Napsugár Napok óvodásoknak

Csepel.hu

Május 15-19. között sport- és egészségnappal kezdődött a Napsugár Napok rendezvénysorozat az óvodásoknak a Napsugár Tagóvodában. Sportfoglalkozás, kézművesnap, zenebona, néptánc, arcfestés, légvár és pénteken szülinapi torta várták az apróságokat. Az intézmény fennállásának 41. jubileumát ünnepelte idén.

Az egész héten át tartó játékos programokra az első két nap a szülők is ellátogathattak. Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester a kézművesnapon járt, kedden almát és banánt kaptak az ovisok a városvezetés jóvoltából.

A sport- és egészségnapon a szülők segítettek gyermekeiknek a célba dobásban, a halhorgászatban, a labirintusos labdavezetésben, s a csepeli védőnők vérnyomás- és vércukorszint-mérést végeztek az érdeklődőknek.

A kézművesnapon papírvirágok, koronák, középkori süvegek készültek az óvodapedagógusok irányításával. Szerdán a Gézengúz együttes szórakoztatta a kicsiket, majd másnap a színházi esten a néptánc csoport lépett fel. A kiscsoportosok mondókáztak, vers- és dalfüzért adtak elő kedvenc repertoárjukból. A középsősök hupikék törpikéknek öltöztek, drámajátékot mutattak be, a fiúk botos táncot jártak.

Pénteken tartották a születésnapi bulit, az ovisok türelmesen várakoztak a csillámtetoválásra és arcfestésre, utána a légvárban ugráltak. A legjobban a tejszínes-málnás szülinapi tortának örültek, amelyet ebéd után fogyasztottak el.

A négy korcsoportos óvodába jelenleg 74 gyermek jár, közülük 13 sajátos nevelési igényű óvodás. „Intézményünkben immáron 11 éve rendezzük meg a Napsugár Napokat, ilyenkor kicsit elfáradunk, de továbbra is lelkesek vagyunk, hogy jövőre ismét a gyermekek kedvébe járjunk” – mondta el oldalunknak Kovácsné Balogh Zsuzsa tagóvoda-vezető.

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !