Hajókirándulás nyugdíjasoknak: a 15. alkalom is sikeres volt

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat ismét jó hangulatú dunai hajókirándulásra invitálta a kerületi nyugdíjasokat szeptember 7-én. Az élő zene, a baráti beszélgetések igazán kedélyessé tették a programot, még a borongós idő sem szegte kedvét a résztvevőknek.

A városnéző kirándulás a Zsófia főhercegné panorámahajó Petőfi téri kikötőjéből indult, ahová külön buszokkal érkeztek az idősek. A rendezvényen jelen volt Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester is. A kerület első embere a 15. hajókirándulás alkalmából köszöntötte a vendégeket, majd kiemelte, a csepeli önkormányzat 2014-ben október 1-én, az Idősek Világnapján szervezte az első kirándulást, ami az elmúlt években rendszeres és népszerű programmá vált a kerületben. Az önkormányzat a családok mellett kiemelten foglalkozik a szépkorúakkal is. Ezt bizonyítja az ingyenes strandbelépő, az 5 alkalmas sóterápia bérlet vagy az a számtalan program, amelyet a csepeli nyugdíjasházon keresztül szerveznek az időseknek – emelte ki a polgármester. Végezetül megköszönte, hogy ennyien elfogadták a meghívást, és sok új vendég is csatlakozott a programhoz.

Városnézés élő zenével

A sétahajó fedélzetén kellemes programok várták a vendégeket, melyekről ez alkalommal is Csepeli Városkép Kft. munkatársai gondoskodtak. A résztvevőket élő zene szórakoztatta. Hadnagy Andrea zongorajátéka jó hangulatot teremtett, az örökzöld slágereket hallva sokan táncra perdültek, énekeltek. A büfé bőséges étel-ital kínálattal állt a vendégek rendelkezésére. Sokan beszélgettek, fényképezkedtek vagy éppen gyönyörködtek a budapesti panorámában. A városnéző hajó a Várkert bazár, a Lánchíd, a Parlament épülete mellett elhaladva a Margitszigetig közlekedett, majd visszafordulva, a -Gellért-hegyet, a Rudas fürdőt, és az Egyetem rakpartot is érintve – egészen a Rákóczi hídig jutott. A hajóút során a résztvevőknek lehetőségük nyílt arra is, hogy az őket foglalkoztató kérdésekről, problémákról közvetlenül beszélgessenek a kerület vezetőivel.

Októberben újra!

Az idei Idősek Világnapján újabb hajókirándulást szervez az önkormányzat. A tervek szerint erre a programra is a csepeli piacon lehet majd jelentkezni az elkövetkezendő napokban. A regisztráció során előnyt élveznek majd az új jelentkezők, de a megüresedő helyekre szívesen látják a korábbi vendégeket is!

Jó hangulatú kirándulás

Az évek óta méltán népszerű rendezvény ezúttal is kellemes kikapcsolódást nyújtott. Németh Mihályné Katalin élettársával, Simon Imrével érkezett a rendezvényre. „Nagyon jó hangulatú a kirándulás, kellemes a zene, nagyon jól érezzük magunkat. A programok mellett a kerület fejlődésével is igen elégedettek vagyunk, sok a pozitív változás, számos előrelépés történt a kerület életében.” Az idős pár kitért a most sokakat foglalkoztató aktuálpolitikai kérdésekre is. Elmondták, hogy támogatják a jelenlegi irányvonalat, ugyanakkor Vona Gábor nyugdíjasokkal kapcsolatos megjegyzését sértőnek és bántónak találták. Úgy vélik, a Jobbik elnökének bocsánatot kellene kérnie az idősektől.

Horváthné Kovács Mária első alkalommal vett részt a programon: „Nagyon tetszett, szeretem az ilyen jellegű közösségi programokat. 67 évig a VI. kerületben éltem, féléve költöztem a férjemmel Csepelre, nagyon szeretem azt a környezetet, élvezem az ott töltött időt.”

Hadaghian Istvánné, Irma a piacon figyelt fel a felhívásra, ott jelentkezett a hajózásra: „Kellemes a program, jó a zene, amíg én itt lent nézelődöm, addig a férjem a fedélzeten fotózik. Legközelebb is szívesen jönnénk.”

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !