Szakszervezeti tagok ünnepi találkozója

Csepel.hu

Szokásos év végi karácsonyi összejövetelét tartotta meg a Magyar Szakszervezetek Szövetségének csepeli alapszervezete a Munkásotthonban december 5-én. A jelenlévőket Papp Imre alapszervezeti titkár köszöntötte.

Ábel Attila alpolgármester tolmácsolta Borbély Lénárd polgármester jókívánságait, majd a csepeli önkormányzat terveiről és eredményeiről beszélt. A meghívott vendégek között volt dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő. Az ünnepségen Németh Anna régi slágereket énekelt.

Ábel Attila elmondta, hogy az önkormányzat két korosztály gondjaival foglalkozik kiemelten: ők a gyermekek, fiatalok és az idősek. A nyugdíjas korúaknak köszönhetjük, hogy lehetővé tették számunkra a nyugodt életet. Az alpolgármester az utóbbi évek kerületi fejlesztéseivel kapcsolatban megemlítette, hogy folytatják az útépítést, az óvodák, bölcsődék, játszóterek felújítását. Tavasszal a korábbiakhoz képest nagyobb rekonstrukciót hajtanak végre a csepeli strandon, ezért egy ideig zárva lesz. A fürdőt továbbra is ingyen vehetik igénybe a csepeli nyugdíjasok. Az önkormányzat újabb pályázatot nyert városrehabilitációra, amely immár a negyedik a kerületben. Ezúttal Csillagtelepen újíthatják fel a társasházakat, közterületeket 1,7 milliárd forintból. Csillagtelep Csepel büszkesége volt a hatvanas években, éppen ideje, hogy újjávarázsolják a környezetet. Az önkormányzat szeretné visszavásárolni a lepusztult Görgey iskolát, amelyre vételi ajánlatot tett. A tervek szerint lebontanák az épületet, de a tornacsarnokát még megvizsgálják, alkalmas-e használatra. Az önkormányzat támogatja a rendőrséget, hogy tovább javuljon a közbiztonság. Mióta a kerület határain felszerelték a rendszámfelismerő kamerákat, jelentősen visszaesett a gépjárműlopások és a betörések száma.

Csepel nemrég megkapta a fogyatékosbarát önkormányzat címet. Ezzel elismerték, hogy a kerület élen jár a fogyatékkal élők támogatásában. Jelenleg hatvan olyan munkahely van, ahol fogyatékkal élők dolgozhatnak.

Fogarasi László, a Nyugdíjasokért Szakszervezeti Alapítvány elnöke röviden arról számolt be, hogy az alapítvány tőkéje csökken, ezért csak csekély támogatást tudnak nyújtani az időskorú szakszervezeti tagoknak.

 

Cs. A.

Fotó: Somfai Sándor

Csepel.hu

4 hozzászólás “Szakszervezeti tagok ünnepi találkozója” bejegyzésre

  1. Strici szerint:

    Abel attila elmondta 2 korosztaly gondjaival foglalkozik kiemelten:
    1gyerekek
    2fiatalok
    3idosek.
    ……..

  2. Nagyapó szerint:

    Strici igazi internacionalista, mert hülyesége határtalan. A 4.-es szövegértelmezésen megbukna.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Strici szerint:

    Nem buknek meg ha ugy nyalnek a vezetosegnek mint on.
    Hogy mikor? Melyiknek nyal? Hat mikor melyiknek.
    Ezert jellemtelen fideszes eetars kar beszolni.
    Ismet marhasag hangzott el es a hintalo bologatott.

  4. Nagyanyó szerint:

    Ábel Attila a Munkásotthonban? Pedig Németh Szilárd kiadta a parancsot a Munkásotthon tönkretételére, mert az nem hódolt be neki!

Itt lehet hozzászólni !