Cserjékkel szépülnek a közterületek – Folytatódik az őszi cserjeültetési program

Csepel.hu

Sokan várakoztak szombat reggel a Csepeli Városgazda bejárata előtt, ahol cserjéket osztottak a csepeli lakosoknak a zöldterület-fenntartási osztály munkatársai. Terülő madárbirs, törpe gyöngyvirágcserje, örökzöld orbáncfű, arany kúszó kecskerágó, mirtuszlonc, labdarózsa, fodroslevelű japán gyöngyvessző és még szebbnél szebb növények közül válogathattak az érdeklődők. Idén hétezer cserje került kiosztásra.

Az önkormányzat ebben az évben is újra meghirdette  ”Őszi cserjeültetési” programját, amelynek keretében lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) átlag tíz darab konténeres díszcserjét ajánlott fel cserjefoltok, sövények kialakítására.

A szakemberek szerint a növények a közterület szépítését szolgálják, jól látható helyen mutatnak a legjobban. Társasházaknál a be nem kerített előkertbe, a bejáratok melletti területre vagy a járda melletti zöldsávra ajánlják, míg a kertes házaknál az ingatlan előtti járda és az úttest közötti zöldsáv alkalmas ültetésre.

A virágosztási akcióhoz hasonlóan a cserjeosztásra is évről évre többen jelentkeznek. A növények közül most a levendula volt a legkedveltebb, szép a színe, kellemes az illata és látványosan mutat a kertekben, közterületeken – mondta el oldalunknak Bartos Péter, a zöldterület-fenntartási osztály vezetője.

A már hagyományos cserjeosztásra ellátogatott Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester.

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !