Miért és kik tartják napirenden a Soros-egyetem ügyét?

Csepel.hu

nsz0504

Németh Szilárd országgyűlési képviselő szerint dr. Szabó Szabolcs országgyűlési határozati javaslatban lobbyzik a Soros-egyetem kivételezett és törvénytelen helyzetének fenntartásáért, ugyanis vissza akarja vonatni a felsőoktatási törvény módosítást. „Nem tudom, milyen személyes érdekek fűzhetik a CEU-hoz Csepel-Soroksár megválasztott képviselőjét. Meg fogom kérdezni tőle. Arra is kíváncsi lennénk, hogy kapott-e felhatalmazást a választópolgáraitól a Soros-egyetem melletti lobby tevékenységre? Már csak azért is, mert azt sem igazán értem, hogy mi haszna van Csepelnek és Soroksárnak a Soros-egyetemből?” – mondta el lapunknak Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, aki az egészet csak ürügynek tartja a migrációs politika tengerében.

– „A jogszabály ellehetetleníti a Central European University – Közép-Európai Egyetem tevékenységét.” – írta Szabó Szabolcs az általa benyújtott javaslatban. Ez tényleg így van?

Kezdjük ott, hogy Szabó Szabolcs egyetemi oktató létére tudhatná, hogy a két intézmény nem azonos egymással, bár mindkettő a Soros-birodalomhoz tartozik. A Közép-Európai Egyetem és a Central European University (CEU) jogi szempontból két külön intézmény. A Közép-Európai Egyetem ma államilag elismert, magyar jog szerint működő magán fenntartású felsőoktatási intézmény. Őket nem érinti sem a vizsgálat, sem a jogszabály változás. A CEU ugyanakkor külföldi, amerikai jog szerint működő felsőoktatási intézmény. De az jól látszik, hogy a vizsgált 28 intézmény közül Szabó Szabolcs csak a Soros egyetemért aggódik oly’ nagyon.

– Ez utóbbit hogy’ érti?

Az Oktatási Hivatal (OH) néhány hónappal ezelőtt 28, hazánkban tevékenykedő külföldi tulajdonú felsőoktatási intézmény működésének jogszerűségét vizsgálta. Közülük mindössze egynek, az amerikai MacDaniel College-nek volt rendben a működési engedélye. A többi – köztük a CEU is – törvénytelenül üzemelt. Ekkor derült ki az is, hogy Soros György egyeteme Amerikában, New York államban mindössze egy postafiók. Se székhelye, se épülete, se tanárai, se diákjai nincsenek. Továbbá fény derült arra is, hogy Soros „postafiók egyetemének” Magyarországon a magyar tulajdonú egyetemekkel szemben viszont diszkriminatív versenyelőnye van.

– Mi okozta akkor azt hatalmas felzúdulást, ami a törvény megszavazása körül zajlott?

Az egész történet egy felsőoktatási vita, s nem több. A Kormány és az Országgyűlés célja a rendezett viszonyok megteremtése és a magyar egyetemek versenyhátrányának megszüntetése volt. Abban mindenképpen egyetérthetnénk, hogy senki sem állhat a magyar törvények felett, még Soros egyeteme sem! Ha ők is betartják a szabályokat, mint rajtuk kívül mindenki más, akkor zavartalanul működhetnek.

– A hazai ellenzék is teljes egészében kiállt az egyetem mellett. Ezt mivel magyarázza?

Nézze, a baloldalról eddig is tudtuk, hogy migránspártiak, rezsicsökkentés ellenesek, számukra Magyarország szuverenitása nem sokat jelent. Ők világossá tették, hogy egy külföldi spekuláns érdekeit képviselik. A Jobbik gazdája pedig egy másik milliárdos, Simicska Lajos. Most ebben a témában egymást túllihegve, de nagyon is együttműködve teljesítik megrendelőik akaratát. Mindez csak pénz és a mindenáron vágyott hatalmi mámor kérdése. Lendvai Ildikó az egyik tüntetésen csápolva bele is mondta a kamerába: „Egyértelmű, hogy az ellenzéki pártok Soros György oldalán vannak.”

– De hogyan kerül ide a nagypolitika? Miért említi a Soros-egyetemmel kapcsolatban a migrációt?

Térjünk vissza az OH vizsgálatára. A 27 szabálytalanul működő intézmény közül 26 el is fogadta vizsgálatot, és meg is szeretne felelni az Országgyűlés által alkotott új szabályoknak. Csak a Soros-egyetem nem akar „tiszta vizet a pohárba”. A CEU lázad. Vajon miért? Olyan hazug helyzetet tudnak teremteni Soros milliárdjaiból, ami párját ritkítja. Viszont a józanul gondolkodóknál mindez egy sor tisztázandó kérdést vet fel.

– Hallhatnánk egy párat?

Miért és kinek a megrendelésére lett ebből pártpolitikai, a kormányt megbuktatni, a magyar miniszterelnököt besározni akaró ügy? Miért lármázzák fel hazugságaikkal a nemzetközi és hazai felsőoktatási és tudományos életet? Miért kötelezi a fizetett alkalmazottait hazug állásfoglalásokra? Kik és miért dőlnek be a hazugságoknak? Soros emberei miért szerveznek agresszív utcai demonstrációkat? Ezeken a demonstrációkon miért osztogatnak az illegális migrációt éltető röplapokat? A beszédékben miért állnak ki a határok megnyitása mellett? Majd miért mennek Röszkére, a határra tüntetni az illegális migránsok beengedésért? Kik és miért sorakoznak fel Soros György mögé?

Úgy gondolja, hogy a válaszok tisztázhatják a helyzetet? Mondjuk azt, hogy miként kerül ide a migrációs politika?

Pontosan így van. A kérdésekre adott válaszok mind-mind egy irányba mutatnak: a Soros-egyetem csak ürügy a jól megkomponált balhéra. Hiszen az egész műsor középpontjában az illegális bevándorlás és az ahhoz való viszony áll. Soros ezért járt Brüsszelben is, ezért ölelgették, csókolgatták egymás hivatalos eseményen Jean-Claude Juncker EB elnökkel, ezért támadták magukból kivetkőzve Magyarországot és Orbán Viktort olyan agresszíven. Azt akarják, hogy megszüntessük a jogi és műszaki határzárat, visszabontsuk a kerítést, a szabad és ellenőrizetlen utat engedjünk az illegális migránsok millióinak, illetve Brüsszel felső korlát nélküli kvóták alapján telepíthessen bevándorlókat hazánkba. Ezért indult ellenünk támadás, minden egyéb – így a CEU ügye is – csak mellékhadszíntér.

– És mi a helyzet Csepelen? „Pár család esetleges ide költözésétől nem kell félni, hiszen most is élnek közel-keleti családok Csepelen, és a lakosok ezt észre sem vették.” – nyilatkozta egyszer dr. Szabó Szabolcs az Együtt képviselője a Csepeli Hírmondónak.

Szabó Szabolcs és pártja bevallottan migránspárti. Emlékeznek még arra, amikor 15 ezer illegális migránst akart ide betelepíteni? Vagy amikor nekiment a kvótaellenes népszavazásnak? Soha egyetlen határvédelmi intézkedést – sem a kerítés megépítését, sem a honvédek határra vezénylését, sem a tranzitzónák megszigorítását, sem a migránsok kóborlásának megszüntetést – nem szavazta meg a Parlamentben. Pedig a kvóta népszavazáson több mint 21 ezer csepeli és több mint 6500 soroksári erre kérte szavazatával. A jelek szerint azonban dr. Szabót és pártját a választói akarat egy cseppet sem érdekli.

 

Szabó Szabolcs törvényjavaslata itt olvasható.

Csepel.hu

 

6 hozzászólás “Miért és kik tartják napirenden a Soros-egyetem ügyét?” bejegyzésre

  1. névkötelező szerint:

    Németh Szilárd megint hazudik, amikor azt állítja, hogy a CEU törvénytelenül üzemelt. Érdekes, nem mondja meg, hogy mégis melyik törvénybe ütközött a tevékenysége. Miért? Azért mert természetesen semelyikbe nem ütközött.
    Persze meg se lepődünk már a kormánypárt folyamatos hazudozásain.

  2. kispajtás szerint:

    Ha törvénytelenül üzemelt a CEU, akkor jó volt a törvény, nemde?
    Hiszen kiderült a törvénytelenség.
    Akkor meg mire kellett a törvénymódosítás???

  3. Nagyapó szerint:

    névkötelező és kispajtás et.-ak! A Közép-európai Egyetem működik. Mi a gondjuk? A CEU egy nem létező egyetem, egy Soros trükk, ha megszűnik észre sem lehet venni.
    http://www.origo.hu/itthon/20170405-kozep-europai-egyetemnek-is-hivjak-megsem-egyezik-meg-a-ceu-val.html

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Soros a CEU-n keresztül törvényesen hoz ide mindenféle multikulti migráncs népeket, akik aztán elveszik a magyar emberek munkáját, ez tűrhetetlen!!!

  5. Tóth kati szerint:

    Nem értem mire ez a nagy sivalkodás,pont a csepeli csórók részéről.Kit érdekel,hogy a gazdag szülők hülye gyerekei esetleg majd járhatnak Bécsben a genderképzőbe.Amikor a demszkáj-gyurcsányi banda csak Csepelen bezárt iskolákat,kórházat akkor miért nem szaladgáltatok Brüsszelbe?Hány iskolát,kórházat zártak be a komcsik 2002 és2010 között?Bezáratták a postákat vidéken,megszűntették a vasútvonalakat,akkor miért nem sivalkodott ez a sok féreg hazaáruló?Kit érdekel a ceu?Sz…rok rá.

  6. névkötelező szerint:

    Hát az biztos, hogy Tóth kati sosem látott még egyetemet. Azt sem tudja, azt eszik vagy isszák.

Itt lehet hozzászólni !