Gyurcsányné lenne a magyar Clintonné?

Nem cáfolják az érintettek az MSZP-DK-s különalkut

888, Csepel.info

gyurcsanyne-lenne-a-magyar-clintonne

Gyurcsány feleségével az egyik legbefolyásosabb kommunista család, az Apró-Dobrev klán leszármazottja térne vissza a hatalomba

A Progresszív Intézet kezdte el felmérni, melyik baloldali politikusnak van a legnagyobb népszerűsége. A felmérés kérdései alapján úgy tűnik, hogy Gyurcsány feminista kampány keretében, a feleségén keresztül szeretne visszatérni a miniszterelnöki székbe. Ehhez pont jól jön Hillary Clinton kampánya és esetleges győzelme.

A Csepel.info úgy tudja, hogy nem örül az MSZP-DK-s parlamenti különalku hírének a csepeli MSZP-s és DK-s pártszervezet. A DK-s Borka-Szász Tamás Facebook-oldalán cáfolni is próbálta  a hírt. A sajtó által hírbe hozott érintettek ugyanakkor többnyire nem cáfolták a Magyar Idők értesülését. 

Elkezdődött a baloldalon a párttagok és a szimpatizánsok megkeresése, melyben azt próbálják kideríteni, kinek mekkora a támogatottsága. A kérdések közt szerepel, hogy Gyurcsányt mennyire látnák szívesen a szimpatizánsok, mint miniszterelnök-jelölt avagy épp feleségét, Dobrev Klárát. A felmérés vizsgálja, mekkora támogatottsága lenne Molnár Gyulának, az MSZP jelenlegi elnökének főpolgármester-jelöltként. 

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Progresszív Intézet készíti a kutatást, telefonos megkeresés útján. A megrendelőről egyelőre nem sokat tudni, többen a Demokratikus Koalíciót sejtik a felmérés mögött, mert a kérdések között a Gyurcsány-pártot érintőek voltak a leghangsúlyosabbak.

Dobrev Klára neve baloldal női miniszterelnök-jelöltjeként már többször előkerült az utóbbi időkben. Támogatói sokszor államigazgatási, piaci vállalatvezetői tapasztalatait, az uniós fejlesztési ügyekhez való hozzáértését, műveltségét, nyelvtudását és megnyerő stílusát emlegetik.

Gyurcsány korábban azt mondta, hogy felesége tehetséges, a közélet iránt érdeklődő, sokat tapasztalt asszony, azonban nincs politikai ambíciója. Dobrev Klára népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy a „Dobrev Klárát miniszterelnöknek” Facebook-csoport 4200 rajongóval bír. A válaszadóknak többek közt a DK elfogadottságáról is nyilatkozniuk kellett, valamint megkérdezték, mennyire hisz a válaszadó az ellenzéki pártok esetleges összefogásában, továbbá el tudná-e fogadni Gyurcsányt miniszterelnök-jelöltnek.

Az intézet munkatársai azt is megkérdezték, hogy mennyire elégedettek az LMP társelnöke, Szél Bernadett, illetve az MSZP fővárosi elnöke, Kunhalmi Ágnes munkájával. Az említett két politikus népszerűségét is mérték, bár egyiküknek sincs komoly miniszterelnök-jelölti ambíciója.

A Magyar Idők megkereste Gréczy Zsoltot, a DK szóvivőjét, ám nem válaszolt a feltett kérdésekre. Egyelőre kérdéses, hogy a Progresszív nyilvánosságra hozza-e az eredményeit avagy csak belső felhasználásra végzik azt el.

Nem cáfolják az érintettek az MSZP-DK-s különalkut

Nem örül az MSZP-DK különalku hírének a csepeli MSZP-s és DK-s pártszervezet – értesült belső forrásokból a Csepel.info. Miután a csepeli szocialisták 2014-ben megalázó módon voltak kénytelenek egy küszöb alatti, 1%-os pártocska jelöltjének, Szabó Szabolcsnak kampányolni, 2018-ban saját pártjelöltet szerettek volna indítani. Akár marad a hírbe hozott Élő Norbert a közös jelölt, akár nem, a csepeli szervezetnek hatalmas presztízsveszteség, hogy jó eséllyel koalíciós cserehely marad.

01_bp

Lapunk úgy tudja, hogy a csepeli MSZP kármentése most arra irányul, hogy 2019-ben legalább a polgármesteri címre saját jelöltet állítsanak. Információink szerint erre a Pesterzsébeten élő, de Csepelen politizáló Takács Mónikát szemelték ki. Takács az MSZP-s pártrendezvényeknek  otthont adó, és a párthoz kötődő Csepeli Munkásotthon gazdasági vezetője.

A DK-s Borka-Szász Tamás Facebook-oldalán próbálta cáfolni a hírt. A Tárnokon lakó, de Csepelen politizáló Borka jó eséllyel indulhatna a “Magyarország leglustább politikusa” címért, de ez nem tántorítja el attól, hogy a csepeli-soroksári jelöltségre pályázzon. Ellentétben Élő Norberttel Borka-Szász gyermekkorában lakott is Csepelen, tehát jobban ismeri a kerületet, mint pártbeli vetélytársa. Takács Mónika jelöltsége ugyanakkor a DK-s Horváth Gyulának rossz hír. 2014-ben még Horváth volt a balliberálisok közös polgármester-jelöltje Csepelen.

Információink szerint a sajtó által hírbe hozott közös képviselő-jelöltek közül csak egyetlen egy politikus próbálta cáfolni a jelöltség hírét. A többséggel egyetemben a csepeli-soroksári jelöltként beharangozott Élő Norbert sem cáfolt.

Forrás: 888, Csepel.info

17 hozzászólás “Gyurcsányné lenne a magyar Clintonné?” bejegyzésre

  1. Happy szerint:

    Tisztelt cikkíró!
    Mi lenne, ha egyszer a saját fejében megfogalmazott gondolatokat vetné papírra, nem pedig a 888-as állami pénzből ( adófizetők ) fenntartott portálról másolgatná ide a cikkeit?
    Ez se nem újságírás, se nem publicisztika már ne is haragudjon!

  2. admin szerint:

    Kedves Happy!

    Alapvetően nem véleménycikkeket írunk. Ezért is olvassák olyan sokan a lapunkat.

  3. Happy szerint:

    Ez a válasza? Ne röhögtessen! Semmilyen cikket nem írnak! Másolnak!!!

  4. admin szerint:

    Elég sok cikket írunk. Az esetben a csepeli információkkal egészítettünk ki egy 888-as cikket.

    Nem muszáj bennünket olvasni.

  5. Happy szerint:

    Tisztelettel!
    Ha én 888-at szeretnék olvasni, akkor odakattintok. Ezzel talán más is így van nem csak én.
    Még egyszer megkérdezem, hogy miért másoltak ide egy másik cikket, ha húsz perc alatt tudnának írni fejből is ezzel a témával kapcsolatban. Biztos hogy tudnának, és ezzel emelnék a színvonalat. A ” nem muszáj bennünket olvasni ” viszont gyenge érvelés.

  6. admin szerint:

    2007 óta működünk. Több ezer cikket írtunk, sokat átvett a magyar média, volt amit a külföldi is. Nincs értelme itt vitatkozni. Egyébként a 888 cikkének a választásokkal kapcsolatban van csepeli aktualitása, és mi ebben egészítettük ki.

    Sajtószabadság van, akár tetszik akár nem.

  7. Happy szerint:

    Hol írtam, hogy nincs sajtószabadság?

  8. admin szerint:

    Akkor egyetértünk 😉

  9. Happy szerint:

    Ebben tökéletesen!

  10. Tóth kati szerint:

    Most komolyan,ezt bírták kitalálni?Klárikát az emelvényre?Hátradőlök és kérek egy finom kávét.

  11. Happy szerint:

    Készítek magának egy nespressót!

  12. Grün Izidor szerint:

    Nocsak!
    Hillary kiadja az útját Billnek, ha nyeri a választást?! 😀

  13. fradi ultra szerint:

    most tényleg egy hazaáruló zsidó-kommunista gyilkos unokáját akarnák a nyakunkra uszítani ???
    ha megválasztja a birka nép akkor itt kő kövön nem marad.

  14. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    fradi ultra szerint-nek: Igazad van, Isten ments tőlük, meglopták ők már több generációjukra a nagy vagyont !

Itt lehet hozzászólni !