Tervezett felújítások, megújuló kórtermek a Dél-pesti Kórházban

Sajtóközlemény

Kórházunkban az egyes sajtósugalmazásokkal ellentétben nem történt tömeges felmondás.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet közel 380.000 ember egészségügyi ellátását biztosítja a főváros dél-pesti kerületeiben és agglomerációjában. Kórházunkban a betegellátás biztonsága és komfortja érdekében folyamatosan és tervezetten zajlanak felújítási és karbantartási munkálatok.

Az elmúlt hónapokban részben önerőből, részben az ellátási területünkhöz tartozó önkormányzatok valamint szponzorok támogatásával több osztályunk, részlegünk újult meg, betegeink és dolgozóink nagy örömére. Télen a Sebészeti osztály és a XX. kerületi Szakrendelő helyiségeit festettük ki, tavasszal a Gasztroenterológia újult meg, a közelmúltban a nagy forgalmú Kardiológiai ambulanciát szépítették meg kollégáink, a betegellátás zavartalan biztosítása mellett.

A jelentősebb felújítások és műszerbeszerzések átadó ünnepsége mindig sajtónyilvános rendezvény, sajnos az esetek túlnyomó többségében csak a helyi média érdeklődésével számolhatunk.

Jelenleg Kórházunk három osztályán, a Neurológián, a Kardiológián és a III. Belgyógyászaton zajlanak – egyes kórtermek használatának átmeneti szűkítésével is járó – tervezett karbantartások és felújítások, melyeket a nyári szabadságok és az alacsonyabb betegforgalom figyelembevételével folytatunk.

Ezekben a napokban a Dél-pesti Kórház 1249 ágyának közel 4%-a érintett közvetve vagy közvetlenül a felújítási munkálatokban. 267 aktív valamint 259 krónikus és rehabilitációs belgyógyászati ágyunkból mindössze 42 használatát korlátozzák átmenetileg a karbantartások. A III. Belgyógyászati osztály egyik részlege is érintett, azonban az osztály nem zárt be.

A felújítási munkálatok a betegellátásunkban semmilyen zavart nem okoznak, területi ellátási kötelezettségünknek folyamatosan eleget teszünk.

Az egészségügyben tapasztalható általános orvos- és szakdolgozó hiány ellenére a Dél-pesti Kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása érdekében.

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet

Budapest, 2017. június 21.

Forrás: delpestikorhaz

12 hozzászólás “Tervezett felújítások, megújuló kórtermek a Dél-pesti Kórházban” bejegyzésre

  1. Right szerint:

    Már ideje, de a sürgősségi betegellátással is kezdeni kellene valamit,hogy ne kelljen 20-24 órákat ott ücsörögni mire kitalálják ,hogy melyik osztályra kerülhetsz.(majd osztályról osztályra küldenek hajnal 1-2 felé(tapasztalat.)
    Más kórházakban ez nem így van.Mi csepeliek és sok más ember is megint csak a szart kapjuk.Szakmai és emberi hiányosságok vannak a JÁHN FERENC kórházba.Ez ügyben mikor lesz változás?

  2. Hozzászóló szerint:

    A magyar egészségügy kizárólag azért nem omlott még össze, mert többségében a hivatásukat szerető emberek viszik a hátukon ezt az “ágazatot”, a mindennapokban is megtapasztalható hiányosságok ellenére. Ezen emberek nélkül valamennyi kórház csak elfekvő lehetne.

  3. csapajev szerint:

    Hol NEM KELLETT VOLNA ANNO….BEZÁRATNI A CSEPELI KÓRHÁZAT!!!!!!
    Hol vannak ilyenkor az illetékesek?

  4. bikfic szerint:

    A Csepeli kórház működik mint a többi….elfekvőként!

  5. liberalbolsevik szerint:

    Szokásos terelés, a propaganda közlemény igazi apropója ez a hír:

    http://hvg.hu/itthon/20170622_del_pesti_jahn_ferenc_korhaz_ikea
    😉

  6. Nagyapó szerint:

    Hozzászóló! A “többségében a hivatásukat szerető emberek” kaptak 100 000 Ft feletti béremelést. Nem semmi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Nagyapó szerint:

    liberalbolsevik! A HVG-vel együtt ennyire hülyének tartja a kórház igazgatóját, hogy egy osztály kilépő nővéreit (ami vastag hazugság) ne tudná átcsoportosítással pótolni???
    De mondják többször, lesz kabátlopás!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Hozzászóló szerint:

    Nagyapó!

    A feleségem az egészségügyben dolgozik. Maximum a kórházigazgató kaphatott 100 ezer forint béremelést bruttóban. Az ápolónők, asszisztensek, műtőssegédek bizony nem. És ez valóban semmi.

  9. Nagyapó szerint:

    Hozzászóló! Felesége azonnal hívja föl Dr. Cser Ágnest és panaszolja be, hogy ő miért nem kapott béremelést (2016. szeptember 1-jétől átlagosan 26,5%, ).
    Az orvosok különben is jól fizetettek, mert pl. Botka felesége 25 milkós terepjárót, meg milliós értékű Rolex órát ajándékozott férjének!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Hozzászóló szerint:

    Nagyapó!

    Ezt a gúnyos, propaganda jellegű és a hithű komcsikra jellemző dumát tisztelettel kérném, hogy a fiának címezze.

    Amit írtam, én igazat írtam.

  11. kispajtás szerint:

    A prémium kategóriás órák és autók divatja pártfüggetlen.

  12. robi szerint:

    http://hvg.hu/itthon/20170623_jahn_ferenc_korhaz_ikea_felujitas_munkaerohiany?s=hk

    A lefizetett bérhozzászólók most elégedettek lehetnek- a két festő látványától elégedetten dőlnek hátra. Őket meggyőzték a látottak.

Itt lehet hozzászólni !