Hoppá: Csepel láthatóan egyre jobb hely :-)

Csepel.info

csaladbarat_index

Az Otthontérkép alapján Csepel a legjobb dél-pesti kerületek egyike

A legprofibb fiatalok soha nem felejtik el megnézni az Otthontérkép adatait, amikor belevágnak egy új lakás vagy albérlet keresésébe. Márpedig ebben Csepel egyre ígéretesebb hely. A családbarát-indexben már megelőzzük Budafokot, Pesterzsébetet és Soroksárt – miközben budapesti összehasonlításban itt még mindig olcsó az albérleti díj és a lakásvásárlás.

Nem volt ez mindig így. 2010 előtt a ferencvárosi putritelepek felszámolásakor a nem kívánatos lakókat még ide, Budapest akkor legelhanyagoltabb kerületébe költöztették.

Csatornázás, útépítések, óvodafelújítások, parkosítás, uszoda, családbarát fejlesztések, sportfejlesztések, a Daru domb, a Tamariska domb vagy a Kiserdő megújítása, városrehabilitáció és panelfelújítások, a közbiztonság erősítése, szolgáltatások fejlesztése… A rendszerváltás évtizedeit vesztesként megélő Csepel 2010-ben új vezetést választott, és felébredt a Csipkerózsika-álomból. Ám nem könnyű egy gyártelepnek lesajnált kerületet ismét elismertetni. Évek teltek el, mire Csepel ismét javítani kezdte megítélését és megkezdte a felzárkózást.

Kerületünk néhány adata azonban már sokat mond a felzárkózásról. Az ingatlanárak évek óta emelkednek, a bűnözés – hála a több rendőrnek vagy a rendszám-felismerő rendszernekjelentősen csökkent. Sok éves lakosságcsökkenés után ismét többen laknak Csepelen. Ami pedig különösen jó hír, hogy az Otthontérkép családbarát-környék-indexében már legtöbb szomszédunkat megelőztük. Előrébb tartunk Budafoknál – ahol egyébként sokkal magasabbak az ingatlanárak -, Soroksárnál és Pesterzsébetnél, de még a IX. kerület is alig kapott jobb megítélést, mint Csepel. Azért meg kell jegyezni: Újbuda, a XI. kerület ebben még bőven előttünk van, ami mutatja, hogy van hová fejlődni. A magas szolgáltatási szint, az évről évre szépülő környezet és a családbarát fejlesztések ugyanakkor azt mutatják, hogy befektetésnek sem lehet rossz Csepelen lakást építeni vagy vásárolni.

Csepel.info

13 hozzászólás “Hoppá: Csepel láthatóan egyre jobb hely :-)” bejegyzésre

  1. Viniczai Kornél szerint:

    Sokat fejlődött Csepel. Meg kell változnia a budapesti megítélésének. Csepelen adok ki lakást albérletbe és jó helynek tartom Csepelt.

  2. Balos szerint:

    Sokat fejlődött Csepel, de sok valós probléma van még a megítélésen kívül is. Az számomra felfoghatatlan, hogy miért tiltakoznak a baloldali pártok a fejlesztések ellen és miért ellenzik pl a Kis-Duna part rendbetételét. Ezt magyarázza meg nekem valaki.

  3. lolka szerint:

    A Kis-Duna part valóban szépen alakul (igaz ott egy évben egyszer- kétszer járok, de szép). Viszont ez a GERINCÚT, hát ez azért még probléma. Reggelente 1/2- 3/4 óra feljutni a gyűrűre. Ja jut eszembe a Junior konyhánál ott a két karó,(ha megvan még) amit még az előző vezetés ütött le nyomvonalként…Csepel akkor lesz rendben, ha a Szent Imre-tér 100x, vagy 1000x nagyobb lesz, és az ingatlanok drágábbak lesznek, mint a szomszédos kerületekben…A dronos látképek, videók becsapósak, néha gyalogosan, vagy kerékpáron egy-egy illetékes mozogna sok apróságot észre venne…(mert kis megoldásokból lesznek a nagy dolgok). Hiányolom a szemeteseket az utcákon (jó tudom gond van az ürítésükkel), de azért 50m-ként 1…na jó legyen 70m-ként mindjárt kevesebb szemét lenne az utcákon…na valahol itt kezdődne és akkor mennénk tovább lépésről-lépésre az élhetőbb Csepelért…

  4. Balos szerint:

    Lolka, rólad minden régi fórumozó tudja, hogy pártember vagy, és csak kötekedsz. De azért elárulom, hogy ez a gerincút dolog egy nagy lószar. Ha elkészül, fél év alatt annyian költöznek majd ki az agglomerátumba, hogy ugyanaz az autósor lesz, mint most. Akkor aztán elmondhatjuk, hogy elköltöttünk harmincmilliárdot a nagy büdös semmiért. 🙁

  5. lolka szerint:

    Te “Balos” eltudom képzelni, hogy hányszor nyitottad meg ezt a részt, hogy mi a reagálás…lolka nem pártember csak EMBER magas, kövér, átlagos, középtermetű, sovány és alacsony… és ahhoz, hogy valakinek véleménye legyen nem kell jobbosnak-balosnak lenni ami jó az jó, ami nem az nem és, azért írogatunk, hogy jobb legyen…nem kell szem ellenzősnek lenni nem csak az jó amit a “Balos”-jobbos gondol. Amiért így gondolkodsz azért tartunk ott, ahol tartunk…Egy hétre “költözz” a Szabadság utcába és rájössz, hogy az harminc milliárd nem is olyan sok…A nyolcvanas években a gyerekek az úttesten lábtengóztak (tudod mi az?) elmondom egy négyzet négy egyenlő részre lett osztva és négy játékos játszotta egy labdával, és csak lábbal és fejjel lehetett a labdához érni és ez az úttesten játszódott néha elhaladt egy lovaskocsi…Most nem lehet átmenni az út testen az Erdősor ugyan az. Mint említettem a gerincút egy lényeges, hogy be legyen fejezve…

  6. ezlesz szerint:

    balos: persze, akkor nem is kell megépíteni, mert te ezt vízionálod 😀
    emberek ezrei bőrönddel az ágy alatt, ugrásra készen várják, hogy kész legyen a gerincút és kiköltözhessenek.
    lehet vki ennyire egyszerű?
    gerincút befejezése nélkül csepel halott ügy. elképesztő, hogy 2017-ben egy 80ezres településen az menjen, ami a Rákóczin megy nap, mint nap. ahogy az is, hogy szintben keresztező vasutak szabdalják szét a főutakat (pl szent istván – rákóczi kereszteződés, corvin csomópont)

    csepel szépült, de nem fejlődött. fejlődés az egy másik kategória. ha lesz új híd és rajta 18-as és 3as villamos csepelen, ha kéreg alatt lesz a HÉV, meg lesz hosszabbítva és új járműveket kap, ha megépül a gerincút következő szakasza, ha rendeződik észak-csepel és a hárosi dűlők helyzete és mindezek miatt normális ingatlanberuházások indulnak, 90-100e fölé nő a kerület népessége, akkor majd lehet fejlődésről beszélni.

    a szépülés is fontos, csak ide az most nem elég. ez látszik meg az ingatlanárakon. leszakadtunk más kerületekhez képest, ez pedig nem jó a csepelieknek.

  7. lolka szerint:

    “ezlesz” ne írj ilyeneket, mert még az lesz, hogy csak kötekedsz…
    “A Budapest 2024 olimpiai projekt vezetője elmondta, hogy miután a hét év múlva esedékes játékokra vonatkozó pályázatot visszavonták, “a kormány megerősítette, hogy minden tervezett versenyhelyszín elkészül”.

    “Ez azt jelenti, hogy a 2024-es pályázat érvényes lehet 2028-ra vagy 2032-re”

    – tette hozzá az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos megemlítve még, hogy “Budapest mindenképpen pályázni fog még”, mert “ez egy 120 éves álom”.

  8. ezlesz szerint:

    nekem nem volt bajom az olimpiával. egész addig, amíg nem akartak villamost a HÉV-ből, és galvani hidat az albertfalvi előtt.
    a HÉV-ből max metrót szabad csinálni – azaz a nagyvasúti jelleget meg kell tartani, a galvani hidat meg max az albertfalvi után, vagy azzal egyszerre szabad felépíteni, de semmiképpen nem előtte vagy helyette.

  9. Betke szerint:

    Pedig sajnos a Galvani híd mindenek előtt ès helyett lesz megépitve! Ez nagyban segíti a Garancsi fèle projektet, Csepelnek nem hoz semmi pluszt! Ezlesznek igaza van, más a szépülés és más a fejlődés!

  10. Reaper szerint:

    Egyre jobb hely ezért törnek be csillagtelepen hetente több lakásba is.

  11. jocosaurus szerint:

    Sajnos az ingatlanárak a legbeszédesebbek, ezek alapján egész Budapesten ITT, Csepelen a legalacsonyabbak. Így volt ez 2010 előtt is, így van ez most is. Miféle fejlődés? Még Pesterzsébet is megelőzi Csepelt ingatlanárakban.

  12. Letiltatni szerint:

    A közösségi oldal, “hol-mi” csepelt érintő csoportjában éppen arról írnak, hogy betörés hullám van a kerületben. De jó hely igen.

Itt lehet hozzászólni !