Mi folyik itt Csepelen?

Csepel.hu

Százmilliós beruházások valósulnak meg az elkövetkezendő hetekben Csepelen. Az útépítésekkel, bölcsőde-és óvodafelújításokkal, a Daru-domb és az ÁMK rendbetételével évtizedes ígéretek végére tesz pontot a kerület vezetése.

Csepelen csak 2011-ben kezdődtek meg, de azóta folyamatosan zajlanak azok a fejlesztések, amelyek a teljes körű csatornázást, az utak aszfaltozását és az esővíz elvezetést is tartalmazták. Szintén akkor kezdődött a rendszerváltás után lepusztult parkok, közterületek rendbetétele, amit Borbély Lénárd polgármesteri programja az óvoda udvarok felújításával egészített ki. Új sportpályák épülnek a fiataloknak, fitnesz-parkok az idősebbeknek, tervezik a még megmaradt földutak aszfaltozását.

GMA 1898Aszfaltozás, csapadékvíz-elvezetés

 

A beruházások részeként idén tavasszal hat utcában kezdődtek el az építkezések. Az önkormányzat cége, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. lebonyolítója annak a fejlesztés-sorozatnak, amelynek keretében hamarosan aszfaltozott burkolatot, új csapadékvíz-elvezetést és új járdát kap a Szigony, a Kormányos és a Csáklya utca. A vadonatúj utakhoz csapadékvíz elvezető csatornát is építenek. Ugyanígy újul meg az Evezős, a Szebeni, és a Temesvári utca. Utóbbi felújítása az egyik legnagyobb volumenű munka: az utca több mint 800 méteren kap új aszfaltot. A kivitelezők padkákkal, kapubehajtók építésével, gyephézagos betonburkolatokkal, sebességkorlátozó küszöbökkel teszik élhetőbbé Csepelnek ezt a részét. A munkálatok a terv szerint haladnak, befejezésük szeptember végére várható.

GMA 2159A Szebeni utcában azonban az önkormányzat legnagyobb igyekezete ellenére a vártnál lassabban haladnak a gépek. Korábban, már a tervezési szakaszban kiderült, hogy a Szebeni utca csatornaszakasza, amibe a Temesvári utca csatornavize belefolyna, hiányzik.  A munka elvégzését kizárólag a Fővárosi Vízművek által akkreditált cég végezheti el, így az önkormányzatnak nem volt ráhatása a munkálatokra. Ennek köszönhetően a megbízott kivitelező hátráltatva volt a munkavégzésben. Az átadás határideje szeptember 23.

 

GMA 2471Modern bölcsőde- és óvodaudvarok épülnek

 

Idén mintegy 360 millió forintból születnek újjá Csepel bölcsőde- és óvodaudvarai. Ennek keretében újítják fel a Gyermeksziget- és a Kádár Katalin Tagóvoda, valamint a Belvárosi- és az Erdősori Bölcsőde udvarait. A Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. közreműködésével az intézmények zöldterülete a kerítésekkel, teraszokkal, árnyékolószerkezetekkel együtt több mint 10 ezer négyzetméteren újul meg, ráadásul korszerű öntözőrendszereket is telepítenek. A fejlesztéseknek hála vadonatúj homokozókat, játékokat kapnak a gyerekek. Az előre leegyeztetett játszóeszközöket a gyártók a túlterheltség miatt néhány esetben csak hosszabb határidővel tudják leszállítani. Természetesen ez a felújításai munkák többi részét nem érinti, így az udvarokat már szeptember elején újra használhatják a gyerekek.

A felújítások máshol is gőzerővel folytatódnak. A Gyermeksziget Tagóvodában a terasz egyedülálló műfű burkolatot kap, a Kádár Katalin Tagóvodában pedig térkő burkolatot lesz kialakítva, melyhez egy félkör alakú rendezvénytér is kapcsolódik. Ugyanakkor vadonatúj tornatermet kap a Zsongás Tagóvoda. A Belvárosi Bölcsőde felújított aszfaltja pedig a teljes felületén kap színes festést, benne az egyes csoportok jeleivel.

GMA 2582Kerületi bölcsőde- és óvodafelújítások volumenét egyébként jól jelzi, hogy a munkálatokból az önkormányzat másik cége, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft. is jelentős mértékben kiveszi a részét. Közreműködésükkel hamarosan megújul a Kerek Világ Óvoda mindkét udvara, valamint a Hétszínvirág Óvoda udvara is. Fontos tudni, hogy mindegyik helyszínen előre egyeztetett módon történt az udvarkialakítás a pedagógusok által össszeírt igények maximális figyelembevételével. Plusz adottságként az ovisok tankertet is kapnak, amelynek gondozása saját feladat lesz. Persze nem csak a játszóterek, de előkertek, épületek és néhol a közművek is megújulnak. A felújított bölcsőde- és óvodaudvarokat a tervek szerint szeptember 5-én adják át.

 

GMA 2679

 

Látványosan újul meg a Daru-domb

GMA 2311Részben fővárosi, részben önkormányzati forrásból tavasz óta zajlik a Daru-domb és a mellette lévő közpark teljes körű felújítása. A több mint 300 millió forintos beruházásra Borbély Lénárd polgármester javaslatára pályázott és nyert Csepel a Főváros pályázatán.

A Daru-dombnál a terület zöldfelületi megújítása mellett új, burkolt gyalogos ösvények kialakítására is sor kerül. Az átalakítás után akadálymentesen lehet lejutni a Kis-Duna part menti sétányra, a vízpart felé pedig 86 méteren ülőfalak lesznek kialakítva LED-es díszvilágítással. Megújul a rendezvénytér, a park új, intelligens közvilágítást kap és egy új gördeszka-pálya is lesz a meglévő fitneszpark mellett. Ezen felül egy teremcsúszda létesül a gyerekek és a családosok örömére, de új utcabútorokat is kihelyeznek.

A 33 ezer négyzetméteren zajló kivitelezési munkálatok várhatóan augusztus 10-ig tartanak. A felújítást követően egy természetközeli, a vízparttal kapcsolatot teremtő parkban tölthetik szabadidejüket az oda látogatók, ezzel pedig Csepel egy méltó szabadtéri rendezvényhelyszínnel gazdagodik.

 

Megszépül az ÁMK

 

GMA 2519Az önkormányzat döntése nyomán mintegy 145 millió forintból újul meg a nagy múltú Csepeli Általános Művelődési Központ. A Csepel Diáksport Egyesülettel közös beruházás részben a kerület saját forrásából, részben a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-s pályázatának 104 millió forintos támogatásával valósul meg.

Az épület felújítása során a tornacsarnok új sportburkolatot kap, új nyílászárók kerülnek beépítésre, emellett elektromos árnyékolástechnika is működik majd. Ezen felül az igényekhez igazodva korszerűsítik a mosdókat, öltözőket, felújítják a csarnokszerkezet feletti lapos tetőt. Az előtér és szociális blokk felett pedig a visszabontást követően új hőszigetelést és csapadékvíz szigetelést alakítanak ki és sor kerül teljes körű gépészeti és elektromos felújításokra is. A korszerű, minden igényt kielégítő csarnokkal a csepeliek régi álma válik valóra. A munkák befejezésének tervezett időpontja 2017. szeptember 29.

 

GMA 2806Korszerű pavilonsor épül a Szent Imre téren

 

Már csak néhány hónap és korszerű paviloncsoporttal gazdagodik a város központja, a Szent Imre tér. A leromlott állapotú régi pavilonokat lebontották, az új pavilonsor viszont igényes lesz, benne vendéglátóhelyekkel, üzletekkel, valamint egy BKK központtal. A beruházás része egy mindenki által használható akadálymentesített, és egy nyilvános mellékhelyiség, utóbbi egy jelképes összeggel, 50 forinttal működik majd. A részben pályázati forrásból, részben a csepeli önkormányzat támogatásából megvalósuló közel 200 millió forintos paviloncsoport átadása idén ősszel várható.

Csepel.hu

46 hozzászólás “Mi folyik itt Csepelen?” bejegyzésre

  1. öregedöbandi szerint:

    Szeretném tudni,hogy a be ígért Királyerdő ut.aszfaltozása mikor kezdődik?Remélejük,hogy nem marad el,mert ez már nagy égés lenne.

  2. admin szerint:

    Amint értesülünk róla, leírjuk. Az elmúlt hónapokban nem történt olyan extrém eset, ami miatt elmaradt volna beruházás, és erre az útra a pénzt úgy tudjuk odaadták.

  3. Zolee szerint:

    Tudom, hogy mindenkinek a saját utcája a legfontosabb, de kérdezném, hogy lassan minden utca szilárd burkolarú, de a mindig minden szempontból utolsónak hagyott rövidke Sügér utca aszfaltozásáról megint nem hallani semmit. Csak kerülgetjük a buckákat- főleg eső után szorgalmasan- nyeljük az autók porát. Nyáron napközben egy- egy autó után porfelhő az egész utca, úgy, hogy körülöttünk minden más aszfaltos. Nem egyszerűbb lett volna megcsinállni mikor a körülöttünk levő utcák készültek? Nagyon várjuk, de sehol nem hallani, hogy ide is elérnek, vagy ez megint kimarad?
    Köszönöm szíves válaszukat.

  4. strici szerint:

    adminom!
    hova lett a pavilon sor iras?
    egy hsz.-ben kenyelmetlen kerdes volt?
    +egy masik hirnel is eltunt 2 hozzaszolasom.
    indul a fokozott cenzura?

  5. névkötelez szerint:

    200 millió Ft a pavilonsor??
    Nincs egy egészen picit túlárazva?
    Naja, gondolom haverok építik.

  6. gubacsi szerint:

    “évtizedes ígéretek végére tesz pontot a kerület vezetése.” – tehetné ezt a Gubacsi híddal is. (Ehelyett 1 hónapig lezárják a híd felét. Bravó!)

  7. lolka szerint:

    Hét év alatt, hogy összegyűlt a tenni való…dicséretes ez az igyekezet, csak legyen elég idő. Az elkerülőút? Nincs róla egy szó sem, az már nagy falat lenne…

  8. Tóth kati szerint:

    És mi lesz a Gerincúttal?Mit jelent,hogy elavult a második szakasz terve és újra kell tervezni?Választási igéret van rá,hogy megépítik a ciklus végére a második szakaszt.Például pavilonsor nem szerepelt az igéretek között,de az út igen.

  9. Betke szerint:

    A 2014-es választáskor beígért királyerdőben megépülő kisebb bevásárló létesítmény, ahová még a kisposta is beköltözne, mert az ahogy kinéz? A telket már 3 éve lerendezték, ugye nem másra lesz felhasználva? Már nincs egy év a következő megmérettetésig!

  10. admin szerint:

    Betke: többször is hírt adtunk erről a fejlesztésről. Készen lesz.

    Tóth Kati: megszavazták a 2. és 3. ütem együttes tervezését. A tervezés után jöhet a kisajátítás, és utána az építés.

  11. strici szerint:

    admin!
    latvanyosan szelektiv a munkad!
    2 embernek valaszolsz de a neked feltett kerdest veletlenul nem vetted eszre.
    a pavilonsorrol szolo cikk eltunt a kerdessel eggyutt hogy mi modon mutyizzak ki az uzleteket a rokonoknak havaroknak.
    honnan tudjak milyen uzletek nyilnak majd ha nem volt meg palyazat? ha meg volt palyazat. mikor hol volt kihirdetve?

  12. Betke szerint:

    Strici, nemzeti dohánybolt biztos lesz sok-sok alkohollal!

  13. Betke szerint:

    Admin, mikorra várható a teljesítés, mert ott még egy kapavágás nem történt!? Ha egyáltalán a művelődési ház (Rideg)mellett fog felépülni.

  14. Nagyapó szerint:

    Betke! Kár ezt a szöveget naponta leírni. Olvassa el az önkori előterjesztését és mindent tudni fog. Igaz akkor mit írjon?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Betke szerint:

    Nagyapó, ez a kedvenc témáim egyike! Ha az ígéretnek megfelelően elkészült volna, már rég itt sem lennék! De Ön csak kommunistázzon tovább, mert mást úgysem tud írni!

  16. mind_the_gap szerint:

    Jó lenne, ha a pavilon sorra be tudnának költözni a Kossuth utcai pavilonok bérlői amíg ledózerolják azt, és építenek helyette valami kulturáltabbat.

  17. bubódoktor szerint:

    kapirgálás megint.

    mikor lesz albertfalvi híd és új gubacsi híd? mikor lesz 18-as és 3-as villamos csepelen?
    mikor lesz felújítva a HÉV és meghosszabítva az m0-ig és a kálvin térig?
    mikor lesz kéreg alá víve a HÉV a rákóczi úti szakaszon?
    mikro lesz gerincút 2. és 3. ütem?

    nem csináltok semmit, aztán a kapirgálást adjátok el fejlődésnek a fideszmókusoknak. amit csináltok, az egy önkormányzatnak az alaptevékenységei közé tartozik. a fejlődés az, amit fentebb írtam.

    dolgozzatok végre!!

  18. Nagyapó szerint:

    Betke! “Rrepetitio est mater studiorum” (ismétlés a tudás anyja) ezért:(2017. július 29.)
    “Betke! Kár ezt a szöveget naponta leírni. Olvassa el az önkori előterjesztését és mindent tudni fog. Igaz akkor mit írjon?”
    A komcsikról pedig „a kommunizmus megbukott minden értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem meztelen életét és a zsákmányt” (Márai)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. xy szerint:

    Sajnos igazat kell adnom Bubódoktornak. Kb. 5 éve még talán vitázni kezdtem volna vele:)

  20. bubódoktor szerint:

    5 éve még én is más hangnemben írtam ezeket. akkor még javasoltam, hogy ha már egyszer 2/3-van, ráadásul németh ‘csőrmester’ szilárd akkora potentát a kormányban és a fővárosi közgyűlésben, akkor ugyan bulizzon már ki valami komoly infrastruktura-beruházást csepelnek. 4 éve alatt semmi ilyesmire nem került tinta…aztán még szopottgombóc szabolcstól is kikapott, mapapság meg egy országnak van hányingere tőle, ha meglátja/meghallja.

    közben pl a 11. kerület a 4-es metró mellé kapott egy 1-es villamost is stb stb.

    meg lehet nézni a lakásárak alakulásából, hogy mi történt csepelen, csepellel – leszakadás. közben meg néhány idióta fideszdroid olyanokat ír ide, hogy milyen jó, hogy nem csinálnak semmit, mert ha csinálnának, akkor csepelen is növekednének a lakásárak, amik már így is magasak. kiváncsi lennék mit szólnak ehhez a lakástulajdonosok…

    csepelnek valami olyan polgármester kéne, aki nem tagja egyik pártnak sem, mégis elég ismert személy. el kell szakadni budapesttől és önálló megyei jogú városként megpróbálni megvalósítani a fejlesztéseket. amíg csőrmesterek és kesztyűbábjaik irányítják a kerületet, addig nem lesz semmi, mert le van szarva a csepeliek mit akarnak. a többség száját be lehet tömni egy kis kapirgálással, játszótérrel meg ingyenkoncerttel.

    5 éve még én is bíztam, mert tóthmisi féle maszopszadesz nem sok mindent csinált, de mára be kell látni: ők legalább egy kvassay hidat átadtak, és a gerincút első szakaszász, ha több, mint 10 év késéssel is, de elkezdték…

    csőrmester és kesztyűbábja még ennyit sem tudnak felmutatni, csak a murva meg a világítás a hattyúknak meg a kapirgálás. gratulálok.

  21. Nagyapó szerint:

    bubódoktor! Látszik, hogy egy laikus, viszont “öntudatos” ember szólal meg.
    bubódoktor! Van fogalma arról, hogy egy nagyobb beruházás tervezése mennyi időt igényel? Nincs, de azért szövegel. Tudja, hogy pl. egy út felújítása mennyi előkészületet igényel? Dr Bubó tájékozódhatna!
    Csepel elszakadását a szoclib koalíció megakadályozta, kérdezze eetásait miért?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  22. strici szerint:

    nagyapo eetars!
    legyen szives tajekoztassa a laikusokat.
    mutogatnak visszafele az elozo vezetes 20 ev utan keszitette el a gerincitat.
    a mostaninak 7 ev semmire sem volt eleg.
    akkor varjunk 4,5 evet utana meg 4-5 evet?

  23. kispajtás szerint:

    Ez a pavilonsor úgy hiányzik a Szt.Imre térre, mint ablakos tótnak a hanyattesés 😛
    Mégis, mit fognak árulni, szolgáltatni ezekben a pavilonokban, ami nincs máshol, ami hiánypótló, ami nélkül nem tudnak élni a csepeliek?
    Szerintem hasonló profilú üzletből, mint ami itt meg fog nyílni, 300 méteres körön belül legalább egy, de lehet, hogy több is van.
    Majd lássuk kb. két év múlva, hogy mivé lesz ez a projekt, nem kell nagy jósnak lenni hozzá.
    Egyszóval az egész nagyon mutyigyanús.

  24. Betke szerint:

    Bubodoktornak tökéletesen igaza van! Polgármesterünk kínosan vigyáz arra, nehogy valami komolyabb beruházás miatt lobbizzon a fővárosi közgyűlésben! Megkapta a házifeladatot elődjétől, mit nem kell csinàlni ahhoz, hogy a fizetését biztos megkapja! Csepelnek ezt dobta a gép! Szép lassan leépül és elértéktelenedik! Egy XI. kerületi 2 szobás panellakást lehet venni csepeli 2 szobás családi házért! Amíg ilyen az infrastruktúra, ne várjunk csodákat! Most, hogy a hév a MÁV- hoz került, a villamosprojekt is lecsengett? Pedig Borbély úr teljes mellszélességgel kiállt mellette! Marad a mocskos, dögmeleg, magaslépcsős h7?

  25. névkötelező szerint:

    Corvin-csomópont kétszintűvé alakítása?
    Na arról még csak szó sem esik.

  26. lolka szerint:

    ” Nagyapó szerint:
    2017. július 30., vasárnap – 21:12

    bubódoktor! Látszik, hogy egy laikus, viszont “öntudatos” ember szólal meg.
    bubódoktor! Van fogalma arról, hogy egy nagyobb beruházás tervezése mennyi időt igényel? Nincs, de azért szövegel. Tudja, hogy pl. egy út felújítása mennyi előkészületet igényel? Dr Bubó tájékozódhatna!” -Ezt 7évvel ezelőtt szerettem volna olvasni, amikor az előző vezetést piszkálta ugyan ez a fazon az esővíz elvezetés, a mellékutak aszfaltozása, a gerincút kivitelezése kapcsán! Most lehet ajvékolni az idővel meg mennyi időt igényel a tervezés stb. Elég volt egy kis galvániszapozás, egy kis hárosozás egy kis kórházazás és egy fa ültetés, hetekig szalag átvágás és ámult a nép…a kamionok azóta is két óvoda levegőjét szennyezik…A gerinc útnál két oldalon kellett kisajátítást végezni, majd most meglátjuk, hogy halad a “projekt”, ha egyáltalán van, vagy lesz. Szigethalom pillanatok alatt elkészítette a kerülőutat több körfogóval együtt XXI meg szarakodik még a meglevő tervekkel, “amit még el kell készíteni…röhej…(na lehet fikázni illetékes eetás aki mindenki hozzászólását megmagyarázza a panel dumájával, amit témától függően kiosztanak, mint a gazdájának… )

    ceterum censeo…Az elégetett falevél 98% vízgőz 2% pór

  27. bubódoktor szerint:

    Bolsevikapó – nem kell a bolseviktempó. 7 év alatt elég sok mindent lehetett volna csinálni, de még odáig sem sikerült eljutni, hogy papír legyen róla, szerződés legyen róla, kapavágás legyen. 7 év alatt lehetett volna új gubacsi híd – hatástanulmánnyal, tervezéssel, kivitelezéssel együtt. Azt a 15-t követő 6 év alatt már megépülhetett volna a gerincút második szakasza, de semmit nem csináltatok.

    Kapirgálás a szent imrén, meg a dunaparton, meg játszótér felújítás? Ez egy önkormányzat alaptevékenysége vazzeg, nem fejlesztés.

    Most még az albertfalvi hidat is elszabotáljátok örökre mert valami nem csepeli fideszköcsögnek éppen a galváni úti híd az érdeke. Hogy így nem lesz se 3-as, se 18-as villamos csepelen? Kit érdekel…

    Mindkét villamosvonalnak lehetne csepelen a végállomása – átszállás nélkül elérhető lenne egész buda és egész pest, moszkva tér vagy az örs stb. Lehetne új villamosremiz csepelen az új végállomásnak, új munkahelyekkel, de neeeem. Megkapirgálunk pár játszóteret meg pár bokrot és mosolygunk a csepel.infón, a fizetett trollhadsereg meg tapsol.

    7 évetek volt kijavítani a maszop-szadesz hibáit, de szartatok rá, szartatok ránk.
    Már azt se lehet mondani, hogy ti jobbak vagytok, és azok nem csináltak semmit.
    Mert amit csináltak, az nem volt sok, de ti még annyit se.
    Azok – akármennyire is utáltam őket – csak dobtak ide egy új kvassay hidat, ha 15 év után is, de a gerincút első felét elkezdték felépíteni.

  28. bubódoktor szerint:

    És ha annyira elszakadáspártiak lennétek, ti is bedobhattátok volna újra. Volt rá 7 év. Biztos jobb lett volna, hiszen Tarlós Pista 2013-as Budapest 2030 terve alapján 1, azaz 1 megállóval hosszabbodna a HÉV déli irányba egészen az Erdősor útig. Az kb 300m-re van a vágányok jelenlegi végétől. 2030ig.

    Ennyit ér a fidesznek csepel – 300m HÉV hosszabbítás 2030ig…

    Itt visítoztatok a kórházbezáráskor, oszt mégse csepelre hoztátok a szuperkórház felépítését, pedgi a galváni úti hidatokkal minden irányból elérhető lenne, de neeem, inkább a semmi közepére. Hiába alelnök a csőrmester, ezt sem sikerült elérni.

    7 év alatt nulla komoly infrastruktúra-fejlesztés. És most is csak ígéretek vannak, azok is elfuserált dolgokra: galváni út híd, ami nekünk nem kell. Csepelnek az albertfalvi híd kell. A gubacsi hidat is meg akarjátok kapirgálni, de az nem bokor vagy játszótér. Új gubacsi híd kell a határ út és Corvin/védgát közé. Aztán ha az felépült, akkor neki lehet állni a régi gubacsi felújításának. Jah, hogy az mindjárt összedől? Volt 7 évetek leszerződni, megtervezni és felépíteni egy újat. Nem sikerült.

    27 év alatt mi lett angyalföldből? Mi lett a 11. kerületből? és mi lett csepelből…
    ugyanaz a 2×1 sávos Rákóczi vezet keresztül a kerületen, csak 25 éve a fél m0 forgalma itt akar bejönni a városba.

    elég itt a propaganda-kapirgálásokból, tessék elkezdeni azonnal dolgozni! és ha akkora fideszmágus a csőrmester, akkor év végére intézze el az albertfalvi hidat, az új gubacsi hidat és a gerincút meghosszabbítását…

    27 év elmaradt karácsonyi ajándékát megkaphatnánk így utólag egyben???
    tavasszal meg is kezdődhet a tervezés

  29. strici szerint:

    kishituek!
    nem igaz hogy semmi nem tortent csepelen az elmult 7 evben.
    van uj cimerunk
    van 30 uj utca nevunk
    van feltucat uj giccs a szent imre teren
    van popieluszko emlekheiy +emlekmu
    a kvassay hidnal uj emlekmu
    az 1-es kapunal uj emlekmu
    ez nektek semmi? nektek semmi nem jo? 😩
    neha olyan mint a 3. birodalom avatas megemlekezes felvonulas es ezzel mi minden le van teve az asztalra.

  30. kispajtás szerint:

    A legszégyenteljesebb, amiről nagy a kussolás, az a fővárosban a legdrágábban üzemeltetett 2 azaz kettő darab nyilvános WC.
    Több, mint 60 millió Ft./év.
    Hogy állunk?

  31. strici szerint:

    mi folyik csepelen?
    ebben a kanikulaban a csevak. bocsi a csepeli varosgazda (ez is a 7 ev eredmenye)dolgozoi vagjak a fuvet.
    a sogor koma mutyi barat fonokeik a huvos irodabol vagy a vizpartrol miert nem adjak ki az utaszt hogy most szunetet kellene tartaniuk?

  32. Nagyapó szerint:

    Sajnálatos, hogy hazánkban nem a szakemberek, hanem föstők, jogászok, valamint nyugdíjasok “remegő kezekkel, és szájukból ömlik a szenny” döntenek, amit aztán leírnak.
    Sikerült tömeghisztériával megállítani a bősi erőműrendszert, azóta fizetünk az osztrákoknak, a tótok meg röhögnek, de mi megvédtünk az áttelepítéstől 1ha pusztai penyüt, ellenben építhetünk szélmalmokat, a Dunán meg nem lehet árut szállítani.
    Csepelen hasonló a helyzet. A beírók nem akarják tudni, hogy – a nagy többséggel megválasztott – önkormányzat elsősorban Csepelért felel. Semmi köze a Galvani, vagy Gubacsi-Albertfalva hídhoz. Ezeket a főváros határozza meg. Nem tudom, hogy a csepelieknek mekkora előnyt jelentene a Munkáskörút? Persze néhány % csepeli örülne, ahogy a budafoki hidaknak is (annyian közlekednek Budafokra, hogy a komp sem éri meg). Bár gondoltak arra, hogy mekkora lenne a kamionforgalom, ha megépítenék/kibővítenék a hidakat?? Kinek, hány csepelinek lenne jó a Gerincút? Csak a Csepelen átmenőknek.
    Remek a kerékpárút Weiss út mellett. Szép idő, jó levegő. Normális helyen az úttól min. 10 m-re építik (akkor töltés sem kellett volna). Igaz vót rá pénz, EU-s. Így épült a 80 cm-es kilátó is.
    Ja, majd elfeledem a Corvin felüljárót, ahol csak lapos kúszásban lehetne közlekedni a távvezeték alatt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  33. Nagyapó szerint:

    lolka! Mielőtt marhaságokat ír, nézze meg, hogy Szigethalom a 3 milliárdos költségvetéséből hogyan tudta a közlekedést megoldani! Megmondom, sehogy, de jó szoci szöveg.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  34. strici szerint:

    jo az elmeleti felvetes.
    csepelnek semmi koze egyik hidhoz sem es nem is lenne jo nekunk.
    akkor a nagy tobbseggel megvalasztott csepeli vezetes intsen be a fovarosnak rajtunk keresztul sem ezt sem azt ne hozzak at.
    a nagy tobbseggel megvalasztott vezetes csepel erdeket nezi
    egesz biztos a csepeliek erdeke volt a kossuth l. utca felujjitasanal a kerekpar uttol 5 meterre 2 kerekparsav is.
    autoval kerulgethetjuk a buszokat kerekparosokat motorosokat 2×1 savban.
    egyre inkabb ossze lehetne szedni a semmirevalo “fejleszteseket” az elmult 7 evrol.

  35. Betke szerint:

    Nagyapó, olvashatjuk azt a hozzászólását, amiben az elmúlt 7 év f e j l e s z t é s e i t sorolja? Amitől kerületünk a 23 kerület közül az utolsó előttiből egy kicsit előbbre kerülhet? Nézzük csak meg az ingatlan árakat!

  36. Nagyapó szerint:

    strici! Nem akarok az évszámoknál keresgélni, de aki a kerékpárutat így tervezte, az nem volt mérnök. Az csak hagyján, hogy az utak szélén, esőkor, mindig tócsa van, a biciklis gondolkozhat, hogy kacsázzon, vagy menjen át a tócsán (esetleg mögötte gyermekeivel). Elfogadott, hogy a kétkerekű járművek mellett 1 m oldaltáv kell. Próbálja meg egy buszvezető megtartani az oldaltávot a járdaszigeteknél.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  37. Tündér Ilona szerint:

    ,, Bár gondoltak arra, hogy mekkora lenne a kamionforgalom, ha megépítenék/kibővítenék a hidakat??”

    Mondjuk a Metrans ideköltözése után ezen aggódni elég érdekes.

  38. kispajtás szerint:

    Betke:
    Melyik kerület az, amelyik mögöttünk van, amelyik alul tudja múlni Csepelt?
    Próbáltam rájönni, végigvettem az összeset, de nem jöttem rá.
    Nem mintha nagy dicsőség lenne, hogy 22. vagy 23. a rangsorban.

  39. Nagyapó szerint:

    Tündér Ilona! Nem tűnik föl, hogy a Metrans eddig is itt volt? Telephelyet változtatott, a Szabadkikötőből átköltözött a Művekbe. A költözésig nem volt vele gond?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  40. Nagyapó szerint:

    Betke! Sok évtizede Csepelen lakom. Nem vagyok ingatlan-kufár. Maradok itt, viszont javaslom, hogy ilyen alacsony ár mellett adja el ingatlanát és menjen a fenébe!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop
    u.i. kispajtással együtt!!!

  41. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    Magának volt vele gondja?
    Abban azért megegyezhetünk, hogy most sokkal nagyobb területen vannak.
    Pár hete azért néztem amikor a Metrans telepről a Rózsa utcán keresztül jött ki egy kamion, én meg utána, kb. 15 perces művelet volt a kb. 300 méter leküzdése.

    Egy biztos ez egy csóró kerület olcsó ingatlanárakkal, engem nem zavar hiszen nem akarok innen elköltözni, de csak az RSD a vonzó benne.
    Az viszont hazugság, hogy nem történik semmi, de azért a murvás utcánkkal és a porral már tele van a t…köm.

  42. Betke szerint:

    Kispajtás, talán a 23. kerületet sikerült megelőzni.
    Nagyapó nem válaszolt az első kérésemre, ha megtenné……..Én is “tőzsgyökeres” csepeli vagyok, de sajnos a gyerekeimet már nem tudtam itt tartani! És igen, én is szeretnék elköltözni, de nem a fenébe! Mint írtam a csepeli árak olyan alacsonyak, hogy csak nagy ráfizetéssel megoldható.

  43. kispajtás szerint:

    Betke:
    Gondolod, hogy előrébb vagyunk, mint Soroksár? Ahol épp a közelmúltban nyílt az ország harmadik IKEA Áruháza (vajon miért?) – és a többi… infrastruktúra, úthálózat, közlekedés A kerület viszonylag csendes, mert a nagy forgalmat lebonyolító utak jelentős része a kerület peremén fut végig (a nyugati oldalon a Soroksári út, a keletin az M5-ös autópálya bevezető szakasza). A leggyorsabb megközelítési mód a Ráckevei HÉV, valamint a Budapest–Kelebia-vasútvonal.

  44. Balos szerint:

    Kispajtás, Csepelen meg az ország legmodernebb konténer terminálja nyílt, kb. ötvenszer több pénzt fektettek be hozzá. Ha így nézzük Csepel nagyon előre futott. Ha meg komolyan nézzük, akkor nem az IKEA üzletek adják meg, hogy ki hogyan fejlődik.

    Csepel sokat fejlődött, de sokat kell még fejlődnie, hogy beérje a többi kerületet. A helyzet az, hogy Tóthék alatt visszafejlődtünk. Csak lakóparkok épültek, és csak bezárt iskolák, óvodák helyén. Ez nagyon szomorú.

  45. bubódoktor szerint:

    “Csepel nagyon előre futott”
    “Csepel sokat fejlődött”
    miért hazudozol??

    “A helyzet az, hogy Tóthék alatt visszafejlődtünk”
    bármennyire is utáltam őket, most már minden csepeli belátja, hogy ti még annyit sem csináltatok, mint ők. ők legalább letettek egy új kvassay hidat az asztalra, de már az is 20 éves lesz jövőre. a gerincút első szakaszát is kiszarták magukból 15 év késéssel ugyan.

    ti mit tudtok felmutatni, ami ehhez mérhető? kapirgálás, meg játszóteresdi ebben a ligában nem játszik.
    a felujítás, működtetés, állagmegóvás egy önkormányzat alaptevékenységei közé tartoznak.

    már rég el kellett volna érni, hogy a város és így csepel határát is kitolják az m0-s vonaláig, és az északi részre települő vállalkozások befizetései minket gazdagítsanak, ne kizárólag miklóst.

  46. bubódoktor szerint:

    ” ilyen alacsony ár mellett adja el ingatlanát és menjen a fenébe!!!”

    ez igen. így beszél egy vérbeli fideszes képviselő.
    bolsevikapó – egy normális világban egy ilyen beszólás után takarodni kéne a közéletből, és nem lehetne tovább élősködni a csepeli adófizetők pénzén.

    az meg, hogy kit érdekel, hogy az ingatlanárak a béka segge alatt vannak, mert bolsevikapó úgyse akar elköltözni, igazi bolsevik demagógia.

Itt lehet hozzászólni !