Visszaáll az eredeti autóbusz-közlekedési rend Csepel központjában

Csepel.hu

bkk

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetést követően, a csepeli önkormányzat kérésére úgy döntött, hogy május 5-től a 35-ös, a 36-os, a 148-as és a 151-es autóbuszjáratok újra az eredeti útvonalon, vagyis a Kossuth Lajos úton közlekednek majd Pesterzsébet felé.

A történet előzménye, hogy 2015-ben a Kossuth Lajos utca felújítási munkálatai során a 35-ös, 36-os, 148-as és 151-es autóbuszjáratokat a Szent Imre teret követően ideiglenesen a II. Rákóczi Ferenc út-Ady Endre út nyomvonalára terelték. A BKK Zrt. a munkálatok befejeztével ezt az útvonalat kívánta véglegesíteni. A társaság álláspontja szerint az eredeti útvonal visszaállítására azért nem volt lehetőség, mert a felújítás után a szűk keresztmetszet miatt a Vermes Miklós utcáról a Kossuth Lajos utcára nagy ívben balra kanyarodás csak „komolyabb” építési munkálatokkal lehetett volna megvalósítani.

A BKK Zrt. az utazók, a terelőúton lakók és a csepeli önkormányzat kérése alapján vizsgálta felül ezt a döntést. Ábel Attila alpolgármester erről elmondta: önkormányzati körzetében több százan keresték meg és kérték az eredeti útvonal helyreállítását. Ezzel ő is egyetértett, mivel a terelőút szerinte több szempontból is kifogásolható volt.

– Egyeztettünk a polgármesterrel, majd a BKK-val, ahol megértették a problémát, de nem volt egyszerű újratervezni a forgalmi rendet. A buszok kanyarodásával volt gond, de végül sikerült egyszerű megoldást találni. Ezúton is köszönöm a megértést és a segítséget a polgármester úrnak és a BKK vezetésének – emelte ki az alpolgármester.

A BKK Zrt. elfogadta a javaslatot, így május 5-től újra a régi útvonalat használhatják majd a Pesterzsébet felé közlekedő utasok.

Csepel.hu

9 hozzászólás “Visszaáll az eredeti autóbusz-közlekedési rend Csepel központjában” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Helyes. Totál értelmetlen volt egymással szembe küldeni a kanyarodó buszokat. Az Ady elejét le is harcolták.

  2. Bella Jakab szerint:

    Mondjuk érdekelne, mik voltak ezek az érvek, ugyanis a buszok napi többezer (több tízezer?) utasának lassabb lesz most az utazása. A lakóknak nem tetszett a hév mellé a plusz zaj, úgyhogy áttesszük ugyanazt a Kossuth Lajos utcába?

  3. Betke szerint:

    És megvalósult az a komo!yabb építési munka is, ami segíti a Vermesről Kossuth Lajos útra való nagyívű balra kanyarodást? Szegény Muki bá'(Vermes Miklós a Jedlik nagytudású fizika tanára) fontosabb utat is elnevezhettek volna Róla!(a kimondhatatlan nevű, Csepel történetével össze nem egyeztethető személyek helyett)

  4. Zotyika szerint:

    Én megkérdőjelezem a felülvizsgálók hozzáértését. Vagy esetleg az volt a cél, hogy tegyük porosabbá, zajosabbá, forgalmasabbá az amúgy is zsúfolt Kossuth Lajos utcát? Lassan kezdődik az Ady Endre úton a gáz felújítása, remek lesz majd a város felé araszolni a Kossuth–in mert nem tudnak majd bekanyarodni a csuklósok az Ady-ra.

  5. Nagyapó szerint:

    Nagyon jó, hogy- a honunkban szokás szerint – nem a szakemberek, hanem a laikusok szava dönt. Később kiderül majd, hogy rosszul, “de legalább jót szkandereztünk”. A buszok útja simább volt a Rákóczi úton, egy lámpával kevesebb, ezért kíváncsi lennék mi volt a “mivel a terelőút szerinte több szempontból is kifogásolható volt” mögött.
    A kereszteződés, esetleges kanyarodási gondját – amit a buszsofőrök simán megoldottak – a lámpa programozásával is változtatni lehet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. kerdezo szerint:

    Betke,
    A Vermes utcáról nem lehet a Kossuthra kanyarodni, mert a.Vermes utca a Kossuth felöl egyirányú

  7. Vasarlo szerint:

    Remek. Akkor most plusz egy lámpával több lesz a menetidoben.

  8. Lakos szerint:

    Kedves Intézkedők!

    Először is nagyon köszönjük az intézkedést!

    Másodszor: totál értelmetlen volt a terelt útvonal. Leginkább, mert a buszok az Ady-Kossuth kereszteződésében egymást akadályozták. Jelentősen lassították a forgalmat, miközben a A Rákóczin rendszeresen elakadtak buszok a bíróságnál várakozó bűnözők luxusverdái vagy a tizenöt méter gyalogutat sem felvállaló ügyvéd urak miatt. A Rákóczi-Ady kereszteződés tönkrement, az ott élők a HÉV mellett ezt a plusz forgalmat is a nyakukba kapták a bűzével.

    Mindent összetéve jó döntés volt, és a forgalmat is gyorsítja.

  9. gonczolzoli szerint:

    Már nem azért, de mindannyian emlékszünk arra, mennyit is vártak a buszok a két lámpánál (Kossuth-Vermes és Kossuth-Ady) összességében. Kritikán aluli munkát végeztek azok, akik most elbírálták ezt a társadalmi egyeztetést. A Kossuth Lajos utcában amúgysem ideális ez a sűrű buszközlekedtetés. Egy megállót kellett volna kialakítani az Adyn a Spar mellett, ez nem tetszett sem az Önkormányzatnak, sem pedig a BKK-nak. Elszomorító…

Itt lehet hozzászólni !