Ekkorát kamuzott a csepeli politikus

Csepel.info

Szenteczky_Janos01

Botkához hasonlóan szereti a luxust, és a vagyonnyilatkozata is bűzlik

Szenteczky Jánost a csepeli önkormányzat testületi ülésén kérték számon az általa elkövetett egyik köztörvényes bűncselekmény miatt. A fővárosi MSZP alelnöke, pártjának csepeli országgyűlési jelöltje erre megpróbálta a polgármestert támadni. Azt állította, hogy az őt elmarasztaló bírósági döntés nem végleges, mert felülvizsgálati kérelmet adott be. Lapunk azonban kiderítette, hogy Szenteczky átverte a hallgatóságot. Nem adott be semmilyen kérelmet. Hozzászólásából ráadásul más sem volt igaz.

Az MSZP csepeli elnöke és frakcióvezetője különböző indokokkal kerülte az önkormányzati munkát az elmúlt hónapokban, mióta kiderült, hogy a bíróság aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen is elítélte. A politikus a március végi testületi ülésre csak azért ment be, mert akkor próbálta ki az országgyűlési választásokra összeállított sajtós kampánycsapatát. A számonkérést azonban nem úszta meg.

szenteczky-nagy-andras

Szenteczky (jobbra) az MSZP új sajtósával, Nagy Andrással a nagy kamu után

Az ülés elején Borbély Lénárd polgármester jelentette be, hogy Szenteczky Jánost hat év pereskedés után jogerősen is elítélték. Kiemelte: az MSZP-s politikus Horváth Gyulát, a DK csepeli elnökét is rágalmazta (feleségének megcsalásával és lakásmutyival vádolta), és Szenteczkynek illene minimum bocsánatot kérnie az általa elkövetett bűncselekmények miatt. Szenteczky azonban nem kért bocsánatot, sőt támadással válaszolt.

“Szerettem volna polgármester úr, hogyha ön ezt a tájékoztatást ennél lényegesen hitelesebben teszi meg. Hiszen azt mondta, azt állította, hogy vége van ennek a pernek. Ön is tudja, hogy ennek a pernek nincsen vége, hiszen felülvizsgálati kérelemmel éltünk. Annál is inkább, mert az az érdekes helyzet állt elő azon túl, hogy az egész per az első perctől kezdve maga a vád is teljesen bizonytalan alapokon állt. Az utolsó ítéletnél is gyakorlatilag ott tartunk, hogy nincsen elkövetője ennek a bűnesetnek, ennek a bűntettnek, ez a furcsa helyzet állt elő, ennél is inkább van erre felülvizsgálati kérelem beadva.”

– állította a szocialista politikus.

A Csepel.info az elmúlt héten utánajárt a politikus állításának. Kiderült: Szenteczky János sem a márciusi testületi ülésig, sem utána – érdeklődésünk időpontjáig – nem adott be felülvizsgálati kérelmet. De nem csak ebben állított valótlanságokat. Bűnösségét ugyanis koronatanú bizonyította a per során. Az is kiderült, hogy a politikus önmagát bemikrofonozva, a saját gyermekét is felhasználva próbált olyan információkhoz jutni, amikkel besározhatja politikai ellenfeleit. Első- és másodfokon is egyértelmű volt a bűnössége, a másodfok súlyosbította a büntetést. A per különös fordulata, hogy a vagyonbevallásától eltérő jövedelemnyilatkozatot tett a bíróság előtt, amiért Borka-Szász Tamás DK-s politikus vagyonnyilatkozat-felülvizsgálatot kezdeményezett.

Szenteczky Jánost egyébként számos bűncselekménnyel vádolják. Ezek többsége anyagi természetű, ami azért sem meglepő, mert 2010 után az új önkormányzat évi kétmilliárd forintot tudott megtakarítani a korrupciógyanús szerződések megszüntetésével. A politikus vagyona úgy párolgott el a 2010 októberi MSZP-s vereség után, hogy a bíróság nem adott helyt az önkormányzat vagyonzár-kérésének. A bíróság szerint nem volt semmilyen veszélye a vagyon eltüntetésének. Mire megszületett ez a döntés, a politikusnak már nem volt kimutatható, valós értéket képviselő vagyontárgya. Gyaníthatóan hasonló esetek miatt nehéz elérni, hogy a bűnözők megtérítsék az általuk okozott károkat.

Csepel.info

5 hozzászólás “Ekkorát kamuzott a csepeli politikus” bejegyzésre

  1. zsírégető szerint:

    Akárcsak németh szilárd…

  2. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Ideje lenne, hogy ez a Szentciki bűnöző összebútorozzon jóhaverjával, a Demével!

  3. Balos szerint:

    Szenteczky az egyetlen, aki ha elkezd csinálni valamit, tényleg csinálja. Emlékszem a Horváth Gyula hogy pöffeszkedett, amikor jelölt lett, hogy várta, hogy majd mások kikaparják neki a gesztenyét. Ha megjelent, csak felvonult. És volt képe még a Szenteczkyt szidni. Ezzel együtt a Szenteczkyt már az elején elrontották a gyáriak, amikor csak a lopást meg a gazdagodást mutatták meg neki, és nem tanulhatta meg a baloldaliságot. Vadászatokra járt, arany mandzsettagombokat kért ajándékba, olyan golyóstolla volt, amit a kezéhez terveztek, mi meg csak nyeltünk: ez mind igaz? Akik elmondták ezeket a baráti köréből, komolyan mondák. És ez még mind semmi ahhoz képest, ami a Csevakban volt, a “kéjtanyán”…

  4. Bíborka szerint:

    Azért az kicsit furcsa, hogy közben meg a DK-t csak simogatja az Ábel-mosoda, nem? Borkáról miért nem írtok, a botrányairól? A Táblás Józsi nem takargatta! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1291348104290313&id=100002454067656

  5. admin szerint:

    Borka-Szász a DK frakció tagja, vagyis nem zárták ki, családi ügyekkel pedig nem foglalkozunk.

Itt lehet hozzászólni !