Felgyújtották a csepeli Kis-Duna partot

Csepel.info, Mr.gabee

0-02-05-5dd0a393321bad12e95e548f427f89fc4cb1cd06f123b076ecc2dd9b01439d3f_full

Olvasónk fotója a part erzsébeti oldaláról

Felgyújtották a csepeli Kis-Duna partot a Daru domb környékén kedden este 8 óra körül – értesült a Csepel.info. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.

Update: Több helyen gyújtogattak, ugyanis néhány száz méterre az első helytől szintén oltani kellett. Gyaníthatóan benzinnel vagy más gyúlékony anyaggal locsolták le a nádast és a part menti sövényt. Az oltással egy időben a gyújtogatót is keresték.

A csepeli Kis-Duna partot 2011 tavaszán kezdte megtisztítani a több száz mázsa szeméttől, majd kezdte fejleszteni a kerület új vezetése. (A most felgyújtott partszakasznál hajléktalantelep volt.) Azóta fitneszparkok, különleges kalózhajós játszótér, parti világítás és sétaösvény épült ki, de felújították az Ifjúsági Tábort, ahol többfunkciós csarnok fog épülni és a Kis-Duna öböl fahídját is. A rév mellett egy majdnem vandálbiztos illemhely épült: egyetlen nem vandálbiztos elemét még az átadása előtt szétverték. A parti világítást is megrongálták az átadása előtt, olvasóink hozzászólásai alapján pedig a mostani gyújtogató szintén több napja “tevékenykedik”.

Csepel.info

13 hozzászólás “Felgyújtották a csepeli Kis-Duna partot” bejegyzésre

  1. állatvédő szerint:

    Mennyi gonosz ember van!/Ha egyáltalán embernek nevezhető az ilyen?/ Egyébként tegnap a déli órákban a Királyerdő is füstben vol! Valaki tud valamit? Egy tűzoltó vonult ki. 🙁

  2. kerdezo szerint:

    Ha már építeni nem tud a köcsög gyújrogató, legalabb ne rombolna.

  3. Csepelsziget überalles szerint:

    remélem odaégett, ha nem akkor gyújtsák fel a mocskos férget vagy vágják be legalább a Dunába.

  4. lakos szerint:

    Már nem azért de ez a tűz vasárnap este volt és nem kedden. Tudom,mert velünk szembe volt és még néztem is,hogy mi történhetett.

  5. Szabó Imre szerint:

    Biztos valami mocskos komcsi volt, nem?

  6. Nagyapó szerint:

    Az ilyen vandálok miatt kell figyelőszolgálat a Szt. Imre téren. Sajnos az egész kerületben ez nem lehetséges, de azért szívesen olvasnék már egy bírói ítéletet. Igaz a csepeli fehérgalléros vandálok ügye is 9 éve húzódik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. hihetetlen szerint:

    ELVISELHETETLEN BŰZ VAN CSEPELEN !!!

  8. hihetetlen szerint:

    Beszivárog az ablakok résein ez a nagyon büdös. Vagy szemetet égetnek, vagy valami égett dögszag, vagy mi a fene lehet nem tudom.

  9. Mocsilali szerint:

    Az biztos hogy valaki olyan tehette,aki nem csípi a FIDESZT. Én nem nagyon bíztam eleinte a FIDESZ-ben,de a sok jó tapasztalat igenis őket igazolta! Gondoljunk a panelházak felújítására,a Daru domb és a Tamariska domb rendbetételére,a közmunka programra,ami újraindul hamarosan. Ingyenes gyermekétkeztetés,ingynes tanfolyamok. Abban meg teljesen igaza van a FIDESZ-nek hogy szakmunkásokra van szükség,nem a hajléktalanok hoznak bevételt az államnak,őket is be kéne fogni közmunkára ,lenne mit csinálni.

  10. TenkA szerint:

    “Tamariska-domb rendbetétele”

    Mit is kellett egy természetvédelmi területen rendbe tenni? Árulja már el végre valaki!

  11. csapajev szerint:

    Talán a fontossági sorrendet kellene szem előtt tartani. Az utak állapota kritikán aluli.
    Talán a Daru-domb, a Tamariska- domb, a jégpálya, az aréna, a Duna-part, ezek a leg fontosabbak? Az Erdősor út vége, a Tihanyi út, szinte katasztrofális. Ezek nem fotosabak???

  12. Varga András szerint:

    Miért nem őrzik és járőröznek a közterületesek azokon a területeken ahol ilyen veszély fennáll? Meg lehetne szüntetni a kutya piszkolást is ha ott is, és a kutya futtatók környékén látnák a járőröket. Nem volnának éjjel is kitéve a rongálásnak ha tudnák, hogy figyelik ezeket a játszótereket, foci és kézilabda “dühöngőket” éjjel is. Ezért fizetik, és adja az önkormányzat a járműveket a közterület fenntartóknak, hogy megoldják a kerület, őrzését, és biztonságát!

  13. […] télen volt a környéken gyújtogatás, akkor a Kis-Duna parton locsolhattak szét és gyújthattak meg szintén gyúlékony anyagot […]

Itt lehet hozzászólni !