hogy a szülők segítsége nélkül nincs lehetőségük a vásárlásra! Vagy kezdődhet előről az eladósodás, mint a devizahiteleknél! Így segíti meg a bankokat kormányunk.

  20. Nagyapó szerint:

    Csepelen van 3-4 ember, aki keményen (minden adat nélkül) követeli a gerinc utat, azt az utat, amit az iszap elszállítására terveztek, nem pedig Csepel közlekedésének javítására.
    Nagyon szívükön viselik a Rákóczi út Betű utcáig tartó szakasza melletti lakosok sorsát. Szerencsére a cégek éjszaka kevésbé fuvaroznak, így nem zavarják a temetőben nyugvókat, meg a HÉV utasait. Marad a hárosi lakók „100 ezres tömege”, de azok az úttól távolabb laknak és közlekedésüket még elbírná az úthálózat.
    Egyszerűen megoldható lenne a közlekedési gond, ha Lakihegyen, az M0 alatt ásnának egy árkot, az úton keresztbe.
    Különben mindig vannak bolsevikok, akik mindent elleneznek politikai okból. Néhány éve az alacsonyan szálló repülők voltak műsoron. Az megoldódott?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. Nagyapó szerint:

    Betke! Rendszeresen járok a piacra, így ismerem az árakat. Viszont elég idős vagyok, így tudok – megtanítottak – a sorok között olvasni.
    Mikor gondolta, hogy a sertéshús ÁFA csökkentése a vevők érdekét szolgálja? A szeretett kereskedői lenyelik az árkülönbözetet, ill. az árat piac hat. meg! A sertéshús ÁFA csökkentése a tenyésztők érdekét szolgálta, mert a lengyel, szlovák import 27%-kal olcsóbb volt,így a magyar tenyésztők tönkre mentek. (Érdekes, amikor az eetásak 15%-ról 25%-ra emelték az ÁFÁ-t, nem írt!)
    A hal esetében (és még sok cikknél) hasonló a helyzet. A kormány a magyar termelőket igyekszik helyzetbe hozni az importtal szemben.

    Betke! Ki nyomta fel mesterségesen az árakat? Orbán, Varga, vagy ki?? Ahogy a gazdaság javul, emelkednek a bérek, velük a lakásárak. De ezt a kormány tudta, ezért ellentétben szocikkal, akik elvették a lakástámogatást, így felfutott a devizahitel (Betke tiltakozott?), az ifjú házasoknak több 10 millió támogatást ad.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. robi szerint:

    Nagyapó szombat 12:37 hsz-jéből:

    “..a polgári kormány egyik legfőbb célja, hogy bővüljön a hazai fogyasztás, a legfontosabb élelmiszerekhez pedig az emberek olcsóbban jussanak hozzá, és több belföldi, jó minőségű, egészséges környezetből származó magyar élelmiszer kerüljön a családok asztalára. Az elmúlt években ezért számos élelmiszer áfáját csökkentettük, többek között 5%-os, kedvezményes kulccsal adózik a sertés és a baromfihús, a friss tej, és a tojás is.
    – Az ÁFA csökkentéseknek köszönhetően egy átlagos családnál legalább évi 35–40 ezer forinttal több pénz marad.”

    Betke!
    Most mikor hazudott az öreg?

  23. Betke szerint:

    Robi, nem tudom, de Nagyapó büszke, hogy tud a sorok között olvasni!

  24. Betke szerint:

    Nagyapó, és a 25%-ra 2010 után gyorsan kaptunk még +2%-ot!

Itt lehet hozzászólni !