Jól működik a magyar határzár

Fidesz.hu

Jól működik a magyar határzár

Magyarország megvédi a magyar és az európai uniós állampolgárokat – jelentette ki Németh Szilárd a megerősített jogi és műszaki határzárral kapcsolatban csütörtöki sajtótájékoztatóján a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltségen.

A csütörtöki napon Németh Szilárd felkereste a déli határt, hogy meggyőződjön arról, hogy a határvédelem felkészült-e a jogi határzár megerősítésére, valamint a migránsok – nemzetközi szabályok szerinti – ellátására. A magyar kormány és a parlament többsége a megszavazott jogszabályok, majd azok végrehajtásán keresztül minden feltételt biztosít a határvédőknek, valamint a menekültstátuszért folyamodóknak – húzta alá a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Emlékeztetett, 2014-ben már baljós előjelei voltak annak, hogy Európát egy nagy migránshullám éri el, mely „nem a hagyományos menekültügyi eljárás iránt vonzódik, hanem sokkal inkább Európa valamilyen típusú megszállása iránt”.

Ez a migránshullám 2015-ben érte el csúcspontját, amikor 391 ezer illegális migráns haladt keresztül hazánkon; akkor döntöttünk úgy, hogy ez nem mehet tovább. Ezután sorban jöttek az intézkedések, melyek azt eredményezték, hogy a tegnapi napon nem történt egyetlen egy illegális határátlépés sem – elevenítette fel a fideszes politikus.

Németh Szilárd emlékeztetett arra is, hogy a kvótareferendumon az emberek 98 százaléka kimondta: meg kell védeni az országot az illegális bevándorlóktól és Brüsszel migrációs politikájától; ezért készült el a műszaki és a jogi határzár.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az elmúlt másfél évben óriásit fejlődtek a műszaki megoldások a határvédelemben, melyek meghozták az eredményeket. A politikus hangsúlyozta, a jogszabályok fokozatos szigorítása is hozzájárult a határ megvédéséhez. Ezek az intézkedések a magyar és az európai emberek biztonságát, az európai értékek védelmét szolgálják – húzta alá.

A képviselő beszámolt arról is, hogy mit tapasztalt a tranzitzónában, milyen ellátásban részesülnek a menedékkérelmet igénylők, és elmondta azt is, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt ellenőrei is teljes megelégedésüknek adtak hangot az itteni körülményekkel kapcsolatban. A tranzitzóna a nemzetközi előírásoknak teljes egészében megfelel, emberséges ellátást kapnak a menedékkérők és humánus körülmények között várhatják kérelmük elbírálását – húzta alá. Németh Szilárd kiemelte, nyugalom és rend van, az ország számíthat a katonákra és a rendőrökre. Magyarország megvédi a magyar és az európai uniós állampolgárokat – fűzte hozzá.

Ugyanakkor a politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a veszély továbbra sem múlt el, hiszen a Közel-Keleten, valamint Észak- és Közép-Afrikában sincs nyugalom, milliók állnak készen arra, hogy elinduljanak Európa felé. Kockázatnak nevezte azt is, hogy az embercsempészek és a Soros György által fenntartott ügynökszervezetek összejátszanak, hogy elárasszák Európát bevándorlókkal. Az elmúlt időszak terrorcselekményei kapcsán Németh Szilárd arról is beszélt, hogy Magyarország jól járt el akkor, amikor úgy döntött, zárja határait és rendezett körülmények között biztosítja a belépést és az áthaladást Magyarországon.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese köszönetet mondott a rendőröknek, a honvédeknek, valamint mindenkinek aki részt vesz a határvédelemben azért a megfeszített munkáért, melyet a magyar emberek biztonsága, az ország szuverenitása és Európa védelme érdekében végeznek, valamint azért is, mert maximálisan teljesítik az emberjogi követelményeket.

Németh Szilárd kiemelte, arra törekednek, hogy megbecsüljék az itt szolgálatot teljesítő katonákat és a rendőröket azzal is, hogy a legmagasabb szintű ellátást kaphassák meg. Ezzel kapcsolatban kitért az infrastrukturális, technikai fejlesztésekre, melyek megkönnyítik, segítik a szolgálatot végzők munkáját, és felhívta a figyelmet arra, hogy a szállásokkal kapcsolatban is megszűntek a kezdeti áldatlan állapotok, valamint az étkezés minőségére és a ruházatra is odafigyelnek. Megemlítette azt is, hogy – a Gyurcsány-kormány gyakorlatával ellentétben – a túlórapénzeket is azonnal kifizetik.

Németh Szilárd kérdésre válaszolva elmondta: a látogatása során értesült arról, hogy néhány röszkei családot – akik a határ közvetlen közelében élnek -, zavarja az ott folyó munka és az intézkedések. A képviselő azt ígérte utána jár a dolognak és igyekszik segíteni az érintett családoknak.

Forrás: Fidesz.hu

3 hozzászólás “Jól működik a magyar határzár” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    A jogi határzárnak nincs visszatartó ereje.
    Az aknamezőnek van visszatartó ereje. Ez kellene mindenhova, ahonnan gyanús alakok jöhetnek. És így nem kellene az öt nyelven beszélő kerítés sem 🙂

  2. Kötelező szerint:

    Lassan elkezdhetnénk kivágni is innen pár figurát aztán próbálkozzanak visszajönni a határzáron

  3. Vazul néni szerint:

    Az aknamező demokratikus is lenne mivel nincs tekintettel származási országra, korra ,nemre, vallásra, mindenkit darabokra szedne.Mindenki demokratikus módon saját felelősségre vehetné igénybe ,megmaradna a többnyelvű tájékoztató is.

Itt lehet hozzászólni !