Szabó Szabolcs szerint az LMP-nek is ő a jelöltje

Az Együtt politikusa máris kinevezte magát a 2018-as választás győztesének

Csepel.info

A Hír TV kimaxolta az Soros-féle összefogást: szerintük már a Jobbiknak is Szabó Szabolcs a jelöltje

Bár múlt hét péntekre ígérték, mégsem jelentették be a 2018-as MSZP-DK-Együtt-Párbeszéd választási koalíciót, és annak jelöltjeit. Úgy tűnik, jelenleg éles vita van például Kunhalmi Ágnes pozíciójáról. Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa ehhez képest már azt is bejelentette, hogy nem csak az MSZP, a DK és a Párbeszéd közös jelöltje lesz, de az LMP is őt támogatja majd Csepelen és Soroksáron – értesült a Csepel.info.

Szabó Szabolcs még 2013-ban hozott létre egy egyszemélyes blogot Csepel Hírek néven. A politikus ennek megfelelően többnyire saját magát reklámozza és Németh Szilárdot ekézi mindenféle álhírrel az oldalon. Amivel azonban most rukkolt elő, több mint érdekes. Nem csak azt állítja ugyanis, hogy 2018 tavaszán ő fogja megnyerni a választást, de azt is, hogy az LMP-nek szintén ő lesz a jelöltje.

“A képviselőnek nagy az elismertsége az Együtt-Párbeszéd, az MSZP és a DK vezetőségében is, valamint Szél Bernadett (LMP) is megerősítette a múlt heti csepeli fórumán, hogy támogatni fogják Szabó újraválasztását.”

írja az Együtt politikusa saját magáról, nem kis önelégültséggel.

Lehet benne igazság

Bár a cikk nagyrészt önfényezésről és álhírekről szól, a győztes személye pedig majd 2018 tavaszán dől el, az LMP-s állítás akár igaz is lehet. Az LMP 2016-ban még arról döntött, hogy minden körzetben saját jelöltet állít. Több újság is úgy értesült azonban, hogy a mostani kongresszusukon már olyan – titkosnak nyilvánított – döntést hoztak, amely ezzel ellentétes. Az új határozat alapján, “ha a párt szövetségi politikája megkívánja”, már alávetik magukat a balliberális összefogásnak, vagyis a Soros György által támogatott szervezetek akaratának. Márpedig, ha létezik olyan párt, amely minden egyes megnyilvánulásában Soros György akaratát tükrözi, az éppen az Együtt  – melynek Szabó a csepeli politikusa.

A javaslat támogatói között volt Hadházy Ákos társelnök, Schmuck Erzsébet (a Medgyessy-kormány helyettes államtitkára), Ábrahám Júlia és Ungár Péter.

“Mindez azt jelenti, hogy az LMP jelöltjeit jövőre minden különösebb indoklás nélkül vissza lehet majd léptetni, s ezzel megnyílik az út a koordinált jelöltállítás előtt.”

írja a Pesti Srácok a történtekről. Ugyanakkor ez egyben azt is jelentené, hogy az LMP önállósága megszűnik. Az új kampányuk is értelmezhetetlenné válna, amely a régi, posztkommunista pártok és a Fidesz közé pozicionálta volna az LMP-t.

Nem mindenkinek érdeke Szabó győzelme

Hiába áll majd látványosan Szabó Szabolcs mögé az MSZP és a DK, az már most tisztán látható, hogy a két párt csepeli szervezete nem igazán akarja, hogy ő nyerje meg a 2018-as választást. Az ok prózai: az Együtt és a Párbeszéd támogatottsága összesen is csak 1% körüli, míg Csepelen bőven többségben vannak azok az MSZP és DK szavazók, akiknek 2010 óta nem volt az általuk kedvelt pártból jelöltjük.

Szabó Szabolcs

Az MSZP-s és DK-s tagok azt is kifogásolják, hogy a buborékfújáson, fütyülésen kívül mást nem is nagyon csinált a politikus

Amennyiben Szabónak 2018-ban sikerül megnyernie a választást, bebiztosítja magát 2022-re is. Az MSZP és DK helyi politikusai ezt nagyon nem szeretnék. Ezek után nem csoda, ha aktivistáik jelenleg inkább a jobbikos Bereczki Miklósnak kampányolnak, és ezt teszi Facebook oldalán Horváth Gyula, a DK helyi elnöke is. A csepeli MSZP egyébként feltételhez szabta a támogatását: azt kérték a hivatalosan egyébként a mai napig Gyulán lakó politikustól, hogy tartsa távol magát az önkormányzati választás jelöltjeinek kiválasztásától.

Csepel.info

7 hozzászólás “Szabó Szabolcs szerint az LMP-nek is ő a jelöltje” bejegyzésre

  1. Oregedobandi83 szerint:

    Szabolcs!Ne erolkpdj,mert megegyszer nem leszel Csepel valasztott kepviseloje,mert te erre alkalmatlan vagy,semit nem tettel csepe7l erdekeben.Ebredj fel ne almodoz.

  2. Bigyó szerint:

    Ööö… Hát komám, miközben ekkora pofát növesztettél, a valasztóidat magosból fostad le. A büdös, semmirekellő migránsokkal meg ne a sétányokra gyere, hanem menj te Algériába megtudni milyen az arab világ.

  3. Nagyanyó szerint:

    Szerintem nem az a kérdés hogy ki nyer Csepel-Soroksáron, hanem hogy ki veszít! Tőlem Caligula lova is lehet szenátor!

  4. […] Az Együtt választmányi elnöke, egyben miniszterelnök-jelöltje lapunknak arról is beszélt, hogy habár ezek a visszalépések egyoldalúak, attól még szeretnék, ha más pártok az ő jelöltjeiket támogatnák, például Csepelen Szabó Szabolcsot. Érdekesség, hogy Szabó Szabolcs egy kicsit ebben már előre futott, ugyanis egy korábbi blogbejegyzésében már be is jelentette, hogy az LMP vissza fog lépni a javára. […]

  5. […] Szabó győzelméhez 2014-ben még nem, 2018-ban azonban már az LMP is kellett. Szél Bernadett 2017 novemberében ígérte meg neki pártja visszalépését, amit aztán Tenk András az utolsó pillanatban teljesített. Szabó ezt azzal hálálta meg, hogy […]

  6. […] információink szerint – Szél Bernadett szólította fel a visszalépésre. Szél már 2017 őszén ígéretet tehetett arra Szabó Szabolcsnak, hogy visszalépteti az LMP jelöltjét a […]

  7. […] – információink szerint – Szél Bernadett szólította fel a visszalépésre. Szél már 2017 őszén ígéretet tehetett arra Szabó Szabolcsnak, hogy visszalépteti az LMP jelöltjét a […]

Itt lehet hozzászólni !