A Jobbik alelnöke nem tudta cáfolni a korrupciógyanús ügyet

Fidesz.hu

A Jobbik alelnöke nem tudta cáfolni a korrupciógyanús ügyet

Egy hete volt Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármesternek arra, hogy tisztázza magát a városi ivóvízellátás modernizálásával kapcsolatos beruházás ügyében, de képtelen volt erre – húzta alá Németh Szilárd csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az ózdi ivóvízfejlesztésre kiírt közbeszerzés közben „furcsa hangok” jelentek meg; egy felvételen a polgármester azon aggódik, hogy nemcsak az ő általa kedvesnek ítélt cég kapott meghívást, ráadásul Janiczak embere azt is mondta, hogy ezt majd elintézik, terhelő bizonyítékot keresnek a másik cégre. Néhány hét múlva a „kedves” cég megnyerte a tendert, ráadásul 40 millió forintért többért vállalta a munkát – elevenítette fel a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Megjegyezte, Vona Gábor pártelnök is meg lett szólítva, de ugyanúgy hallgatott, mint a „KGBéla” ügy kezdetekor. Németh Szilárd szerint ha valaki ilyen törvénytelen és korrupciógyanús ügybe keveredik, akkor az a legfontosabb, hogy ez alól tisztázza magát, de Janiczak képtelen volt erre.

Elmondta, arra is választ vártak, hogy a polgármester hogyan vett részt a beruházás előkészítésében, és jutott-e neki az árkülönbözetből.

Megkérdezték azt is, hogy bevett gyakorlat Ózdon, hogy a sameszok megbeszélik egymás között, hogy ki fog győzni – idézte fel.

Németh Szilárd úgy vélekedik, hogy egy törvénytelen helyzetnek vagyunk a tanúi. A képviselő közölte, az igazságügyi államtitkár is úgy látja, hogy nemcsak erkölcsi problémák, közbeszerzési szabálytalanságok merülhetnek fel, hanem komoly törvénytelenség is, és a korrupciós szál is nyomon követhető.

A képviselő aláhúzta, a Fidesz zéró toleranciát tanúsít a korrupcióval szemben. A zéró toleranciának ebben az ügyben is érvényesülnie kell, és nem maradhat következmények nélkül – szögezte le Németh Szilárd.

A sajtótájékoztatóján szóba került az is, hogy Magyarország megvétózta a bevándorlást támogató uniós fejlesztési stratégiát. Az EU olyan fejlesztési stratégiát készül elfogadni, amely pozitívumként állítja be a bevándorlást, ezért Magyarország megvétózza a dokumentum elfogadását – jelentette ki a szerdai napon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Erre reagálva Németh Szilárd leszögezte, a Fidesz kiáll a külügyminiszter és álláspontja mellett. Hozzátette: a külügyminiszter azt az álláspontot tette egyértelművé ezzel a vétóval, melyet a magyar emberek képviselnek. Magyarország biztonságát minden áron meg kell védeni, ez történt most is – húzta alá.

Forrás: Fidesz.hu

10 hozzászólás “A Jobbik alelnöke nem tudta cáfolni a korrupciógyanús ügyet” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Az állam által kiírt, állami intézmények részére mobiltelefon és mobilinternet szolgáltatást nem az olcsóbb ajánlatot adó Vodafone nyerte, hanem a drágább ajánlatotbadó Telekom.
    Kérem Németh Szilárdot, hogy tájékoztasson a döntés hátteréről, vagy korrupciót kiáltok, és le is melegezem…

  2. Letiltatni szerint:

    “Németh Szilárdot csütörtökön megint benne hagyták a slamasztikába a párttársai. Nem szép dolog, ugyanis sajtótájékoztatóján fel kellett olvasnia a valószínűleg még hét elején megírt szöveget, miszerint Janiczak Dávid ózdi jobbikos polgármester egy hét alatt nem tudott cáfolni egy beruházással összefüggő korrupciógyanút. Pedig ezt a jobbikos városvezető szerdán megtette, bemutatva az összes papírt, hangfelvételt – tehát mindent, amiből a rezsibiztos is megérthette volna, hogy nem történt korrupció, de még a gyanúja sem vetülhet erre a történetre.

    JANICZAK DÁVID LESZÁMOL A FIDESZ VÁDJAIVAL

    Ózd jobbikos polgármestere és a párt alelnöke a városi tévé műsorában kedd este tételesen visszautasította a fideszes vádakat, bemutatta a kormányzati sajtó és kormánypárti politikusok hazudozását, valamint nyilvánossá tette a teljes – vágatlan – hangfelvételt is.
    Mint ismert, a Fidesz azzal vádolta meg a város polgármesterét, hogy az “meg akart szabadulni” az egyik indulótól a város ivóvízhálózatának fejlesztésére kiírt pályázaton. Janiczak később tételesen visszautasította a kormánypárt vádaskodásait, s mint mondta:

    “A Fidesz tudatosan akar a saját korrupcióban jártas pályájára húzni bennünket, mert azon a térfélen ő a nyerő, tekintettel nagy, mindent átfogó tapasztalatára”

    ÍME, ÍGY MŰKÖDIK A FIDESZ HAZUGSÁGGYÁRA

    A városi televízió kedd esti műsorában a Ózd polgármestere a Fidesz és a közpénzből működő fideszes sajtó által bemutatott – alaposan megvágott – hangfelvételt is bemutatták, amiből kiderült, hogy a Fidesz minden vádja konkrét, nettó hazugság. Janiczak Dávid elmondta: vizsgálják, hogy a hangfelvételek miatt fennáll-e a hitelrontásnak, becsületsértésnek vagy épp az üzleti titok megsértésének gyanúja. Hozzátette: folyamatban van a sajtóhelyreigazítási kérelem beadása is. A polgármester emlékeztetett: jelentős mértékben rontották az ő és a város hitelét.

    “Itt, aki lejáratja Ózd városát, az a kormánypárt, a kormánypárti média, akik megtesznek mindent azért, hogy tönkretegyék a jelenlegi városvezetés hitelét, tönkretegyék a polgármestert. Valószínűleg időközi választást szeretnének, ha én esetleg feladnám. Megjegyzem, nem fogom feladni, az igazságért harcoltam egész életemben, és az igazságért fogok harcolni ez után is.”

  3. Letiltatni szerint:

    “ÉVEKET KAPHAT A SZEGÉNYEKET LEHÚZÓ FIDESZES POLITIKUS

    Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoznak a Fidesz korábbi képviselője ellen. Balogh István Szilveszterről az N1TV derítette ki, hogy azért kellett lemondania, mert kenőpénzt kért a szociális alapon kiutalt szükséglakások bérlőitől.
    Azért is ilyen felháborító ez az eset, mert a gyanú szerint a legszegényebbektől kért vissza pénzt ez a fideszes képviselő – emlékeztetett Dúró Dóra, a VIII. kerület jobbikos országgyűlési képviselő-jelöltje.

    Ha bebizonyosodik Balogh István Szilveszter bűnössége, akkor 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.”

  4. Pákozdi József szerint:

    Nem csak Ábel Attila szenved szövegértelmezési problémával, hanem Németh Szilárd is! De mit várunk ezektől?

  5. kilgore trout szerint:

    Ez az ember egyre hülyébb és élvezi.

  6. K. Péter szerint:

    Ennek a cikknek a beemelésével Ábel Attila nagyon mellényúlt. Sikamlós terület fideszes politikusnak önkritika gyakorlásától eltérő szituációban a korrupció szót a szájára venni. Ráadásul ez a Janiczak Dávid egy kihalófélben lévő fajhoz, a becsületes politikusok táborához tartozik.
    Ellenben, vajon miért hívják a csepeli polg. hivatalban kollégái a háta mögött Németh Szilárdot 20% Szilárdnak?

  7. Nagyapó szerint:

    K. Péter! Furcsa egy párt ez a Jobbik, ahol “Janiczak Dávid egy kihalófélben lévő fajhoz, a becsületes politikusok táborához tartozik.” Az a Janiczak, aki oly böcsületes, hogy jogerősen elítélték rágalmazásért, aki oly böcsületes, hogy polgármesterként 5 forrásból vesz fel jövedelmet. Novák Előd alelnök korábban többször arról beszélt, hogy pártjuk élen jár a politikusi álláshalmozás elleni küzdelemben, és még az alapszabályukat is módosították ezért. Igaz Novákot kivágták a Jobbikból, mint a macskát sz…!
    Viszont, ha valaki korrupciós ügybe keveredik, az vagy kiáll és cáfol (ha sikerül), vagy hallgat, mint „KGBéla” és várja, hogy mennyit tudnak.
    Németh Szilárdot azért hívják 20% Szilárdnak, mert lakosonként legalább ennyit takarítottak meg a rezsicsökkentéssel!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Agyapó szerint:

    Ejnye Szilárd! Ellőted idő előtt a puskaport? Mit fogsz előadni május 26-án a Radnóti Művelődési Házban, amikor jön Rogán Tóni Csepelre? Nehogy már letromfoljon téged valami menő témával, hiszen az lesz a visszatérése a nyilvánosságba, miután már féléve bujkál a helikopteres hazugsága óta! Ott se voltam. egyáltalán mi az a helikopter?

  9. kispajtás szerint:

    Nagyapó:
    Már megint próbálkozik a hülyeségeivel: “Németh Szilárdot azért hívják 20% Szilárdnak, mert lakosonként legalább ennyit takarítottak meg a rezsicsökkentéssel!!”
    Ha az Ön zagyvaságát megennénk, akkor egy 4 tagú család 80%-ot takarított volna meg.
    Korrigáljunk, nem lakosonként, hanem háztartásokként, a 20% még így is meredek kijelentés.
    Tud még valami egyéb ökörséggel előállni?

  10. kispajtás szerint:

    Nagyapó et.: Lapítunk? 😛

Itt lehet hozzászólni !