Szabó Szabolcs bezáratná a Szabadkikötőt?

Csepel.info

A Szabadkikötő látképe a 24.hu politikai lapban: migránsokkal töltenék meg?

Szabó Szabolcsra hivatkozva támadja a csepeli logisztikai központokat, köztük a MOL, a Szabadkikötő és a Metrans telephelyeit a 24.hu ultraliberális portál. Az Együtt parlamenti politikusa ráadásul hamis adatokat adott meg a politikai lapnak, hogy ezekkel bírálja a cégeket és az önkormányzatot.

Nem ez az első ilyen eset az Együtt politikusától, aki manipulált fotóval is próbált már megakadályozni egy több mint egymilliárd forintos csepeli panelfelújítást és városrehabilitációt. Az is elképzelhető, hogy a migránsbarát Együtt és Szabó Szabolcs valódi célja az, hogy a Szabadkikötő és a Csepel Művek területén alakítsanak ki olyan “menekülttáborokat”, ahonnan szétteríthetik az Európai Unió nyugati országainak nem kellő, kényszer-betelepítésre kerülő illegális bevándorlókat. Információink szerint erre nekik pont jól jönnének a csepeli kikötőben az elmúlt években átadott, fűthető csarnokok.

A kereskedelem öl, butít és nyomorba dönt

Szabó Szabolcs és a 24.hu vádjai azon alapulnak, hogy az 1928-ban átadott csepeli Szabadkikötő, az MSZP-SZDSZ-es kormány idején megtervezett Corvin csomópont valamint a Metrans 2009-es Csepelre települése valójában egy fideszes ármány része lehet. Ennek az ármánynak az egyetlen célja az, hogy terheléses támadással tegye tönkre Csepel közlekedését.

“Akár napi 15 szerelvényig is felfuthat a forgalom, amiben a Metrans mellett a szabadkikötői konténerterminál és a Mol-nak a MÁV által üzemeltetett vonatai is benne foglaltatnak, és akkor a többi iparvágány alkalmi vonataival nem is számoltunk. Forrásunk állítja, egy akár 650 méter hosszú konténervonat szabályos átengedése a csomóponton akár 10 percbe is telhet. Ami csúcsforgalomban hatalmas dugókat okozna.”

– írja a 24.hu, ami kiemeli: Szabó Szabolcs már tavaly kritizálta a csepeli kereskedelmi-logisztikai fejlesztéseket.

Bár az ultraliberális politikai lap cikkírója az önkormányzatot szokás szerint nem kereste meg a kérdéseivel, szerencsére a Metrans-ot most igen. Így a logisztikai cégnek, amely kétszáz új munkahelyet teremt Csepelen, alkalma nyílt cáfolni néhány Szabó Szabolcs-féle állítást – bár a lapnak ez láthatóan nem esett ínyére:

A Szabó Szabolcs által idézett, a Metransra vonatkozó adatok és állítások “nagyrészt tévesek, valószínűleg félreértésen alapulnak”. A Metrans 2009 óta működik Csepelen, és eddig is évi 100 ezer konténert mozgattak a Szabadkikötőn keresztül. Most annyi változik, hogy a régi forgalom átkerül a saját új terminálra.

Ráadásul a Metrans azt is vállalta, hogy 500 millió forintot fizet a csepeli önkormányzatnak útfejlesztésekre, és csúcsidőben nem járatja a vonatait a Corvin csomópontban. (Ezt a sokkal régebben itt működő Szabadkikötő ugyanakkor nem vállalta.) Mivel a Metrans új csepeli telephelye a Csepel Művek ipari területén épült ki, az új konténerterminálra érkező és onnan induló kamionok forgalma már nem érinti a Weiss Manfréd utat. Az igazsághoz tartozik az is, hogy az 500 millió forintos útfejlesztést és a csúcsidőben szabadon átjárható Corvin csomópontot az ellenzék nem támogatta.

Bezzeg a menekültipar jobban pörögne

Szabó Szabolcs 2014-es választási ígéretei között a Csepel Művek és a Szabadkikötő ipari-kereskedelmi fejlesztése valamint a munkahelyteremtés még elsődleges fontosságot kaptak. A helyzet az illegális migránsok 2015-ös beözönlésekor változott meg. Szabó és pártja a migránsok szabad vagy kényszerített betelepítésének lelkes hívei: a politikus a közelmúltban még több millió migráns csepeli letelepítésével és mecsetépítéssel is viccelődött.

Az elmúlt években a Szabadkikötőben több olyan nagy méretű, fűthető és jól szigetelt  csarnok épült, amelyek migránsok tömeges elhelyezésére is alkalmasak lehetnek. A Németországban közpénzből működő menekültipar tömegével sajátított ki vagy bérelt különböző ingatlanokat, köztük csarnokokat is, foglalkoztat emellett több ezer olyan ügyvédet, fordítót, szociális munkást és “civil szervezetet”, amelyek ugyan nagyon sokba kerülnek, de mind érdekeltek újabb milliók betelepítésében.

Csepel.info

17 hozzászólás “Szabó Szabolcs bezáratná a Szabadkikötőt?” bejegyzésre

  1. sanya szerint:

    Ezek a liberálisok és a volt kommunisták beteg, degenerált állatok. Se istenük se hazájuk.

  2. bagoly szerint:

    Kedves “sanya” !

    Teljesen egyetértek VELED !

  3. Qvick szerint:

    Kellett ezt a szemét állatot ide beválasztani ?
    Legközelebb jobban kellene gondolkozni !

  4. Csepelsziget überalles szerint:

    Szabó egy hazaáruló mocsok, a xsepeli munkásőr nyuggerek és lumpenprolik viszobt ránk szabadították.
    Van még egy éve itt tombolni aztán eltűnik a pöcegödörben mint az elvtársai.

  5. Lovas szerint:

    Vasút, közút, hajókikötő van, a tököli repülőtér miatt a légi közlekedés is adott. Több tízezer ember elfér, és viszonylag elszeparált helyen van a Szabadkikötő. Ez mocsok aljas húzás Szabóék részéről.

  6. Targoncás szerint:

    Választóként és csepeliként azt kérem a politikusoktól, hogy hagyják békén a munkahelyeinket. Mi szeretnénk nyugodtan dolgozni tovább. A Szabadkikötő nem most épült, semmi közze hozzá se a fidesznek se a maszpnak megSzabónak. Szabó úr sem azt ígérte, hogy bezárje a kikötőt. Nem is értem miért ez a nagy elán, ha az elmúlt 50 évben ennél is nagyobb vonatforgalom volt a gyár miatt. Most mindenki megkergült?

  7. névkötelező szerint:

    Basszus, nem veszitek észre, hogy ez a cikk totál hazugság? Ugyan mire alapozza, hogy Szabó Szabolcs be akarná záratni a Szabadkikötőt, meg migránsokat telepítene oda? Olvassátok csak: “Az is elképzelhető, hogy …” Ennyi a cikk forrása! A kis geci ábel attila mocskos hazudozása, álhír az egész, úgy, ahogy van! Ne hagyjátok magatokat az orrotoknál fogva vezetni a rohadék, hazug kis ábeltől!

  8. Balos szerint:

    Névkötelező, ott van a cikk a 24.hu-n, bárki elolvashatja.

    http://24.hu/fn/gazdasag/2017/07/16/vonatmonstrumok-zarhatjak-el-csepelt-a-kulvilagtol/

    Szabóék a kötelező kvótán felül 15 ezer migránst akarnak behozni első körben, amely így már legalább húszezer ember lenne. Én ismerem a Szabadkikötőt, ott sajnos tényleg elférne ennyi ember, még több is. Számomra érthetetlen Szabó fordulata, 2014 előtt még támogatta a Szabadkikötőt.

  9. névkötelező szerint:

    Ne hazudozz ábel, még “Balos” álnéven se, jó? Szégyen, hogy egy ilyen kis rohadék hazudozó lehet Csepel egyik alpolgármestere.

  10. Hozzászóló szerint:

    Borzasztó alternatíva vagytok a csepeli polgárok számára, névkötelező. Ez az ordenáré, trágár, útszéli stílus -melyet olykor egy kis magyargyűlölet is megkoronáz- lenne Csepel számára a Szabó Szabolcs-féle jövő?

  11. névkötelező szerint:

    Hozzászóló, te ábelattilának hanyadik álneve vagy?

  12. Hozzászóló szerint:

    Névkötelező, legalább megnevettettél, ha válaszolni érdemben nem is tudsz. Testhezálló szerep egy udvari bolondnak.

  13. névkötelező szerint:

    Biztos szórakoztató lehet így különféle álneveken bábozni saját magaddal, ábel.

  14. sanya szerint:

    Akkor te is az Ábel vagy? Vagy csak paranoiás?

  15. királyerdei szerint:

    Amikor illegálisan átléped az Észak-koreai határt, kényszermunkát kapsz.

    Ha illegálisan átléped az iráni határt, akkor időkorlátozás nélküli börtönbüntetést kapsz.

    Ha illegálisan átléped az afgán határt, akkor lelőnek.

    Ha illegálisan Szaúd-Arábia határain átlépsz, akkor több évre börtönbe kerülsz.

    Ha illegálisan lépsz át a kínai határon, valószínűleg nem fogunk soha hallani rólad.

    Amikor illegálisan átlépsz Venezuela határain, akkor azt feltételezik rólad, hogy kém vagy és sorsod megkérdőjelezhető.

    Ha illegálisan átléped a kubai határt, börtönben végzed.

    Azonban, amikor illegálisan Németországba, Ausztriába vagy Svájcba mész, akkor ezt kapod:

    – Szociális biztosítást

    – Mobiltelefont számlák nélkül

    – Fizetett bérleteket

    – Ingyenes egészségügyi ellátást

    – Pénzt, amelyet szabadon felhasználhatsz

    – Ingyenes nyelvtanfolyamokat

    – Ingyen jegyet busz, vagy vasúti közlekedésre

    – Gyerek bónuszokat

    – Ingyenes jogi képviselőket, hogy védekezni tudj az ellen, hogy kiutasítanak az országból

    – Semmi kötelezettséged nincs, de több joggal rendelkezel, mint a hazai állampolgár.

    Nem vagyunk őrültek?

    Úgy döntöttem, hogy menekült leszek!

    Most azt követelik a németeknél, hogy 2000 Euro segélyt kapjanak.

    És lásuk be, hogy idáig amit akartak, mindent elértek.

    – Be akartak jönni M.o-ra, be is jöttek.

    – Vízum nélkül akartak menni a németekhez, el is mentek.

    Most meg követelik a 2000 Eurót. Ha azt is megkapják eldobom az útlevelem, felveszem az Ali Hassan nevet és becsekkolok a határon mint Szír háborús menekült.

    Borostát növesztek, belehúzom a szöszmösz mackóba a nájki polót. Lehet, hogy legközelebb már egy müncheni táborból jelentkezem be.

    Ha adják a 2000 Eurót, akkor mi a fenének küzdök itt, mint disznó a jégen?

  16. islander szerint:

    Látszik hogy az eredeti cikket senki sem olvassa. A 24.hu-n szó nem esik migránsokról, csak minden nyitott szemmel közlekedő csepeli általános tapasztalatairól: Igenis jönnek vonatok csúcsidőben, és teljesen elzárják 10 percekre a forgalmat, a METRANS valóban 500 milliót ajánl közlekedésfejlesztésre, ami valószínű kevesebb, mint ami kárt az általa generált kamionforgalom okoz egy évben a kerületnek, és a vasúti hidat építenék meg nekik adófizetői pénzből,közúti híd helyett.
    A 200 munkahelyet senki nem támadja, a kereskedelem fejlődését senki nem támadja, az óvodafelújításokat senki nem támadja, de mivel a feltett kérdésekre az önkormányzatnak válasza nincs (van csak azzal szavazatot vesztene) így milliomodszor is előveszik a migránskártyát. Elég unalmas már.

  17. Nagyapó szerint:

    islander! Ajánlom, hogy ön is, olvassa el a cikket! “Forrásunk állítja, egy akár 650 méter hosszú konténervonat szabályos átengedése a csomóponton akár 10 percbe is telhet. Ami csúcsforgalomban hatalmas dugókat okozna.” Érti OKOZNA ÉS -HAT. -HET?? A METRANS viszont vállalta, hogy csúcsidőben nem érkeztet vonatot. Talán nézzen utána, a Szabad-kikötőbe hány vonat fut be naponta és abból mennyi a csúcsidőben!! Azok nem zavarják a csepeliek közlekedését? Az 500 mFt esetében is tévesen tájékoztat, mert azt a pénzt a METRANS nem közlekedésfejlesztésre, hanem a tervezés beindítására szánta.
    A migránskérdés unalmas magának, mint párttársainak,a kerítés építése előtt, majd jött a 200 000 migráns. Kérdezem, azok ellátása, szállítása, utánuk a takarítás nem az adófizetői pénzből történt?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !