Zöldgyőzelem!

Helyi Téma

Visszavonta a Kis-Duna-partra tervezett, a helyiek és az építészek által is elutasított wellnessparkkal kapcsolatos korábbi döntéseit a csepeli képviselő-testület. Hogy a civilek és az ellenzék sikere ne legyen teljes, a Fidesz változtatási tilalomra vonatkozó előterjesztése helyett a szocialistáknak a visszavonásra vonatkozó előterjesztését szavazta meg a testület.

A június 18-i testületi ülésen a képviselők megszavazták Orosz Ferenc alpolgármester „A wellnessszel kapcsolatos korábbi testületi döntések vissza­vonása” című előterjesztését. A csepeli önkormányzat tehát a Kis-Duna-parton egyelőre nem ad el és bérbe sem ad telkeket.

A korábbi önkormányzati elképzelések szerint vállalkozói tőkéből wellnessközpont épülhetett volna a csepeli strandtól északra, a Kis-Duna-ág mentén lévő hosszú partszakaszon. – Elvileg nincs wellnessügy! Üröm az örömben, hogy ez az előterjesztés nem a lakossági tiltakozás nyomán született, hanem dr. Avarkeszi Dezső szocialista országgyűlési képviselő sugallatára. A Fidesz–KDNP frakcióvezetője, Németh Szilárd által benyújtott Változtatási tilalom bevezetése a Kis-Duna-parton című előterjesztés elvérzett, nem szavazta meg a többség. Ezek a tények arra intenek minket, hogy továbbra is figyelemmel kísérjük a Kis-Duna-parttal kapcsolatos eseményeket! – mondta Horváth Ildikó, a Csepeliek a Zöld Kis-Duna-partért Közhasznú Egyesület alelnöke. Az ügyben korábban más szaktekintélyek mellett Skardelli György Ybl-díjas építész is hallatta a hangját. Szerinte teljes félreértés 4-5 emeletes épületekből álló wellnessparkot építeni a csepeli Kis-Duna-part festői területére. A tervet a neves építészekből álló Központi Tervtanács is tárgyalta. A tanács szerint a festői környezetben a wellnessnek sokkal kisebb befektetést igénylő formáját – például a biciklizés, a futás és horgászat – kellene kialakítani.

Az önkormányzat elképzeléseiben a fordulatot a 3. számú egyéni önkormányzati választókörzetben lezajlott időközi választáson elért 51 százalékos Fidesz-siker és a wellnessre kiszemelt terület szomszédjába tervezett 180 lakásos Ibiza lakópark elvi építési engedélyének bíróság általi hatályon kívül helyezése hozta. A májusban tartott lakossági fórumon a helyi MSZP-t képviselő Szenteczky János már nem tartotta támogatandónak a helyhatóság Kis-Duna-partra vonatkozó korábbi elképzeléseit. A Hollandi úti rendezvényen elhangzottak után, hogy a hirtelen megváltozott álláspontjuktól a kerületet vezető szocialisták ne tudjanak visszatáncolni, Németh Szilárd előterjesztést nyújtott be a partot érintő változtatási tilalomra. A nyúlnak a bokorból való kiugratása talán nem úgy sikerült, ahogy tervezték, de a legfontosabb, hogy elhárult a beépítés közvetlen veszélye a Kis-Duna-partról.

Forrás: Helyi Téma

32 hozzászólás “Zöldgyőzelem!” bejegyzésre

  1. LB szerint:

    Ezzel oka fogyottá vált a népszavazási kérdés is?!

  2. Prendick szerint:

    Hogy fogok röhögni, amikor 2-3 év múlva majd a fideszesek fogják beépíteni a területet. 🙂

  3. Lexon szerint:

    Ugyan, Prendick, az más! 😀

  4. Prendick szerint:

    Mi tagadás, pl. Óbudán zökkenőmentesen ment az átállás a komcsi vezetésről fideszesre. A projectek mentek tovább, csak egy részüknél más kedvezményezett lépett be a játékba.

    Mondjuk kulturáltabban megy, vagyis jobb a modora a stábnak. Más különbség nincs. A valamikori harcos fideszes ellenzék, fölényesen mosolygó zsebpárti alakulattá változott, a zászlót mindenáron védelmezők pedig éppen azokat a furcsa lenyúlásokat magyarázzák vadul, amik ellen pár éve lelkesen küzdöttek. Azt sózzák el most, amit korábban épp az ő vezetésükkel “mentettek meg”.

    Sok más példa is van, de az ottanit ismerem a legjobban.
    Miért pont itt lenne másképp?
    Valamiből majd Szilárdéknak is meg kell élni, épp eleget küzdöttek itt havi fixért. A bónusz a testületi többséggel jár. Ez az élet ilyen.

  5. Prendick szerint:

    Lexon, csak vigyorogj itt, aztán majd jól le leszel nácizva, komcsizva, szélsőségesezve, … , akármizve. Tetszőlegesen választható akár több párhuzamos opció is.
    Gyorsan határolódj el a nézeteimtől, mert estig beléptetnek a Jobbikba is a helyi narancspárti aktivisták. 😉

  6. miska72 szerint:

    Rohadt mocskos szocialista banda!
    No comment!

  7. Márta szerint:

    Hajrá civil egyesület!
    Miska igazadvan !

  8. miska72 szerint:

    Ez egy szervezett ……………………..!
    Na mi? 😉

  9. Nagyapó szerint:

    Prendick leírta szokásos próféciáit, dagályos kivitelben. Adat semmi, akár Mesterházi is írhatta.
    Természetesen a terület a Fidesz vezetés alatt nem marad dudvás terület, hanem megegyezve az ottlakókkal, a csepeliekkel, hasznosítva lesz. Nem eladják, hasznosítják. Ez az amit az et.-ak, a 80-as években szocializálódottak el sem tudnak képzelni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. Öreg halász szerint:

    Prendick, megint csak azt kevergeted. A kedvenc pártotokat ez az egész eddig szóra sem méltatta – mint ahogy más sem, ami Csepelen történt.

  11. Szila szerint:

    De méltatta Öreg halász. Ez is jellemző, hogy valamiről semmit, vagy részleteket tudtok és mégis mindenkinél mindent jobban tudtok. És csak várjuk ki a végét.

  12. Öreg halász szerint:

    Mikor? Hol? Ha már a Fideszt bármi áron, bármivel kapcsolatban, annak ellenére is bíráljátok, hogy ebben az esetben is kiállt a Kis-Duna part megőrzéséért, akkor valami konkrétumot az elmúlt évek munkájáról a vádaskodás után legyetek szívesek.

  13. Szila szerint:

    Öreg halász!
    Nem kell összemosni a történéseket. Ki és mikor bírálta ezért a tevékenységért a Fideszt? Ellenkezőleg! Azért, mert nem rikácsoltunk torkunk szakadtából, hogy megjelentünk, mi is ott voltunk a lakossági fórumokon és azért mert te fideszes vagy Öreg halász én nem hinném, hogy ebből a gyönyörű Dunapartból, ahova születtem, ahol felnőttem, ahova lejárok kikapcsolódni, és ahol remélem örök nyugalomba kerülök majd egyszer, tehát nem kell ebből fideszes és politikai kérdést gyártani, mert itt politikamentesen az egész lakosság érdeke egy volt és azonos. Pont ez azon ritka terültek egyike, amiben tökéletesen és teljes összhangban voltunk pártokodás nélkül. Innen kezdve az a kérdés merül fel bennem, hogy vajon, Te miért csinálsz konfliktus abból, ami nem volt és remélhetőleg nem is lesz konfliktus tárgya, csak nem valami provokátorféle vagy Te?! Ha pedig nem vagy az, akkor légy hiteles és kérem ide, linkeld be, vagy másold azt, amikor a Fideszedet bárki is bírálta, vagy vádolta a Kis-Dunapart ügyében.

  14. Gordon szerint:

    Nagyapó! Ki tudja, lehet hogy tényleg Mesterházi írta, aztán körlevélben továbbította a portálonkélnti megmondóember(ek)nek/tematizáló(k)nak. Legalábbis nagyon furcsa, hogy van aki minden egyes napszakban képes itt rugózni.

    (Prendick mindjárt megírja nekem, hogy: “Bagoly mondja verébnek…, meg a szokásost.) 🙂

  15. Öreg halász szerint:

    Szila, mielőtt elkezdesz fröcsögni, olvasd el herr jobbikos Prendick et. első hozzászólását, majd a folytatást.

    A Fidesz az első pillanattól kezdve kiállt a Kis-Duna part és az azt védő civilek mellett. Ha kellett, akkor harsányan, a médiában, ha kellett, akkor csendes munkával, a testületben. Aki a Csepel.info-t olvassa, az láthatta mi minden történt az elmúlt években.

    Mindennek a megkérdőjelezése, sőt kifordítása persze nem újdonság a jobbikos Prendicktől. Persze, ez nektek nem pártoskodás, mert a plakátszaggatástól a leragasztáson át az itteni provokálásig nálatok ez teljesen rendeben van, hiszen a Fideszt éri mindez, és nem a Jobbikot vagy az MSZP-SZDSZ-t melyeknek Csepelen biztonságban voltak a plakátjaik tőletek.

  16. Szila szerint:

    Itt, aki fröcsög és gyűlölködik az egyetlen: Öreg halász!
    Kértelek, hogy a hitelességed érdekében olyan dokumentumot tegyél ide, ami Téged alátámaszt. Ezt nem tetted meg, nem tudom mi az oka. Talán nem találtál ilyet? Persze ennek is üzenete van, s ez esetben ez nem a Fideszedet, hanem Téged jellemez, és persze ez is egy üzenet.

  17. Öreg halász szerint:

    Még egyszer: olvasd el amit a jobbikos haverod írt. Itt van fent, ne tegyél úgy, mintha nem látnád! A Fidesz elleni rongálásaitokat mindenki látta, fotó is volt róla éppen elég. Csak az MSZP-s meg az SZDSZ-es plakátokat nem rongálta meg a csepeli Jobbik.

  18. Prendick szerint:

    😀
    Mi van akkor, ha én vagyok Mesterházi személyesen? Annyi mindenki voltam már itt, hogy simán belefér. Bár ma olvastam tőle egy olyan tökalsó nyilatkozatot, hogy inkább nem szeretnék ő lenni.

    Szila, ahogy látom, leginkább a fidesz lelkiismereteként funkcionálok. Az a gyanúm, hogy azért titokban mindenki fél azoktól a dolgoktól, amiket jósolgatok és olyankor mérgesek. De ez nem baj. A kételkedés szikráját fenn kell tartani, különben a társadalmi kontroll helyett az elvtelen rajongás határozza meg a jövő kormányának táborát.

    Azon viszont igen jókat derülök, hogy szemlátomást két dolog mér eldöntő csapást a helyi Fideszre. Prendick és a plakátátragasztás. Ezt a kettőt sosem fogják elfelejteni. 🙂

    Gordon, én tényleg csak azzal tudok beszélgetni, aki itt van. Különben ne becsülj le itt mindenféle Mesterházikkal. Nekem személyesen Lenin elvtárs mondta a halálos ágyán, hogy bomlasszam a csepel.infot és befolyásoljam a másfél tucat olvasót. Ezért ürgebőrbe varrt Matrjoska babákkal fizetnek. Ebből futja rá, hogy minden napszakban itt legyek. Ma is voltam már délelőtt /8:25/ és délután /15:54/. Lehet, hogy este is jövök. Megbizatás az megbizatás. 🙂

    Na akkor félre a tréfával. Szívesen fogadok rá, hogy 2014-ig épül azért valami ott a parton. Sőt, a Csepel SC beépítési terve is át fog csusszanni, valami hasonló formában, mint ami ellen most nagy a tiltakozás. A részleteket majd kidolgozzuk, csak emlékezzetek rá mindannyian.

  19. LB szerint:

    Hiába várok, senki se reagál! 🙁

    Tehát akkor még egyszer: Akkor most oka fogyottá vált a Fidesz e témában benyújtott népszavazási kérdése?

    Mert szerintem erre megy ki a játék:
    MINDEN ÁRON meg kell akadályozni egy újabb, a helyi szocikra nézve megsemmisítő erejű népszavazást!

  20. Prendick szerint:

    LB, én szívesen reagálok, de nem hiszem, hogy pont az én válaszomat várod.
    Szerintem igazad van.

    /Most főhet a feje Nagyapóéknak, hogyan értsenek úgy veled egyet, hogy velem ne kelljen. 😉 /

  21. hugi szerint:

    LB, pont errõl szólt a történet; csak a Csepel Sc-t viszik.

  22. Papi szerint:

    LB! Szerintem csak akkor lessz okafogyot ha a jelenlegi önkormányzat végre felhagy azzal a tervével, hogy beépítetti a Kis-Dunapartot! Ha nem vetted volna észre eddig sem zavarta őket bármilyen bírósági itélet salynos ők nem adták fel az eredeti tervüket! Úgy, hogy még nem okafogyott!

  23. Papi szerint:

    Szila!
    Itt nem a jobbikról van szó hanem többek között Prendickről és a hozzá hasonló bloggozokról van szó akik egyik percben kemény jobbosak a másokban már pont az elenkezőjét mondják! Minden esetre nagyon furcsa, hogy szinte minden beírásában a Fideszt mocskolja ugyanakkor ennek a rabló bandának drukkol!

  24. miska72 szerint:

    Az okafogyottak az önkoriban ülnek!

  25. LB szerint:

    Papi, meglásd, ezzel fognak érvelni a népszavazás ellen! 🙁

  26. Prendick szerint:

    Érdeklődve figyelem, hogy a hozzászólásokban a “Prendick” szó többször fordul elő, mint a “part”. Kétségkívül hizelgő, hogy a nézeteim ekkora fontossággal bírnak oly sokak számára. Talán politikai pályára kéne lépnem, ha önkéntes kiváló mérvadóként ilyen mértékben háttérbe tudom szorítani a Kis-Duna-part problematikáját a saját nézeteim puszta ismertetésével. 🙂

  27. Szila szerint:

    Kedves Fórumozók!
    nekem az egészből az jött le, ahogy olvaslak benneteket, hogyha egyes kiemelkedő személyiségek nincsenek jelen az a többieknek szinte fáj, mert nélküle nincs élet. Nem tudtok levegőt sem venni Prendick nélkül, mert Ő tartja a szóbeli “lelket” bennetek. Minden panasz, minden jajj, szó azt súgíllja: ó, bárcsak itt lenne, amikor nincs. Lássátok be, hogy nélküle az élet dögunalom. Tegnap Gordon szabályosan követelte Őt, pedig jelen sem volt.

  28. Szila szerint:

    Öreg halász!
    Tényleg nem érted, amit írok, vagy a szokásos mellébeszélésből akarsz megélni, vagy kijönni a saját magad gerjesztette sűrű léből. Nem érted, hogy konkrét, hiteles bizonyítékot kértem a vádaskodásaidra Tőled és most mellébeszélve fröcsögsz, csak éppen nem produkálsz semmit. Az engem nem érdekel, hogy a fórumozó, bár általam igen nagyra becsült társam éppen most mit írt, mert ezesetben is, mint mindig a személyes véleményének ad hangot. Ehhez mindaddig joga van, amíg nem linkel be náci oldalakat és admin meg nem elégeli.
    Te viszont sajnálom, de hiteltelenné váltál és csúnyán lebőgtél.

  29. Öreg halász szerint:

    Értem. Tehát a Fideszt bárki gányolhatja, az rendben van, hiszen az magánvélemény. De a Jobbikot nem szabad szidni, még azért sem, ha közterületen rongálja meg mások hirdetéseit, mert ez viszont már pártvélemény.

  30. titok szerint:

    Nana!!Több Jobbikos plakátot láttam megrongálva ,mint Fideszest vagy mszp-t.

  31. Márta szerint:

    Prendick! Gyere civil gyülésekre ! OTT mindent megtudhatsz! Kis -dunapart
    Igaz Miska!

  32. miska72 szerint:

    Márta, úgy ahogy mondod.

Itt lehet hozzászólni !