17 évig volt hibás az aradi vértanúk csepeli emléktáblája

Csepel.info

Az eredeti – hibás – emléktábla a levétele előtt

Három szakmai hiba volt a 17 évvel ezelőtt felavatott aradi vértanúk emléktábláján, vagyis ennyi ideje koszorúztak hibás táblát Csepelen. Most a régi helyett egy többszörösen ellenőrzött, új szöveg lesz rajta – mondta el lapunknak Ábel Attila.

Az RTL Klub is beszámolt a csepeli önkormányzat és a pártok által által megkoszorúzott emlékoszlopról, amelyen két gépelési hiba volt. Csakhogy az RTL Klub stábja – miközben ezen élcelődött – nem vett észre további három szakmai hibát. Ezek az eredeti emléktábla szövegében voltak benne. Vagyis 17 éve volt hibás a kiírás. Ezen kívül még több hibalehetőség van a nevek eltérő írásmódja miatt, és ez az ország több száz hasonló emlékhelyén előfordulhat – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester.

Az RTL Klub hibás beszámolója a hibás tábláról – ők sem ellenőrizék le, hogy miről beszélnek

Az elmúlt hónapokban több milliárd forint értékben kezdtünk el vagy adtunk át fejlesztéseket Csepelen. Megújul az összes óvoda játszóudvara, a Daru domb, az egykori Napközis Tábor, új utak épülnek, megújult az ÁMK tornacsarnokának összes fontos eleme, pavilonsor épül a Szent Imre téren, kibővítjük a kalózhajós játszóteret, megújul a Rákóczi Kert, és még sokáig lehetne folytatni. Ilyen körülmények között egy apróságnak tűnt lecserélni az aradi vértanúk emléktábláját. Az ok sajnálatos. A magánház tulajdonosa – ahol a tábla ki volt rakva – pénzkereseti lehetőséget látott benne. Ha az én házamon lenne ilyen emlékhely, büszke lennék rá. De a korszellem sajnos az, hogy mindenből pénzt lehet csinálni. Ezzel együtt minden normális önkormányzat törekszik a folytonosságra. Vagyis nem egy teljesen új táblát szerettünk volna kitenni, hanem a régi szöveghű másolatát. Az idő azonban sürgetett a koszorúzás miatt, és nem ment át a szöveg a szokásos ellenőrzésen. Két gépelési hiba került bele az évszámoknál. Azóta pedig kiderült, hogy az eredeti, 17 évvel ezelőtt kikerült tábla is többszörösen hibás volt – emelte ki lapunknak az alpolgármester. Az önkormányzat természetesen elnézést kért a történtek miatt.

Most ott tartunk, hogy három szakmai hibát kell javítani, és még ezen felül is kérdéses a nevek írása. Valószínű, hogy több száz hasonló emléktábla van az országban, de nem akarom mentegetni sem a korábbi, MSZP-s önkormányzatot, sem magunkat, sem mást. Ráadásul most már azt is tudjuk, hogy a hibákról az átadás után évekig és többször szóltak az MSZP-s vezetésnek, de nem érdekelte őket. Az volt a válaszuk, hogy ez jelentéktelen semmiség. Hát nem az. Látható, hogy a sajtót ez érdekli, nem az időseket, gyermekek érintő fejlesztések vagy az útépítések. Ezért olyan emléktáblát szeretnénk kitenni, amely megfelel az elvárásoknak – szögezte le Ábel Attila.

Az alpolgármester a három szakmai hibáról – ebből egy rangfokozat-elírás, kettő pedig hiányosság – azt mondta, hogy a megfejtés a táblán lesz. Addig lehet találgatni a fórumban.

Csepel.info

12 hozzászólás “17 évig volt hibás az aradi vértanúk csepeli emléktáblája” bejegyzésre

  1. liberalbolsevik szerint:

    “mondta el lapunknak Ábel Attila.” Ábel -admin- Attila saját magának adott interjút, kissé skizofrén vonásokat vélek ebben felfedezni…. 😉

    Gyerekek ez annál szánalmasabb minél többet magyarázzátok a bizonyítványt…….mindenki hibás csak mi nem, elmúlt nyolc év, a malomtulajdonos kulák háztulajdonos, soros, gyurcsány, fakocka valahogy

    ez a vicc ugrik be erről az egészről:

    Két Székely kártyázik.
    -Kend fingott?
    -Én? Nem. A kutya vót.
    -Bent sincs.
    -Majd begyün.

    Olvasom a cikkben, hogy az önfényezés se maradhatott el természetesen, azt azért tegyük már hozzá, hogy a milliárdos fejlesztések gonosz-sátánsorosista-eus pízből mennek.

    -Aztán vigyázni az iskola átnevezésénél nehogy ott is valami szabotázs legyen……. :)-

    Az ember gondolná, hogy már a fenéken járunk, de bebizonyítjátok hogy mindig van lejjebb.. 🙁

  2. Lovas szerint:

    Mi fáj ennyire bolsi? Az, hogy ti nem elszúrtatok valamit, hanem dilettáns banda voltatok?

  3. Strici szerint:

    Nnna ahogy mulik az ido elobujtok?

    Szerintem az faj “bolsinak” ugy vagytok dilettansok hogy el is szurjatok.

  4. Gandalf szerint:

    Kazinczy Lajos tábornok, helyesen Kazinczy Lajos ezredes. (!!!) Az újon is rossz!
    Nagy-Sándor József tábornok, helyesen Nagysándor József tábornok. A régin rossz volt!
    Pöltenberg Ernő tábornok, helyesen Lovag Poeltenberg Ernő tábornok. (!!!) Az újon is rossz!
    Knézich Károly tábornok, helyesen Knezić Károly tábornok. (!!!) Az újon is rossz!

    Ábel alpolgármester úr! Kéretik a legújabb táblán kiírni Lovag Poeltenberg Ernő, illetve helyesen írni Knezić Károly nevét! Szerintem ezek a vasárnapra kész újabb táblán is rosszak lesznek!

    A régi táblán is rossz mindkét dátum! (!!!) Az újon is rossz!

    https://i2.wp.com/csepel.info/wp-content/uploads/TBE_5550.jpg

  5. Lovas szerint:

    Gandalf, először tanulj meg olvasni.

  6. Gandalf szerint:

    A régin a kerítésen voltat értem, az újon pedig amit most levettek javítani! Én tudok olvasni, úgy látszik, ti nem! Szíveskedjetek utánna nézni a nevek helyesírásának, ahogy a nevezettek írták a saját nevüket!

  7. Lovas szerint:

    A két táblán azért van ugyanaz a rossz szöveg, mert a második az első másolata. Gandalf, te nagyon hülye, tanulj meg olvadni! 🙂

  8. Lovas szerint:

    Olvasni 🙂

  9. Lovas szerint:

    De ha ennyire hülye vagy, miért írsz hozzá?

  10. Gandalf szerint:

    Az a hülye aki hibásan újravésette a táblát! Ki is volt a megrendelő, Borbély Lénárd vagy Ábel Attila? Ők nem tanultak történelmet? Különben is azért írtam a 22:02-es hozzászólásomat, hogy ne csak a Kazinczy Lajos rendfokozatát és a két hibás időpontot javítsák ki, hanem a többi hibát is!

    Egyébként meg ha a második tábla az ELSŐ MÁSOLATA VOLT, akkor miért írtak Nagy-Sándor József helyett Nagysándor Józsefet, illetve Pöltenberg Ernő helyett Poeltenberg Ernőt?
    A hülyeségetek HATÁRTALAN, javítottátok a táblát KÉT HELYEN, és nem vettétek észre a HIBÁS 1848-AS DÁTUMOKAT!

    Poeltenberg Ernő nem Poeltenberg Ernő, hanem LOVAG Poeltenberg Ernő! Vécseynek és Leiningennek helyesen írták a nevét Gróf előtaggal, nekik lehet? Knézich Károly meg Knezić Károly!

  11. Gandalf szerint:

    Egyébként meg köszönjétek meg a segítséget és szóljatok a vésnöknek, mert kénytelenek lesztek még egyszer újravésetni a táblát! Már így is rajtatok röhög a felénél több ország (ellenzék)!

    Én szóltam, ha hibás lesz megint, kénytelen leszek szóvátenni az itteni figyelemfelhívásomat!

  12. Strici szerint:

    Admin nincs hozza fuzni valod a tarsalgashoz?
    Peldaul sorsszeru olvadni-olvasni
    Forumon hulyezni es szo nelkul hagyod?
    Nem moderalnod kellene a forumot?
    Abban az esetben nem ha igaz ami sokszor felmerult te tobb neven irogato szemely vagy.
    Ebbe nev szerint nem megyek bele. A forumozok ugyis tudjak.

Itt lehet hozzászólni !