Amikor a gazdi a suttyó

Csepel.info

Nem csak suttyó autósok, de suttyó kutya gazdik is vannak – írta lapunknak egyik olvasónk. A történet, ami egy játszótéren zajlott, sajnos sokak számára ismerős lehet.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük olvasói levelünket.

“Két kismama is kérte a hintázó kutyást, aki a játszótérre szaratta a kutyáját… (Csillagtelep) Bár összeszedte, de a játszótéren lévő szemetesbe dobta az ürüléket, amit 20 méterrel arrébb a játszótéren kívül is kidobhatott volna. Parázs vita, hosszas unszolás után végül is elhagyta a játszóteret. A kutyafuttató cca. 200 méterre van, ahova azért nem hordják az ebeket, mert nincs gondozva. Kedves kutyások! Talán nem nektek kéne a kutyafuttatón is rendet tartani?”

Csepel.info

12 hozzászólás “Amikor a gazdi a suttyó” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Kár, hogy a Facebookon ennél a posztnál megjelenő kommentekből ide semmi nem jön át.
    Miközben próbáljuk védeni a gyermekeink egészségét, a kutyások követelik maguknak a mások által vagy közpénzen rendben tartott kutyafuttatót, ha nem, hát akkor a játszóteret.

  2. Balos szerint:

    Személyes tapasztalatom szerint a kutyatartók egy része szaratja szét a kutyafuttatókat. Ugyanezek mennek utána szétszaratni a játszótereket.

  3. kispajtás szerint:

    A Facebookon a kutyaszaratók, többnyire nők (nem is értem) a hangadók, sajnos.

  4. genovéva szerint:

    Még mindig jobb, ha csak a “saját” futtatójukat csinálják tele az ebek, mint ha a játszótereket, közparkokat. A Daru-domb környéke lassan talán tényleg rendeződik, annál nagyobb kutyafuttató pedig a fővárosban biztos, hogy nincs. Más kerületekben ezt nem engedik meg, ott az emberek érdekei a kutyáké előtt vannak.

  5. Bleki szerint:

    a játszó terek is köpénzen épülnek és tartják karban,a kutyások is adófizetők és vannak gyerekeik is. Nem itt kel puffogni ,szólni kell agazdának,hogy szedje össze a kutya piszkot.

  6. genovéva szerint:

    OK, hogy a játszótereket közpénzen tartják karban… De valahogy a parkőrt is ki lehetne talán gazdálkodni. Én biztos, hogy nem szólok rá a kigyúrt fickóra, hogy szedje össze – ezért puffogok itt, hátha meghallja valaki. Egy hivatalos személytől talán el is fogadnák a figyelmeztetést. Vagy lehetne zacskókat kihelyezni, büntetést kilátásba helyezni, vagy mittudomén még mit.

  7. Brigitta szerint:

    Azt azert meg kene nezni h milyen aranyban vannak kutyafuttatok es jatszoterek… ahol en lakom konkretan a kozelben sincs egyetlen egy kutyafuttato sem viszon akar hova nezek jatszoterek vannak mindenhol…kerdem en hova vigyem a kutyamat h ne ”zavarjon” senkit? Nyilvan nem egy jatszoterre de szanalmas h nincs is annyi gyerek amennyi miatt szukseg lenne ennyi jatszoterre, es meg ezzel sincs baj csak akkor legyenmar hova minni a kutyakat is.

  8. genovéva szerint:

    Pedig vannak igen jó méretű parkok Csepelen is, ahol simán elférnének a futtatók, és béke lenne. A Boráros téri HÉV végállomás mellett azon a szűk helyen is ki tudták alakítani, de pl. a szentendrei hév és a Duna között is van- mer ott megvolt a szándék a békés egymás mellett élésre.

  9. kispajtás szerint:

    Ott kell kutyát tartani, ahol biztosítottak hozzá a feltételek.
    A kutya is élőlény és a gazdája tartozik érte felelősséggel, ami nem azt jelenti, hogy a kutyáknak, a kutyásoknak mindent szabad.
    A nagy többség még így is elnéző a kutyásokkal szemben, de valaki szóvá meri tenni, hogy a kutyatartással felelősség és kötelezettség is jár, rögtön megy a hőbörgés.

  10. Bambi szerint:

    Már ne haragudjatok, de miért is a kutyásoknak kéne rendet tartani a futtatón?? az a helyi önkormányzat dolga, hogy füvet nyírjon ott..stb.

  11. kispajtás szerint:

    Bambi:
    Az önkormányzat inkább a gyerekek és a nyugdíjasok komfortérzetének a biztosításáról gondoskodjék.
    A kutyások pedig a saját kutyájukéról…
    Egyébként is az utóbbi időben jelentősen megugrott a lakótelepeken tartott kutyák száma, ami a többi embernek egyre több kellemetlenséggel jár. Az önkormányzat szarik az ebrendelet (ha egyáltalán van ilyen Csepelen) betartatására és semmilyen szankciói nincsenek a lakóközösségekben élő, a kutyatartás szabályait figyelmen kívül hagyókkal szemben.
    A panelekbe egyébként sem való a kutyák, de pláne nem kettő, három, vagy akár több is.
    Baromi kellemes az is, amikor a gazdi elmegy otthonról és egész nap zeng a ház a kutya ugatásától, vagy nyüszítésétől reggeltől estig.

  12. Hozzászóló szerint:

    Kispajtás, neked teljes mértékben igazad van. Mondom ezt én, mint valamikori kutyatartó.

Itt lehet hozzászólni !