Morvai: fáj az, amit Vona csinál

888

Nem biztos, hogy vállalna Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő egy újabb ciklust Vona Gáborékkal, mivel elmondása szerint “csak olyasmit vállalok, ami egyezik az elveimmel.”

A 2006-os rendőrterrort megszenvedő és azután az áldozatoknak jogvédelmet biztosító Morvai a Heti Válasznak adott interjújában kemény szavakkal bírálta az elveinek, értékrendjének hátat fordító Jobbikot. Többek között elmondta, bizonytalan a tekintetben, hogy vállalna-e még egy ciklust a jelenlegi, Vona Gábor-féle Jobbikkal, ugyanis

csak olyasmit vállalok, ami egyezik az elveimmel.”

Elmondása szerint ő már 2008-ban elkötelezte magát az országjárása alatt megismert emberek iránt, akik könnyes szemmel jöttek oda hozzá és Vonához, azt kérdezve: ugye magukban már nem fogunk csalódni? Morvai szerint azonban:

sajnos csalódhattak.” 

A bevándorlás kapcsán leszögezte, számára fontos, hogy olyan pártra szavazzon, amely nemzeti érzelmű, és amelynél biztosra veszi, hogy az elutasítja a tömeges bevándorlást és a kvótarendszert. Ugyanakkor azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik is ezt teszi-e, azt felelte:

már ezt sem tudom. A Hír TV tulajdonosi háttere és a Jobbik kéz a kézben jár. […]Hogy lehet akkor, hogy ez a tévé tömeges bevándorláspárti üzeneteket közvetít?”

Morvai rosszallását fejezte ki annak kapcsán is, hogy Vona Gábor ahelyett, hogy megpróbálta volna meggyőzni a baloldali szavazókat a nemzeti értékek fontosságáról, inkább

lesimította a saját értékeit a Gyurcsány-féle gyűlöletpropaganda miatt átmosott agyú és szívű baloldaliak kedvéért.”

Kérdésre válaszolva Morvai visszautasította azt, hogy a Heti Válasz munkatársa árulónak nevezte, majd finoman utalt arra, hogy “ha az, akkor nem az én részemről.” Kitért arra is, hogy a Köves Slomó rabbinak küldött hanukai üdvözletet

nem éreztem hitelesnek. Túl nagy volt a fordulat.”

A Jobbik jelenlegi EP-képviselője azt is elmondta, hogy folyamatosan próbált Vona Gáborhoz közeledni az évek során, de a párt fontos ügyeibe mintha szándékosan nem vonták volna be. Ezt Morvai úgy értékelte,

nőként talán bevallhatom, hogy fáj.”

Érdemes leszögezni, nem Morvai Krisztina az egyetlen, aki mérhetetlen csalódásának adott hangot Vona Gábor politikai bénázása, manőverezése kapcsán. Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője egy, a Magyar Időknek adott interjújában arra a kérdésre, miszerint Vona elárulta-e a szavazóit, többek között elmondta:

Sajnos ki kell mondani: most ez zajlik. Semmiképpen nem azt az értékrendet vállaló politikát követi, amire felhatalmazást kapott. […] Ez vállalhatatlan irány.” 

A jogvédő szerint “a Jobbik vezetése gyakorlatilag feladta az önrendelkezését, politikai és gazdasági megállapodást köthetett Simicska Lajossal.” Mi több, szerinte jelenleg gyengébben áll a párt, mint 2010-ben.

Forrás: 888

 

Itt lehet hozzászólni !