Fotó: járókerettel takarította a járdát az idős néni

Csepel.info

jarokeretes_takarito_01

A csepeli Erdősor és Kölcsey utcák sarkán egy idős néni takarította járókerettel a járdát a csúszós, jeges latyaktól, amikor egy járókelő ezt észrevette – derült ki a Csepel Hol-Mi? Facebook csoport oldalán.

Rögtön fotó is lett a kétségkívül rendkívüli témáról. Arról nincs információnk, hogy a néni azóta végzett-e a munkával. De egy bizonyos: a szabályok alapján minden háztulajdonosnak magának kell biztosítania, hogy a ház előtti járdaszakasz járható legyen. Nincs kivétel, a szabály a társas házakra is vonatkozik.

Aki nem takarít, azt megbírságolhatják, ha pedig valaki ott, a ház előtt szenved balesetet, súlyos kértérítést is fizethet.

Csepel.info

9 hozzászólás “Fotó: járókerettel takarította a járdát az idős néni” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Hasonlóan hajlott hátú és koros néni lakik a Fátra és Szentmiklósi út kereszteződésnél, az Ő telkénél van a buszmegálló.
    A néni is rendszeresen takarítja a járdát, és gondozza a kertet, takarítja a csikket a buszmegállóban.

  2. Nagyapó szerint:

    Azért szívesebben látnám azt a szelfit, amit a száguldó fotós csinált volna a boldog nénivel, miután segített a takarításban!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Nagyapó szerint:

    Nagyapó!

  4. Happy szerint:

    „Tájékoztatjuk, hogy a 2016/2017.es télen az FKF Nonprofit Zrt.-nél 116 darab téli áll rendelkezésre hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkavégzésre. Társaságunk a köztisztasági járműkezelők tekintetében több mint 20 százalékos létszámhiánnyal küzd, továbbá az influenza járvány miatt a teljes járműlétszámból jelenleg műszakonként 70-80 közötti járművet tud az utakra vezényelni. Az elmúlt évek Társaságunkat érintő forráselvonásai következtében a járművek beszerzésére jelenleg nincs lehetőségünk.”

    Aha. akkor ki hazudik??? Forráselvonás?

  5. Fogarasi László szerint:

    Szerintem a néni nem a járókerettel, hanem hólapáttal takarítja le a járdát a megolvadt latyaktól. Tisztelet illeti, hogy ilyen egészségi állapotban is igyekszik eleget tenni tulajdonosi kötelezettségének. Örvendetes lenne, ha valamennyi illetékes is így tenne. Például megoldanák azt, hogy képen is jól látható lámpás kereszteződésben a gyalogosok gumicsizma nélkül is átkelhetnének.

  6. Élvhajhász szerint:

    A mama mehetne dzsetszkivel is, vagy úszógumival, úri gusztusától függően.
    Néhány nap múlva meg jégtörővel:

  7. Dante CTV szerint:

    Nagyapó hozzászólására reagálnék…. a fotót nem egy mellette elszáguldó járókelő készítette. Sokan hallhattak már a “mesemondó” buszsofőrről. Ő készítette ezt a képet. Segíteni nem tudott, mer épp akkor is utasokat szállított a buszon.

  8. Nagyapó szerint:

    Elnézést, de abból, hogy “amikor egy járókelő ezt észrevette” nem tudtam buszsofőrre gondolni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Billog szerint:

    Nagyapónak csak a pofája jár állandóan. A vén komcsi!

Itt lehet hozzászólni !