Janiczak tisztázza korrupciógyanús ügyét!

Fidesz.hu

szilard-nemeth

A Fidesz felszólítja Janiczak Dávidot, a Jobbik alelnökét, hogy tisztázza az ózdi ivóvízfejlesztésére kiírt pályázat körülményeit!

Egy a sajtóban megjelent hangfelvételen Ózd polgármestere vesztegetésről és egy közbeszerzési pályázat befolyásolásáról beszél.

Az ügy részleteit ismertetve a Fidesz alelnöke szombati sajtótájékoztatóján elmondta: Janiczak Dávid munkatársaival a hangfelvételen arról beszél, hogy a város ivóvízfejlesztésére indított mintegy 417 millió forintos keretösszegű közbeszerzést az Aqua Plus Kft.-nek kell nyernie a másik pályázóval, a Diamit Zrt.-vel szemben.

Az ózdi polgármester azt javasolta, hogy nyilvánítsák érvénytelennek a Diamit pályázatát, illetve Janiczak egyik munkatársa felajánlja, embereit ráállítja a cégre, hogy találjanak valami kompromittálót – tájékoztatott Németh Szilárd, hozzátéve, hogy végül az Aqua Plus nyerte a közbeszerzést.

Mindezek fényében a Fidesz frakcióvezető-helyettese felszólítja Janiczak Dávidot, hogy tisztázza szerepét az ügyben! Valóban ő szólal meg a hangfelvételen, hogyan zajlott a közbeszerzés, felmerülhet-e vesztegetés, illetve van-e több ilyen ügy az ózdi városházán? – sorolta.

Fidesz.hu

3 hozzászólás “Janiczak tisztázza korrupciógyanús ügyét!” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Az ózdi polgármester mondjon le!!!
    Nekem is lenne egy kérdésem: a lassan a feledés homályába merülő, családmentő ócsai lakópark befuccsolásáról, erősen korrupciógyanús ügyleteiről nem szeretne valaki beszélni?

  2. Letiltatni szerint:

    Szél Bernadett
    1 órája ·
    A hírek szerint a fidesz alelnöke, Németh Szilárd “a konkrét esetről semmit sem mondott, ellenben sorosozott, és közölte, a 444 újságíróját nem tekinti újságírónak, ahogy a sorosista civileket se civilnek.” Az a rossz hírem, hogy senkit sem érdekel, kit minek tekint vagy nem tekint Német Szilárd. Mert az teljességgel lényegtelen. Egyrészt attól még az újságíró újságíró marad, másrészt a bántalmazás semmilyen emberi viszonylatban sem elfogadható, vagyis Szabó László senkit nem lökdöshet, rángathat, taszigálhat, senkinek a mobilját nem veheti el és nem nyúlhat bele a felvételekbe. Az, hogy mindezt egy újságíróval teszi, újabb bizonyíték arra, hogy fogalmuk sincs, mi az a sajtószabadság, értelmezni sem képesek ezt a fogalmat — vagy ha sejtik is, egy céljuk van, hogy ne működjön. Csak így értelmezhető, hogy nyílt fórumon akarták korlátozni a médiát. Mert ha esetleg a fideszben szektaszervezésbe kezdenek és mondjuk titkos nemzeti konzultációs meetupokat akarnának tartani, írják ki “zárt ülés” (és viseljék el, hogy körberöhögik őket, mert ez műfajilag nyilván értelmezhetetlen), de ha két miniszterrel és egyéb közszereplőkkel megspékelt eseményt tartanak, egy szavuk se legyen, ha a sajtót érdekli. És a sajtó egészét. Emlékszem, a sok gyenge fideszes parlamenti megszólalások egyikében ha jól emlékszem Pócs elvtárs nevezte “nihilista blognak” a 444-et — oké, én meg pravdának hívom a Magyar Időket, de ettől még elfogadom a létezésüket, még nyilatkozom is nekik és tűröm, amit összeraknak. Mert ő újságíró, én meg közszereplő vagyok. Ez van. De nekiesni egy tudósítónak? Kicsavarni a mikrofont a kezéből? Mozgásában korlátozni, elvenni a cuccait, taszigálni és lökdösni? Ez az eset példa nélküli az elmúlt negyedszázadból, és annak, hogy itt tartunk, az lehet az oka, hogy nagyon úgy tűnik, többen valamiféle engedélynek vették a viszkető tenyerű miniszterelnök uszítását — mert nagy igazság, hogy a tetteket szavak előzik meg, és ezek a szavak a legmagasabb szintről jöttek. Ezt az ügyet a rendőrségnek kell tisztáznia, a felvételek alapján minden felelős beazonosítható és viselniük kell a következményeket. Ugyanakkor mindenkinek, aki erőszakra hangol, magyarul uszít, most kell leállítania magát, mert megint átléptek egy határt, olyan határt, amit nem szabadott volna átlépni. Itt és most a büntetéseket ki kell osztani, aztán haladéktalanul vissza kell térni adott keretek közé: a fidesznek meg kell értenie, hogy 1) ebben az országban politikusok nem alkalmazhatnak erőszakot, senkivel szemben sem és 2) a sajtót hagyni kell dolgozni, plusz média nemegyenlő lakájmédia. Mert tökmindegy, minek tartja az embert Németh Szilárd vagy egyéb elvtárs, nem esünk neki senkinek. Ezt a nulladik leckét kellene a kormánypártoknak abszolválni. A bántalmazott újságíróval mélyen együttérzek és bízom benne, hogy egyrészt kiderül az igazság és minden felelős megkapja, amit ezért érdemel (azok is, akik nem mentek oda segíteni), és abban is, hogy ilyen soha többet nem fordul elő senkivel.

  3. Lovas szerint:

    A 444-nek nincsenek újságírói. Soros ügynök szervezete, fizetett provokátorok.

Itt lehet hozzászólni !