Erdő Péter: Jézus békét teremt Isten és az emberiség között

Hirado.hu

Erdő Péter: Jézus békét teremt Isten és az emberiség között

Jézus a közvetítő, ő teremt békét Isten és a tévútra sodródó emberiség között – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szenteste a budapesti Szent István-bazilikában. 

A zsúfolásig telt székesegyházban Erdő Péter arról beszélt: ma, amikor a Közel-Keleten nem tudnak elhallgatni a fegyverek, és amikor karácsonyra készülő ártatlan emberek sokaságát gyilkolják Európában is, a “szívünkben” kell megtalálni a békét.

A béke felbukkan a karácsonyfa alatt, a családok asztalánál, de még a kórházban, vagy a magányos és idős emberek otthonában is, ha gyertyát gyújtanak és ránéznek a betlehemi képre – mondta.

“Ha ezt a békét meg tudjuk őrizni” az ünnep elmúltával is, “ha merünk kedvesek lenni azokkal is, akik ezt talán meg sem érdemlik”, akkor “a bűn és a nyomorúság minden akadályával szemben” “rajtunk keresztül is Isten legyőzhetetlen szeretete és békéje árad szét a világban” – fogalmazott homíliájában a bíboros.

Erdő Péter szólt arról is, hogy Jézus “nagyszerűségének felismerése rendet teremt” az ember életében. “Ha rádöbbenünk, hogy ő az a végtelen erő, akinek mindent köszönhetünk, akkor felemeljük a fejünket, és elindulunk sugárzó fényességének nyomában. Akkor elárad bennünk és körülöttünk az igazi béke, az Istentől származó, valódi rend nyugalma” – mutatott rá.

A betlehemi gyermek jászolánál lehet igazán megismerni “Isten fönségét, amely a szegénységet vállalta, Isten örök Igéjét, amely csecsemőként született közénk, Isten bölcsességét, amely túláradó szeretetből egyszerű alakot öltött”.

“Mert Isten bölcsessége Jézus keresztjének látszólagos ostobasága által győzött a világon, és így nyitotta meg számunkra az utat az isteni élet gazdagsága felé. Ezért örülünk Jézus születésének”  – tette hozzá Erdő Péter.

Forrás: Hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !