Csepeli óvodások sportfesztiválja az ÁMK-ban

Csepel.hu

A csepeli óvodások számára rendezett ügyességi és labdarúgó találkozót a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) a Nagy Imre ÁMK felújított tornacsarnokában december 16-án. Az eseményt a Magyar Labdarúgó Szövetség égisze alatt a Grassroots Fesztivál Bozsik intézményi program keretében bonyolították le.

Az év végi záró sportbemutató jó alkalmat kínált arra, hogy a szülők jelenlétében a gyerekek különféle közös játékokon vegyenek részt és barátságok köttessenek.  A jó hangulatú találkozót a csepeli önkormányzat támogatta.

Fazekas Attila, a CSUSE elnökhelyettese és korosztályos edzője arról számolt be, hogy a kerületi szintű fesztivált háromszor rendezik meg egy évben a CSUSE szervezésében. Az öt éven felüli óvodások számára ez volt az első alkalom. A mostani eseményre tizenhárom csepeli óvodából mintegy kétszáz gyerek jelentkezett, akik tizenhét csoportban játszottak, fociztak és a korosztályuknak megfelelő különféle ügyességi számokban mutatták be képességeiket. A csoportokban fiúk és lányok együtt szerepeltek. Az egyik ügyességi számban labda nélküli koordinációs mozgás volt a feladat, a másikban kézilabda méretű kapura kellett rúgni a labdát. Ennek volt egy nehezített változata, amikor műanyag bójákkal kiépített területen kellett cikcakkban futni, és betalálni a kapuba. Játékos focimérkőzéseket is vívtak egymás ellen a csoportok: a pályára lépő négy-négy résztvevő kiskapus meccset játszott. Valamennyi csoport valamennyi számban bemutatta tudását. A találkozó végén nem volt eredményhirdetés, mert mindenki győzött, és minden óvodás jutalomban részesült. A CSUSE legközelebb februárban, majd májusban rendezi meg az óvodáskorúak fesztiváljának következő állomását.

A csepeli óvodások számára kedvező lehetőség, hogy az óvodákban jó edzők irányításával sajátíthatják el játékos formában a labdarúgás alapelemeit. A csepeli önkormányzat által támogatott és szorgalmazott esemény pedig lehetőséget teremtett arra, hogy a gyerekek önfeledten sportoljanak, és a szülők láthassák, mit tudnak a gyerekeik.

 

Cs. A.

Fotó: Somfai Sándor

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !