Tegyünk együtt a szoptatásért! – Csepeli Anyatejes Világnap

Csepel.hu

Az anyatej a világ legcsodálatosabb és legértékesebb tápláléka, mely élet, erő, egészség – hangsúlyozta dr. Juhász György, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója a Csepeli Anyatejes Világnapon.

Szeptember 12-én a  Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban kismamák, anyukák, apukák és gyermekek gyűltek össze a Csepeli Védőnői Szolgálat munkatársai által szervezett rendezvényen. Az idei év mottója a „Tegyünk együtt a szoptatásért!” volt.

A főigazgató beszédében Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd országgyűlési képviselő üdvözletét tolmácsolta. Kiemelte: az anyatejnek a betegségek megelőzésében óriási szerepe van, annyiféle ellenanyagot tartalmaz, hogy amíg szoptat a kismama nagyon kicsi a valószínűsége bármiféle megbetegedésnek. Kitért arra is, hogy a csepeli önkormányzat szívén viseli a jövő nemzedék sorsát. A családbarát intézkedések során minden újszülött családja babacsomagot kap.

Ezután Erdélyi Bettina, a BFKH XX. Kerületi Intézet Népegészségügyi Osztály vezető védőnője Zágon István egyik története kapcsán az az anya és a szülő kapcsolatáról szólt. „Harmóniát kell teremteni az anyaság és szülőség között. Fontos, hogy tudjuk, mikor kell szerető anyának lenni és mikor kell egy következetes nevelést végigvinni” – mondta el az osztályvezető védőnő.

A csaknem egész napos eseményen egészséges ételkóstolóval, gyermekjátszóval, szakmai előadásokkal és számos termékbemutatóval várták az érdeklődőket, valamint az anyatejadó anyákat is köszöntötték.

A programokat az Egressy Béni Zeneiskola tanulói énekműsorral színesítették.

A rendezvényen a csepeli önkormányzatot képviselte Lantai-Metz Tímea intézményfelügyeleti ágazatvezető és Nagyné Kovács Tímea, a HSZI mb. intézményvezető.

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !